Video Aspect Ratio: 4:1

Badkamer Hulpmiddelen 

Weer op een fijne manier gebruik maken van je eigen badkamer met doordachte badkamer hulpmiddelen!

Onze soorten badkamer hulpmiddelen

Toilet hulpmiddelen

Bekijk hier onze toilet hulpmiddelen. Van een sta-op toilet tot aan een revolutionair draaibaar toilet.

Wastafel hulpmiddelen

Bekijk hier onder andere onze elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en andere hulpmiddelen.

Aangepaste douche

Bekijk hier onze aangepaste douche en andere hulpmiddelen en toepassingen voor in de doucheruimte.

En Badkameraccessoires

Bekijk hier onze aanvullende badkameraccessoires. Zoals een rugsteun of wandelstokhouder.

Veel voorkomende problemen waar badkamer hulpmiddelen de oplossing voor bieden.

Weer zelfstandig kunnen douchen? Bano Benelux kan je daarbij helpen!

'Ik kan niet meer zelfstandig douchen'

Maar je wilt natuurlijk wel zelfstandig douchen! Badkamer hulpmiddelen kunnen er in veel gevallen voor zorgen dat je weer zelfstandig gebruikt kunt maken van de badkamer, zonder hulp van anderen. Wij kunnen je er bij helpen.
Hulp nodig bij douchen? Bano Benelux staat voor je klaar!

"Ik heb hulp nodig bij het douchen"

Een vaak gehoord probleem bij senioren, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Vaak kunnen badkamer hulpmiddelen ervoor zorgen dat je de hulp (deels) niet meer nodig hebt. 
Bano om te vallen in de badkamer? Bano zorgt ervoor dat je weer veilig kunt douchen!

"Ik ben bang dat ik val in de badkamer"

Bang om te vallen in de badkamer? Onze deskundigheid kan ervoor zorgen dat er weer op een gemakkelijke, veilige en zorgeloze manier gebruik gemaakt kan worden van de badkamer.

Zelfstandig naar het toilet? Het is weer mogelijk door de badkamer hulpmiddelen van Bano

"Ik kan niet meer zelfstandig zitten en opstaan van het toilet"

Wordt het zelfstandig naar het toilet gaan steeds meer een probleem? Onze hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat er weer op een gemakkelijke en zorgeloze manier naar het toilet kan worden gegaan, zodat de privacy wordt behouden!
Badkamer hulpmiddelen nodig? Bano staat voor je klaar met deskundig advies

"Ik wil een badkamer hulpmiddel waar ik weet niet precies hoe en wat"

Geen probleem. Door ons deskundige advies kunnen we ervoor zorgen dat er voor de juiste badkamer hulpmiddelen worden gekozen. 

Wat zijn badkamer hulpmiddelen precies?

Hulpmiddelen in de badkamer (badkamer hulpmiddelen) zijn alle producten en technische systemen die aanwezig zijn in de badkamer. Dit om de omgeving voor mensen met een beperking zo veilig mogelijk te maken en de zelfredzaamheid te vergroten. 


Badkamer hulpmiddelen helpen het douchen of baden dus gemakkelijker te maken. Andere benamingen voor badkamer hulpmiddelen zijn: hulpmiddelen bij het wassen en hulpmiddelen badkamer senioren.


In de video (rechts) vertelt Kees Verhoef over de badkamer hulpmiddelen van Bano.

Waarom zou jij je aanpassen aan de badkamer, als er badkamer hulpmiddelen zijn?

Dagelijkse inspanningen worden makkelijker

Om ervoor te zorgen dat de dagelijkse inspanningen in de badkamer veel makkelijker en aangenamer worden, bieden hulpmiddelen een perfecte oplossing. Badkamer hulpmiddelen maken het bewegen in de badkamer, het douchen of het naar het toilet gaan veel makkelijker. De badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux staan bekend om hun optimale functionaliteit, duurzaamheid en mooie design. Ieder badkamer element kan makkelijk in hoogte worden aangepast en geperfectioneerd worden naar de wensen van de gebruiker.
Badkamerhulpmiddelen

Badkamerhulpmiddelen van de hoogste kwaliteit

De badkamerhulpmiddelen bieden de perfecte oplossing om dagelijkse inspanningen in de badkamer aangenamer te maken. Zo maken badkamerhulpmiddelen het bewegen in de badkamer, het douchen of het naar het toilet gaan veel makkelijker.  De badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux staan bekend om optimale functionaliteit, duurzaamheid en fraai uitziende design. Ieder hulpmiddel kan op een gemakkelijke manier in hoogte worden aangepast en geperfectioneerd worden naar de wensen van de gebruiker.

In hoogte verstelbare hulpmiddelen

Veel hulpmiddelen van Bano voor in de badkamer zijn in hoogte verstelbaar. Zo hebben we in hoogte verstelbare douchezitjes, zorg-wastafels en zorgtoiletten . Ze zijn handmatig in hoogte verstelbaar. Het toilet en de wastafel zijn bovendien ook elektrisch in hoogte verstelbaar te verkrijgbaar. Het elektrische toilet noemen we ook wel het sta-op toilet. Dit omdat het opstaan-proces door toepassing van het toilet aanzienlijk wordt verbeterd.
Badkamerhulpmiddelen met eenvoudige bediening

Badkamerhulpmiddelen met eenvoudige bediening

De badkamerelementen zijn zeer eenvoudig te bedienen en instelbaar naar de mogelijkheden van iedereen die het gebruikt. Een badkamerconcept die dus voor iedereen te gebruiken is. Het badkamerconcept is speciaal geschikt voor ouderen, senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Deze mensen kunnen hierdoor langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer en dat vergroot het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven.

Valpreventie door juiste badkamer hulpmiddelen

Badkamers zijn in veel gevallen niet zo ruim en hebben gladde en harde tegels. Doordat het vochtig is is het val- en slipgevaar zeer groot. Het is ook niet raar dat hier de meeste ongelukken gebeuren, zeker als u minder mobiel bent. Om te voorkomen dat u valt helpen wij u graag van advies om u badkamer zo veilig mogelijk kunt maken. 

Voor wie zijn badkamer hulpmiddelen o.a. bedoeld?

Badkamer hulpmiddelen voor alle leeftijden

Badkamer hulpmiddelen voor alle leeftijden

De badkamer hulpmiddelen van Bano kunnen gebruikt worden voor alle leeftijden. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften.


Zo kan het voorkomen dat er binnen een gezin iemand een lichamelijke beperking heeft. Dit betekent niet dat de rest van het gezin geen gebruik kan maken van de aangepaste badkamer. De Bano badkamer houd daar juist rekening mee: het is niet alleen zeer functioneel, maar ook stijlvol en prachtig ontworpen.

Hulpmiddelen badkamer senioren

Hulpmiddelen badkamer senioren

De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn uitermate geschikt voor senioren. Zo wordt de badkamer door het toevoegen van de hulpmiddelen enorm veilig zonder dat de badkamer er fraai uit ziet. Bovendien zijn het hulpmiddelen die het wassen enorm vergemakkelijkt! Douchen is hierdoor weer een ontspannen bezigheid.

Hulpmiddelen ouderen badkamer

Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

Op zoek naar hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer? De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn de ideale hulpmiddelen voor ouderen en senioren! Door de juiste badkamer hulpmiddelen toe te voegen aan de badkamer wordt de veiligheid voor ouderen in de badkamer gewaarborgd.  
Badkamer hulpmiddelen lichamelijke beperking

Badkamer hulpmiddelen lichamelijke beperking

Mensen met een lichamelijke beperking hebben hulpmiddelen nodig voor in de badkamer. De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn speciaal ontwikkelt voor mensen met een lichamelijke beperking. Sterker nog: ze zijn mede door mensen met een lichamelijke beperking tot stand gekomen!

Extra uitleg over de badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux

Kees Verhoef van Bano Benelux vertelt hier voor het platform Langer Thuis In Huis meer over de badkamer hulpmiddelen.


Wat is er mogelijk, waar moet u opletten en wat kost het om een veilige badkamer te creëren voor senioren en mensen met een beperking? Hij geeft het antwoord op alle vragen in deze video.

” Mijn vader was vanmorgen voor het eerst thuis.
Hij heeft geprobeerd zelfstandig te douchen voordat de thuiszorg arriveerde. Dat lukte zo goed met jullie spullen dat hij de thuiszorg heeft geannuleerd! “

- De heer Roy over de aangepaste badkamer van Bano -

Voel je weer fijn door te kiezen voor hulpmiddelen in de badkamer

Hulpmiddelen in de badkamer zijn een enorme pré! Stel je wordt ouder en het wordt steeds lastiger om je door de badkamer te bewegen. Of het lukt misschien wel helemaal niet om nog zelfstandig naar de badkamer te gaan. Je hebt waarschijnlijk al veel verschillende oplossingen geprobeerd, maar niks dat werkt. En dat is geen fijn gevoel. En daar kun je verandering in brengen. 


De zorgbadkamer van Bano bestaat uit ergonomische hulpmiddelen die de zelfstandigheid in de badkamer maximaliseren. De kwaliteit van de verschillende badkamerelementen zoals het sta-op toilet, de zorg-wastafel en aangepaste douche, is zodanig dat het geheel een ontspannen beleving geeft tijdens het gebruik. Onder douche gaan is weer veilig en ontspannen!


De badkamer hulpmiddelen van Bano

Zijn ontstaan vanuit de visie van mensen met een lichamelijke beperking.

Zorgen ervoor dat het werk van zorgpersoneel aanzienlijk wordt verlicht.

Zijn zeer ergonomisch, veilig en hygiënisch.

Zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen wordt vergroot.

Badkamer hulpmiddelen uitgelicht

Hier vind je alle hulpmiddelen voor douche, badkamer en toilet. Om het overzichtelijk te houden hebben we een verdeling gemaakt tussen toilet hulpmiddelen, wastafel hulpmiddelen, aangepaste douche hulpmiddelen en badkamer accessoires. Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano meer dan vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke menselijke bewegingspatronen. Dit heeft geleid tot de onderstaande hulpmiddelen. De volledig aangepaste badkamer van Bano zorgt ervoor dat er minder ongelukken gebeuren in de badkamer.  
Toilet hulpmiddelen kopen, hulpmiddelen toiletgang, sta op hulp toilet, hulpmiddelen badkamer senioren, wc verhoger met armsteunen, hulpmiddelen voor toilet

Veilig en comfortabel 

Toilet hulpmiddelen

De slimme toilet hulpmiddelen van Bano zijn van een bijzonder goede kwaliteit. Het functionele design is zo ontworpen dat er op een maximaal niveau tegemoet wordt gekomen aan de behoefte van de gebruikers. 

 • Wastafel hulpmiddelen, wastafel aanpassingen, roelstoeltoegankelijke wastafel, hoogte wastafel mindervaliden, wastafel voor rolstoelgebruikers, zorg wastafel, zorg-wastafel, hulpmiddelen bij wassen

  Rolstoelvriendelijk en in hoogte verstelbaar

  Wastafel hulpmiddelen

  De doordachte wastafel hulpmiddelen van Bano zijn onderdeel van het volledige Bano badkamerconcept. De hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen op individuele gebruikersbehoeften. Een perfect voorbeeld hiervan is de geïntegreerde handgreep van de wastafel. Deze is zo ontworpen dat de gebruiker zich veel veiliger voelt bij het uitvoeren van de dagelijkse taken.

 • Aangepaste douche van Bano Zorgbadkamers

  Ergonomisch en ontspannend

  Aangepaste douche

  De aangepaste douche van Bano Zorgbadkamers is zeer comfortabel en ergonomisch. Door toepassing van onderdelen van het Bano badkamerconcept wordt douchen weer een fijne en ontspannende bezigheid. Onder de douche gaan is weer een moment om naar uit te kijken. Bovendien wordt het helpen door een eventuele hulpverlener een stuk lichter en sneller.

 • Badkameraccessoires zorg, hulpmiddelen badkamer, hulpmiddelen badkamer senioren, hulpmiddelen bij het wassen, badhulpmiddelen

  Aanvullende badkamer hulpmiddelen

  Badkameraccessoires

  De badkameraccessoires van Bano zijn veilig, doordacht en comfortabel. Uiteraard sluiten ze naadloos aan bij het gehele concept (zie in de afbeelding bijvoorbeeld de rugsteun voor het zorgtoilet). De aangepaste badkamer is zo ingericht dat je bij binnenkomst jezelf van begin tot het eind op een maximaal niveau kunt redden. Wat wil je nog meer?

 • Theo Wor van Bano Zorgbadkamers

  Hulpmiddelen voor in de badkamer worden vaak hulpmiddelen voor ouderen badkamer of hulpmiddelen voor bejaarden badkamer genoemd. Dit hoeft natuurlijk niet. Wij hebben badkamer hulpmiddelen voor elke leeftijd.

  Theo Wor - Bano Zorgbadkamers

  Advies nodig bij het kiezen van de juiste badkamer hulpmiddelen?Vraag om vrijblijvend advies of een offerte op maat.