arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 4:1

Badkamer Hulpmiddelen 

Bekijk hier alle badkamer hulpmiddelen van onze aangepaste badkamer

Hier vind je alle hulpmiddelen voor douche, badkamer en toilet. Om het overzichtelijk te houden hebben we een verdeling gemaakt tussen toilet hulpmiddelen, wastafel hulpmiddelen, aangepaste douche hulpmiddelen en badkamer accessoires. Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano meer dan vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke menselijke bewegingspatronen. Dit heeft geleid tot de onderstaande hulpmiddelen. De volledig aangepaste badkamer van Bano zorgt ervoor dat er minder ongelukken gebeuren in de badkamer.  

Veilig en comfortabel 

Toilet hulpmiddelen

De slimme toilet hulpmiddelen van Bano zijn van een bijzonder goede kwaliteit. Het functionele design is zo ontworpen dat er op een maximaal niveau tegemoet wordt gekomen aan de behoefte van de gebruikers. 

 • Rolstoelvriendelijk en in hoogte verstelbaar

  Wastafel hulpmiddelen

  De doordachte wastafel hulpmiddelen van Bano zijn onderdeel van het volledige Bano badkamerconcept. De hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen op individuele gebruikersbehoeften. Een perfect voorbeeld hiervan is de geïntegreerde handgreep van de wastafel. Deze is zo ontworpen dat de gebruiker zich veel veiliger voelt bij het uitvoeren van de dagelijkse taken.

 • Ergonomisch en ontspannend

  Aangepaste douche

  De aangepaste douche van Bano Zorgbadkamers is zeer comfortabel en ergonomisch. Door toepassing van onderdelen van het Bano badkamerconcept wordt douchen weer een fijne en ontspannende bezigheid. Onder de douche gaan is weer een moment om naar uit te kijken. Bovendien wordt het helpen door een eventuele hulpverlener een stuk lichter en sneller.

 • Aanvullende badkamer hulpmiddelen

  Badkameraccessoires

  De badkameraccessoires van Bano zijn veilig, doordacht en comfortabel. Uiteraard sluiten ze naadloos aan bij het gehele concept (zie in de afbeelding bijvoorbeeld de rugsteun voor het zorgtoilet). De aangepaste badkamer is zo ingericht dat je bij binnenkomst jezelf van begin tot het eind op een maximaal niveau kunt redden. Wat wil je nog meer?

 • Theo Wor van Bano Zorgbadkamers

  Hulpmiddelen voor in de badkamer worden vaak hulpmiddelen voor ouderen badkamer of hulpmiddelen voor bejaarden badkamer genoemd. Dit hoeft natuurlijk niet. Wij hebben badkamer hulpmiddelen voor elke leeftijd.

  Theo Wor - Bano Zorgbadkamers

  Download onze brochure

  Bekijk ook onze brochure met al onze doordachte badkamer hulpmiddelen. Heb je advies nodig? Wij staan altijd voor je klaar.

  50%
  Ik geef Bano Benelux B.V. toestemming om mij emails te versturen
  Download brochure
  Badkamer hulpmiddelen, hulpmiddelen voor in de badkamer, badhulpmiddelen senioren, douchehulpmiddelen, hulpmiddelen badkamer douche en toilet,

  Wat zijn badkamer hulpmiddelen precies?

  Hulpmiddelen in de badkamer (badkamer hulpmiddelen) zijn alle producten en technische systemen die aanwezig zijn in de badkamer. Dit om de omgeving voor mensen met een beperking zo veilig mogelijk te maken en de zelfredzaamheid te vergroten. 


  Badkamer hulpmiddelen helpen het douchen of baden dus gemakkelijker te maken. Andere benamingen voor badkamer hulpmiddelen zijn: hulpmiddelen bij het wassen en hulpmiddelen badkamer senioren.


  In de video (rechts) vertelt Kees Verhoef over de badkamer hulpmiddelen van Bano.

  Badkamer hulpmiddelen voor ouderen, senioren en mensen met een beperking

  Badkamer hulpmiddelen voor ouderen zijn een enorme pré! Stel je wordt ouder en het wordt steeds lastiger om je door de badkamer te bewegen. Of het lukt misschien wel helemaal niet om nog zelfstandig naar de badkamer te gaan. Je hebt waarschijnlijk al veel verschillende oplossingen geprobeerd, maar niks dat werkt. En dat is geen fijn gevoel. En daar kun je verandering in brengen. 


  De zorgbadkamer van Bano bestaat uit ergonomische hulpmiddelen die de zelfstandigheid in de badkamer maximaliseren. De kwaliteit van de verschillende badkamerelementen zoals het sta-op toilet, de zorg-wastafel en aangepaste douche, is zodanig dat het geheel een ontspannen beleving geeft tijdens het gebruik. Onder douche gaan is weer veilig en ontspannen!


  De badkamer hulpmiddelen van Bano

  Zijn ontstaan vanuit de visie van mensen met een lichamelijke beperking.

  Zorgen ervoor dat het werk van zorgpersoneel aanzienlijk wordt verlicht.

  Zijn zeer ergonomisch, veilig en hygiënisch.

  Zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen wordt vergroot.

  Waarom zou jij je aanpassen aan de badkamer, als er badkamer hulpmiddelen zijn?

  Dagelijkse inspanningen worden makkelijker

  Om ervoor te zorgen dat de dagelijkse inspanningen in de badkamer veel makkelijker en aangenamer worden, bieden hulpmiddelen een perfecte oplossing. Badkamer hulpmiddelen maken het bewegen in de badkamer, het douchen of het naar het toilet gaan veel makkelijker. De badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux staan bekend om hun optimale functionaliteit, duurzaamheid en mooie design. Ieder badkamer element kan makkelijk in hoogte worden aangepast en geperfectioneerd worden naar de wensen van de gebruiker.
  Badkamerhulpmiddelen

  Badkamerhulpmiddelen van de hoogste kwaliteit

  De badkamerhulpmiddelen bieden de perfecte oplossing om dagelijkse inspanningen in de badkamer aangenamer te maken. Zo maken badkamerhulpmiddelen het bewegen in de badkamer, het douchen of het naar het toilet gaan veel makkelijker.  De badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux staan bekend om optimale functionaliteit, duurzaamheid en fraai uitziende design. Ieder hulpmiddel kan op een gemakkelijke manier in hoogte worden aangepast en geperfectioneerd worden naar de wensen van de gebruiker.

  In hoogte verstelbare hulpmiddelen

  Veel hulpmiddelen van Bano voor in de badkamer zijn in hoogte verstelbaar. Zo hebben we in hoogte verstelbare douchezitjes, zorg-wastafels en zorgtoiletten . Ze zijn handmatig in hoogte verstelbaar. Het toilet en de wastafel zijn bovendien ook elektrisch in hoogte verstelbaar te verkrijgbaar. Het elektrische toilet noemen we ook wel het sta-op toilet. Dit omdat het opstaan-proces door toepassing van het toilet aanzienlijk wordt verbeterd.
  Badkamerhulpmiddelen met eenvoudige bediening

  Badkamerhulpmiddelen met eenvoudige bediening

  De badkamerelementen zijn zeer eenvoudig te bedienen en instelbaar naar de mogelijkheden van iedereen die het gebruikt. Een badkamerconcept die dus voor iedereen te gebruiken is. Het badkamerconcept is speciaal geschikt voor ouderen, senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Deze mensen kunnen hierdoor langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer en dat vergroot het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven.

  Voor wie zijn badkamer hulpmiddelen o.a. bedoeld?

  Badkamer hulpmiddelen voor alle leeftijden

  Badkamer hulpmiddelen voor alle leeftijden

  De badkamer hulpmiddelen van Bano kunnen gebruikt worden voor alle leeftijden. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften.


  Zo kan het voorkomen dat er binnen een gezin iemand een lichamelijke beperking heeft. Dit betekent niet dat de rest van het gezin geen gebruik kan maken van de aangepaste badkamer. De Bano badkamer houd daar juist rekening mee: het is niet alleen zeer functioneel, maar ook stijlvol en prachtig ontworpen.

  Hulpmiddelen ouderen badkamer

  Hulpmiddelen ouderen badkamer

  Op zoek naar hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer? De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn de ideale hulpmiddelen voor ouderen en senioren! Door de juiste badkamer hulpmiddelen toe te voegen aan de badkamer wordt de veiligheid voor ouderen in de badkamer gewaarborgd.  
  Badkamer hulpmiddelen lichamelijke beperking

  Badkamer hulpmiddelen lichamelijke beperking

  Mensen met een lichamelijke beperking hebben hulpmiddelen nodig voor in de badkamer. De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn speciaal ontwikkelt voor mensen met een lichamelijke beperking. Sterker nog: ze zijn mede door mensen met een lichamelijke beperking tot stand gekomen!

  ” Mijn vader was vanmorgen voor het eerst thuis.
  Hij heeft geprobeerd zelfstandig te douchen voordat de thuiszorg arriveerde. Dat lukte zo goed met jullie spullen dat hij de thuiszorg heeft geannuleerd! “

  - De heer Roy over de aangepaste badkamer van Bano -

  Valpreventie door juiste badkamer hulpmiddelen

  Badkamers zijn in veel gevallen niet zo ruim en hebben gladde en harde tegels. Doordat het vochtig is is het val- en slipgevaar zeer groot. Het is ook niet raar dat hier de meeste ongelukken gebeuren, zeker als u minder mobiel bent. Om te voorkomen dat u valt helpen wij u graag van advies om u badkamer zo veilig mogelijk kunt maken. 

  Advies nodig bij het kiezen van de juiste badkamer hulpmiddelen?Kom langs in onze showroom

  Vergoeding hulpmiddelen 2021 - Hoe zit het precies?

  Hulp bij vergoeding hulpmiddelen? 

  We krijgen vaak de vraag of onze badkamer hulpmiddelen worden vergoed. Om te zorgen dat het inzichtelijk wordt voor iedereen hebben we dit handige e-book geschreven. 
  We maken gebruik van cookies