Zorg & ICT beurs 2018: geslaagd evenement voor Bano zorgbadkamers en partners.

Zorg & ICT beurs 2018: geslaagd evenement voor Bano zorgbadkamers en partners.

Afgelopen 17, 18 en 19 april waren wij aanwezig met een stand bij de Zorg & ICT beurs in Utrecht. We kunnen spreken van een geslaagd event. Deze beurs is eigenlijk hét startpunt voor digitaal gedreven zorg. Het event Zorg & ICT is daarbij het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie, inspiratie en is de uitgelezen gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten. Wij hebben in samenwerking met de partners van het ZIA onze gezamenlijke producten gepromoot en onze kennis vergroot.

Zorg Innovatie Atelier (ZIA)

Dit mooie initiatief is afkomstig van de onlangs overleden Vivantes bestuurder, John Stegerman. Hij had zich voorgenomen om het ‘verpleeghuis voor de toekomst’ te bouwen. Zowel in de eigen regio als daarbuiten werden vernieuwende en succesvolle concepten bezocht en onderzocht. In samenwerking met diverse partijen werd een verpleeghuis gebouwd waarin het lukt om, dankzij allerlei slimme technologische toepassingen met minder personeel meer zorgkwaliteit te bieden. Via camera-monitoring en bewegingsdetectie kunnen zorgmedewerkers dag en nacht in de gaten houden of alles in orde is met een cliënt. En een vraag van een cliënt kan via een handig aanraakscherm met spreekluisterverbinding snel beantwoord worden. Cliënten die niet meer zo mobiel zijn, kunnen via dit scherm deuren openen en gordijnen, zonwering en verlichting bedienen. Kortom: door het gebruik van zorgtechnologie worden medewerkers gefaciliteerd in hun dagelijkse werkzaamheden en wordt de eigen regie en zelfredzaamheid van de cliënt gestimuleerd.  Veel bezoekers waren onder de indruk van wat het ZIA met al haar partners kan bereiken.

Sta-op toilet

Het sta-op toilet van Bano zorgbadkamers was te zien op de beurs en dat resulteerde in veel positieve reacties. Dit unieke toilet kan voor mensen die het niet lukt om alleen op het toilet te gaan zitten, een fijne uitkomst zijn. Zoals je kunt voorstellen is begeleiding bij de toiletgang erg vervelend. Het wordt ervaren als een inbreuk op de privacy. 

Sta-op toilet van Bano zorgbadkamers bij Zorg & ICT beurs 2018

Sta-op toilet van Bano zorgbadkamers bij Zorg & ICT beurs 2018

Kom gerust eens langs

Het sta-op toilet is onderdeel het Bano badkamerconcept. De Bano badkamer kunt u vinden in onze showroom in Sliedrecht en uiteraard ook bij het Zorg Innovatie Atelier in Elsloo. Mocht u interesse hebben om eens langs te komen bij onze showroom of bij het Zorg Innovatie Atelier dan bent u uiteraard van harte welkom.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen