Wastafel hulpmiddelen

De wastafel hulpmiddelen van Bano zijn onderdeel van het volledige Bano badkamerconcept. De hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen op de individuele gebruikersbehoeften. Ons meest verkochte wastafel hulpmiddel is het elektrische in hoogte verstelbare wastafel (video). Bekijk alle wastafel hulpmiddelen hieronder. 

Alle wastafel hulpmiddelen 

 • Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel
 • Manueel in hoogte verstelbare wastafel
 • Standaard wastafel voor de zorg
 • Wastafelkraan

Veilig & hygiënisch

De geïntegreerde handgreep van de zorg-wastafel is zo ontworpen dat de gebruiker zich veel veiliger voelt bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. De wastafel hulpmiddelen zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Aan de onderkant is (zoals je in de video hierboven kunt zien) om de buizen en leidingen een waterbestendige bekleding geplaatst. Dit betekent automatisch dat de hulpmiddelen hygiëne biedt aan de gebruiker. Bovendien kan het makkelijker en sneller worden schoongemaakt.

Rolstoelvriendelijk

De wastafel hulpmiddelen zijn, net zoals alle badkamer hulpmiddelen van Bano, zeer rolstoelvriendelijk. Een doordachte oplossing aan de voorkant van de wastafel is de afvoergoot. Hierdoor kunnen rolstoelgebruikers dichtbij de rand van de wastafel komen. Bovendien zijn de wastafels heel makkelijk naar de juiste hoogte af te stellen voor iedere gebruiker. 

wastafel hulpmiddelen zijn alle technische systemen en producten die aanwezig zijn in een wastafel (wasbak). Dit om de omgeving voor mensen met een functiebeperking zo veilig mogelijk te maken en de zelfredzaamheid te maximaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

Wat zijn wastafel hulpmiddelen precies?

wastafel hulpmiddelen zijn alle technische systemen en producten die aanwezig zijn in een wastafel (wasbak). Dit om de omgeving voor mensen met een functiebeperking zo veilig mogelijk te maken en de zelfredzaamheid te maximaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel

Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel van Bano Zorgbadkamers biedt bijzonder veel voordelen. Zo is de hoogte door een simpele druk op de knop makkelijk omhoog en omlaag te bedienen. Mede daardoor en door de bijzondere vorm is de zorg-wastafel heel erg makkelijk te gebruiken voor rolstoelgebruikers. Uiteraard ook voor staande personen.

 • Onderrijdbare wastafel welke tot 500 kg belastbaar is!
 • Maximaliseert de veiligheid en zelfredzaamheid
 • Zeer eenvoudig in hoogte te verstellen en aanpasbaar voor iedere gebruiker
 • Verlichting voor mensen in een rolstoel
 • Aangeraden door ergotherapeuten
 • Hygiënisch, duurzaam en kostenbesparend
Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel, in hoogte verstelbare wastafel, zorg-wastafel, verstelbare wastafel, rolstoeltoegankelijke wastafel, hoog laag wastafel

Standaard zorg-wastafel 

De standaard zorg-wastafel van Bano Zorgbadkamers is een functioneel en ergonomisch badkamer hulpmiddel. Het is een rolstoeltoegankelijke wastafel. De geïntegreerde handgreep zorgt voor een maximale veiligheid tijdens dagelijkse bezigheden en verplaatsingen rondom de wastafel.


 • Rolstoeltoegankelijke wastafel
 • Onderrijdbare wastafel 
 • Manueel in hoogte verstelbaar
 • Tot 500 kg belastbaar
 • Duurzaam en hygiënisch
 • Zeer ergonomisch
 • Maximaliseert de veiligheid en zelfredzaamheid
Wastafel voor de zorg, wastafel voor senioren, wastafel voor ouderen, zorg-wastafel, zorgwastafel

Wastafelkraan met lange hendel

De wastafelkraan met lange hendel is speciaal ontworpen voor de senioren wastafel. Het is een klassieke kraan met één hendel. Het doordachte ontwerp heeft een lange spuit. Dit zorgt er voor dat de waterstraal goed bereikbaar is voor mensen in een rolstoel. De lange en ergonomische hendel maakt het extra gebruiksvriendelijk.


 • Doordacht en zeer ergonomisch
 • Speciaal ontworpen voor de zorg-wastafel
 • Een rechte waterstraal
 • Duurzaam en hygiënisch
 • Zeer ergonomisch en veilig
Wastafelkraan met lange hendel van Bano Zorgbadkamers

Bekijk onze andere badkamer hulpmiddelen

Bekijk hier alle douche hulpmiddelen van de aangepaste badkamer van Bano

Aangepaste douche

De aangepaste douche van Bano is uitzonderlijk comfortabel en ergonomisch. Door toepassing van de douche hulpmiddelen van het Bano badkamerconcept wordt douchen weer een leuke en plezierige bezigheid.

Toilet hulpmiddelen, hulpmiddelen toiletgang, sta-op toilet, hulpmiddelen badkamer senioren, wc verhoger met armsteunen, sta op hulp toilet, sta-op toilet

Toilet hulpmiddelen

De toilet hulpmiddelen van Bano zijn onderdeel van de volledige aangepaste badkamer. De hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen voor individuele gebruikersbehoeften. Toilet hulpmiddelen voor ouderen, senioren en mensen met een beperking.

Accessoires aangepaste badkamer, badkamer hulpmiddelen ouderen, hulpmiddelen voor in de badkamer

Badkamer accessoires

De badkameraccessoires van Bano zijn veilig, doordacht en aangenaam. Uiteraard sluiten ze perfect aan bij het gehele badkamerconcept voor de zorg.

Brochure van Bano Zorgbadkamers

De badkamer hulpmiddelen zijn onderdeel van het Bano badkamerconcept. Het badkamerconcept van Bano is het resultaat na jarenlang onderzoek en technische ontwikkeling. Nog nooit is er een aangepaste badkamer ontwikkelt die zo doordacht is als de aangepaste badkamer van Bano. De onderstaande toilet hulpmiddelen zijn een onderdeel van de volledige badkamer. Download onze brochure met informatie over al onze badkamer hulpmiddelen.

50%
Ik geef toestemming dat Bano Benelux B.V. mij mails stuurt.
Download de brochure
Brochure van de aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers