Zorgdouche: stappenplan naar meer veiligheid en comfort

Zorgdouche: stappenplan naar meer veiligheid en comfort

Iedereen verlangt naar tijd voor zichzelf onder de douche. En dat doe je natuurlijk het liefst alleen en zonder hulp. Ook als je wat ouder of minder mobiel bent wil je comfortabel door je badkamer kunnen verplaatsen. De doordachte zorgdouche van Bano Benelux maakt dat mogelijk

Maak je douche zo snel mogelijk veilig en weer heerlijk comfortabel! Dat doe je met badkamerhulpmiddelen. Bano Benelux kan hier goed bij helpen. Geen zorgen: een zorgdouche kan bijzonder mooi zijn. We kunnen dit realiseren door de volgende stappen te nemen:

  1. Een vrijblijvende afspraak maken bij een badkamer hulpmiddelen specialist
  2. Neem de huidige doucheruimte onder de loep
  3. Inventarisatie badkamer hulpmiddelen
  4. Ontvang vrijblijvend een indelingsontwerp
  5. Ontvang een 3D-tekening inclusief prijs zorgdouche
  6. Zorgdouche kopen: ga voor een prachtig eindresultaat!

Wat is een zorgdouche precies?

Een zorgdouche, ook wel inloopdouche voor ouderen genoemd, is een speciaal soort douche die geschikt is voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze douche is voorzien van een aantal hulpmiddelen die het douchen veiliger en comfortabeler maken. 

zorgdouche van Bano

Voorbeelden van hulpmiddelen in een zorgdouche

Als je een zorgdouche wilt aanschaffen, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Zo is het belangrijk om te kijken naar een douchestang en handgreep inéén, wandbeugels. een anti-slip laag of bijvoorbeeld een opklapbaar douchezitje.

Om dit goed te organiseren hebben we hieronder stappenplan uitgetekend naar meer veiligheid en comfort in de douche. 

1. Een vrijblijvende afspraak maken bij een badkamer hulpmiddelen specialist

Waarom zou jij je aan je douche aanpassen, als het ook omgekeerd kan? Beweeg je naar de douche en neem de ruimte goed in je op. Hoe ziet je hedendaagse douche eruit? Waar ervaar je de meeste pijnpunten en wat mag er absoluut niet weg worden gehaald? Tijdens een afspraak geeft Bano Benelux met alle plezier meer informatie over het verwezenlijken van een stijlvolle en veilige zorgdouche. Een afspraak is altijd vrijblijvend.

2. Neem de huidige doucheruimte onder de loep

Wij vinden het handig om foto’s en een overzicht met maten te ontvangen van de huidige doucheruimte. Weet je nog hoe groot de doucheruimte is?  Of heb je toevallig nog een oude maatschets paraat? Zo niet: meet de doucheruimte op of vraag iemand om je hier even bij te helpen. Het mag natuurlijk ook altijd een vluchtige tekening zijn met pen en papier (zie het voorbeeld hieronder). Daarna kunnen we verder met stap 3!

Zorg douche in 6 stappen:  Neem de huidige doucheruimte onder de loep

Zorgdouche in 6 stappen:  Neem de huidige doucheruimte onder de loep

3. Inventarisatie badkamer hulpmiddelen

Ervaar je moeite met het opstaan van het toilet of wil je nog altijd uitgebreid douchen?  Bano heeft verschillende badkamer hulpmiddelen voor elke situatie. Vaak kun je door het inrichten van de douche met deze hulpmiddelen alles (weer) helemaal zelf doen. Heb je nog wel hulp nodig? Dan maakt het de werkzaamheden van jouw hulpverlener een stuk lichter.

Het is handig om een lijst van handelingen te maken die voor jou lastig zijn in de huidige doucheruimte. Op basis hiervan gaan we samen op zoek naar bekwame oplossingen. De video hieronder maakt de mogelijkheden voor een zorgdouche inzichtelijk.

4. Ontvang vrijblijvend een indelingsontwerp

Op basis van ons gesprek kiezen we in overleg de juiste badkamer hulpmiddelen. Maar waar gaan we ze precies plaatsen? We kijken voor jou wat mogelijk en nodig is. Om ons plan duidelijk te maken en jou een een idee te geven van hoe je nieuwe doucheruimte kan gaan worden, maken we een vrijblijvende indelingsontwerp.

Zorgdouche in 6 stappen - Ontvang vrijblijvend een indelingsontwerp

Zorgdouche in 6 stappen – Ontvang vrijblijvend een indelingsontwerp

5. Ontvang een 3D-tekening inclusief prijs zorgdouche

Een indelingsontwerp zegt ook niet altijd alles. Daarom maken we een vakkundige 3D-tekening van jouw nieuwe zorgdouche. Zo kan je precies zien hoe het eruit komt te zien. Vanzelfsprekend geven we daar ook een prijsopgave bij. Toch iets niet helemaal zoals verwacht? Dan kunnen we nog altijd aanpassingen doen.

Zorg douche in 6 stappen - Ontvang een 3D-tekening inclusief prijs zorgdouche

6. Zorgdouche kopen: ga voor een prachtig eindresultaat!

Het is geslaagd! Tijd om een afspraak in te plannen voor de levering van onze douche hulpmiddelen. We voorzien de door jou gekozen installateur van de installatietekeningen.

Zie jij jezelf al helemaal relaxen in een stijlvolle, gebruiksvriendelijke zorgdouche? Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen! Dat doe je door te bellen naar 0184 785353 of door direct een afspraak te maken.

 

Zorg douche: stappenplan naar meer veiligheid en comfort- infog; infogaphic


De Impact van een zorgdouche

Het kiezen voor een zorgdouche gaat verder dan alleen functionaliteit; het raakt het hart van dagelijkse routines en zelfstandigheid. Onze klanten delen vaak hoe de transitie naar een zorgdouche hun leven ten goede heeft veranderd.

Mevrouw de Bak, een van onze tevreden klanten, vertelde: "De zorgdouche heeft me niet alleen veiligheid gebracht, maar ook een stukje onafhankelijkheid teruggegeven. Elke ochtend kan ik zonder hulp of angst voor vallen genieten van mijn douche."

Bij Bano Benelux streven we ernaar om oplossingen te bieden die zowel praktisch als persoonlijk zijn. We begrijpen dat elke situatie uniek is en dat de behoeften van onze klanten variëren. Daarom luisteren we aandachtig naar hun verhalen en ervaringen, zodat we producten en diensten kunnen blijven bieden die echt een verschil maken. Als je overweegt om over te stappen naar een zorgdouche en je wilt meer weten over de ervaringen van anderen, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Jouw comfort en tevredenheid zijn onze topprioriteit. 

"Elke keer als een klant ons vertelt hoe een zorgdouche hun dagelijks leven heeft verbeterd, worden we eraan herinnerd waarom we doen wat we doen. Bij Bano Benelux streven we ernaar om meer te bieden dan alleen functionele oplossingen; we willen een positieve impact hebben op de levenskwaliteit van onze klanten. Mevrouw de Vries' ervaring, waarbij ze haar onafhankelijkheid terugkreeg dankzij onze zorgdouche, is slechts één van de vele inspirerende verhalen die we hebben gehoord. Het is deze feedback die ons motiveert om continu te innoveren en diensten te bieden die echt een verschil maken." - Kees Verhoef, Directeur van Bano Zorgbadkamers.

Kosten zorgdouche

De kosten van een zorgdouche kunnen verschillen. Zo kunnen de kosten afhankelijk zijn van de materialen die je kiest, de hulpmiddelen die je gebruikt, de grootte van de douche en de vorm van de douche. 

Ik wil graag advies

Zorgdouche vergoeding

in sommige gevallen kun je een beroep doen op de vergoeding van je zorgverzekering. In sommige gevallen kun je ook een beroep doen op de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of bij het WMO-loket.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een zorgdouche vergoeding? Het regelen van vergoedingen voor hulpmiddelen is een ‘ver van je bed show’. Dit komt omdat er sinds 2015 enorme veranderingen zijn ingevoerd door de overheid. In dit e-book leggen we uit hoe en waar je bepaalde hulpmiddelen vergoed kan krijgen. Speciaal voor ouderen, senioren en mensen met een fysieke beperking. 

Zorgdouche vergoeding


Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen