Advies - Hulp bij opstaan toilet - Bano Benelux

Hulp bij opstaan toilet

Op zoek naar hulp of advies bij het zitten en opstaan van het toilet? Onze deskundigheid kan ervoor zorgen dat er weer op een gemakkelijke en zorgeloze manier naar het toilet kan worden gegaan.  

1. Heeft u moeite met het opstaan van het toilet?

Het kan zijn dat u door een aandoening en of leeftijd (of een combinatie daarvan) steeds meer moeite krijgt om van het toilet op te staan. U legt dit probleem voor aan uw plaatselijke WMO-kantoor: in 9 van de 10 keer zult u het advies krijgen om een opzetbril aan te schaffen (dit vergoedt de WMO zeer waarschijnlijk.). De opzetbril vergemakkelijkt inderdaad het opstaan van het toilet maar door de onnatuurlijke houding voor de stoelgang, zullen er op den duur darmklachten (o.a. aambeien!) ontstaan met als resultaat dat het voor u alleen maar vervelender wordt.

2. De oplossing van het probleem

Het is altijd belangrijk om te kijken wat de oorzaak van het probleem is en waar de moeite precies in zit. Daarom doen wij al jaren onderzoek naar de natuurlijke bewegingspatronen. Dit doen wij in samenwerking met de Universiteit van Bergen in Noorwegen, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en de cliënten zelf (die weten als geen ander wat er beter kan in een badkamer).  Uit het onderzoek is een nauwkeurige productontwikkeling ontstaan. Dit heeft onder andere geleid tot het sta-op toilet en draaibaar toilet van Bano.


Met een sta-op toilet kunt u gemakkelijk in hoge positie gaan zitten, het toilet naar de optimale stoelgang-stand laten zakken en daarna weer omhoog brengen om gemakkelijk van het toilet af te komen. 


  1. Nooit meer een onveilig gevoel wanneer u naar het toilet gaat
  • Tot 500 kg belastbaar
  • In veel gevallen geen hulp meer nodig!
  • Speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van fysieke ongemakken
  • Opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt.
  • Meer zelfvertrouwen, waardigheid en privacy
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van een professioneel advies. 

3. Onze werkwijze

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets.
Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening.
Wanneer er een Bano sta-op toilet geplaatst kan worden, dan geven wij dat aan. Uiteraard ontvangt u dan een prijsindicatie.
In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.

Na de installatie kunt u in veel gevallen weer zelfstandig naar het toilet. Naar het toilet gaan is nog nooit zo makkelijk geweest!

Kies voor een sta-op toilet - Bano Benelux

Kies voor een sta-op toilet

Wanneer je hulp nodig hebt om naar de wc te gaan is dat natuurlijk niet fijn. Het is een inbreuk op de privacy. Dit doordachte sta-op toilet kan voor mensen die het niet lukt om alleen op het toilet te gaan zitten een prachtige uitkomst zijn!

Vraag om advies

Een aangepaste badkamer voorkomt ongelukken. Elke situatie is verschillend en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Onze professionals helpen je graag.