Onze boodschap: zorg nu voor later! - Bano Zorgbadkamers
arrow_drop_up arrow_drop_down
30 juni 2016 
in Blogs

Onze boodschap: zorg nu voor later!

In de wereld van het sanitair is een ontwikkeling gaande die ‘kijkt’ naar de toekomst. De badkamers die passen binnen deze trend hebben zelfs al een eigen naam: multi-generatiebadkamers. De gedachte hierachter is dat huiseigenaren voorbereid willen zijn op een volgende levensfase: de badkamer daarop voorbereiden kan betekenen dat mensen langer zelfstandig in de huidige woning kunnen blijven wonen. Bij de praktische invulling van een multi-generatiebadkamer valt te denken aan zaken als een drempelvrije douche, (elektrisch) in hoogte verstelbare wc’s, wastafels, douchezitjes en speciale antislipvloeren.

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis die dagelijks gebruikt wordt. Juist in een dergelijke ruimte is het essentieel dat alles klopt als het gaat om functionaliteit, comfort en veiligheid. 

De oprichters van Bano Zorgbadkamers

De oprichters van Bano lopen de tijd ver vooruit, want zij waren er al tientallen jaren van overtuigd dat badkamers voor ouderen en andere mensen met speciale behoeften konden worden verbeterd zonder dat het gelijk onbetaalbaar wordt. In het jaar 1997 stelden zij een team van experts samen om hun ideaalbeeld te realiseren. Ze brachten bekwame fysiotherapeuten met deskundigheid op het gebied van mobiliteit, enkele vooraanstaande Noorse industriële ontwerpers, architecten, directeuren van bejaardencentra, gebruikers en verplegend personeel bij elkaar. Op verscheidene locaties werden proefmodellen geplaatst zodat de badkamer in dagelijkse setting kon worden getest. Dit leverde nieuwe inzichten en waardevolle informatie op, zodat het ontwerp naar een hoogstaand niveau getild werd.

Het wachten waard

Uiteraard kost nauwkeurige productontwikkeling veel tijd, maar het resultaat is het wachten waard. Toen Bano in 2002 zijn Bano badkamerconcept publiceerde, waren de reacties uitmuntend positief en overweldigend.

‘Hier hebben we op gewacht. Een functionele badkamer die er aantrekkelijk uitziet en tegelijkertijd praktisch is.’

In 2005 ontving Bano de Noorse ontwerpprijs. Fijn is dat de productontwikkeling nooit stil staat. Ook in het buitenland wordt de Bano badkamer steeds vaker gekozen door gebruiker met speciale behoeften. De reden hiervoor is simpel: Bano is ontworpen met oog voor zorg.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies