arrow_drop_up arrow_drop_down
10 juli 2019 
in Blogs

Zonder hindernissen met een rolstoel de badkamer in

Het is vaak een grote uitdaging om in een privéwoning een badkamer te realiseren die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Het komt daar vaak aan op iedere centimeter. Om het een en ander veel makkelijker te maken zijn daar de badkamer hulpmiddelen van Bano. Deze zijn uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers. Zo kun je zonder hindernissen met een rolstoel de badkamer in.

Genoeg bewegingsruimte van groot belang

Buiten goede badkamer hulpmiddelen, is het ook van zeer groot belang om genoeg bewegingsruimte te realiseren. Hiervoor zijn normen vastgelegd. Zo schrijft de norm bijvoorbeeld voor dat een deuropening een vrije breedte moet hebben van 90cm. Om de deur van binnen dicht te kunnen doen (zonder daarvoor heen en weer te moeten bewegen) is het van beland dat de deur niet naar de sanitaire ruimte toe open gaat. Door dit toe te passen kan de deur altijd open, ook in het geval als er iemand binnen is gevallen en tegen de deur aan ligt. Lees hier meer over de juiste maatvoering van een aangepaste badkamer.

Wat maakt de aangepaste badkamer van Bano zo speciaal voor rolstoelgebruikers?

Door badkamer hulpmiddelen in de badkamer op een doordachte manier te plaatsen, kan er bij een minimale afmeting van 2 bij 2 meter een draaicirkel worden gemaakt. Vanaf deze situatie kunnen wij een functionele en zeer veilige badkamer garanderen. Elk hulpmiddel van Bano wordt aangepast en geperfectioneerd op basis van jarenlang gebruik en ontwikkeling. Zo is er bovendien al meer dan vijf jaar lang onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatroon van mensen. Dit om een functionele badkamer te ontwikkelen waarin mensen met een lichamelijke beperking zich zelfstandig kunnen verplaatsen. Dat geldt uiteraard ook voor mensen die in een rolstoel zitten, een rollator of ander hulpmiddel tot zijn of haar beschikking heeft. Door de juiste maatvoeringen te hanteren en door het toepassen van de badkamer hulpmiddelen van Bano kun je een rolstoeltoegankelijke badkamer realiseren.

Op zoek naar een rolstoeltoegankelijke badkamer? Vraag hier om advies - Bano Benelux

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies