Dit doordachte sta-op toilet is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt!

Dit doordachte sta-op toilet is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt!

Het doordachte sta-op toilet van Bano maakt het naar de wc gaan weer een stuk makkelijker. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een fysieke beperking. Mensen die gebruik maken van het sta-op toilet voelen weer wat het is om alleen naar het toilet te gaan, zonder dat er iemand hoeft mee te helpen. Zo krijgen deze mensen weer een deel van hun privacy terug en groeit het zelfvertrouwen. En wat is er mooier om mensen weer te laten ervaren hoe het is om zelfvertrouwen te hebben? Prachtig toch?

Voordelen zorgpersoneel

Een bijkomend voordeel hiervan is dat de werkzaamheden van de verpleegsters, verzorgers of helpenden veel lichter worden. Zo kunnen zij tijd besparen en die tijd weer gebruiken voor het verzorgen van de mensen. Daarnaast zorgt de Bano badkamer voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.

Ontwikkeling van het doordachte sta-op-toilet

Dankzij een vijfjarige ontwikkeling aan de Universiteit in Bergen (in Noorwegen) met o.a. ervaren ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verplegend personeel, directie van zorginstellingen en zorgbehoevenden (!) is een perfecte productontwikkeling ontstaan, welke heeft geleid tot dit buitengewone sta-op toilet. Je kunt dus wel stellen dat dit geheel is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. Zo zorgt de ergonomische vormgeving ervoor dat de zelfstandigheid fraai wordt vergroot en is het een heel duurzaam systeem met een levensduur van 20 tot 25 jaar! En omdat wij er van overtuigd zijn dat dit echt zo duurzaam is, bieden wij een garantie van maar liefst 5 jaar.

Begeleiding bij de toiletgang wordt door veel mensen als erg vervelend ervaren. Het wordt ervaren als een inbreuk op de privacy. Een sta-op-toilet kan voor mensen die het niet lukt om alleen op het toilet te gaan zitten, een uitkomst zijn.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen