Echtpaar dolblij met een senioren badkamer (video)

Bereid je voor op de toekomst met veilige en comfortabele badkamer hulpmiddelen. Behoud je privacy en zelfredzaamheid in deze unieke badkamer voor ouderen.

Ook zoals Jetty en Paul nog lang in je eigen woning blijven wonen? Dat kan!

Stel je voor: onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende, veel te inspannende bezigheid. Alle knoppen en badkamer elementen zitten 'te hoog, te laag of te ver weg'. Op die manier is douchen voor zowel de gebruiker als eventuele hulpverlener geen plezierige bezigheid! Terwijl het dat wel zou moeten zijn. Het is nodeloos inspannend, vaak tijdrovend en vooral niet comfortabel. Voor zowel de gebruiker als de hulpverlener. Comfortabele ergonomie van Bano Badkamers betekent comfort. Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. Dit komt door de slimme badkamer hulpmiddelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een sta-op toilet en een
in hoogte verstelbare wastafel
Onder de douche gaan is weer 'quality time'  met de Bano Zorgbadkamer. En helpen door de eventuele hulpverlener een flink stuk lichter en sneller! 


Hoe fijn zou het zijn als je alles weer makkelijk zelf kunt doen in de badkamer?      


 • In veel gevallen heb je geen hulp meer nodig in de badkamer
 • Vergroot je zelfvertrouwen, de eigenwaarde (privacy) en de kwaliteit van leven!
 • Badkamer hulpmiddelen van uitmuntende kwaliteit
 • Hygiënische, ergonomisch en veilige badkamerproducten die valpartijen doen voorkomen!
 • Elektrisch in hoogte verstelbare producten zoals een sta-op toilet en in hoogte verstelbare wastafel
 • Aanpasbaar voor iedere gebruiker 
 • Badkamer hulpmiddelen getest tot 500 kg belastbaarheid 
 • Maximaliseert de zelfredzaamheid

 • Minder of helemaal niet meer afhankelijk van hulp in de badkamer
 • Ontwikkelt in samenwerking met Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en zorgbehoevenden.
 • Veilige badkamer voor ouderen en senioren


"Waarom zou jij je aan je badkamer aanpassen, als het ook andersom kan?"

Badkamer voor senioren

badkamer voor senioren

De aangepaste badkamer van Bano is dé badkamer voor senioren! Het is intelligent, comfortabel en zeer veilig. Het is ontstaan en ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en mensen die zorgbehoevend zijn. Een prachtig resultaat van (meer dan) vijf jaar onderzoek, technische ontwikkeling en testen.


De bediening van de badkamer hulpmiddelen is bijzonder makkelijk instelbaar naar de mogelijkheden van iedere individuele gebruiker. De badkamer is mede daardoor speciaal geschikt voor senioren! Zij maken hierdoor langer zelfstandig gebruik van de badkamer. Dat geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven!

Badkamer hulpmiddelen voor in de senioren badkamer

Toilet hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Toilet hulpmiddelen

De toilet hulpmiddelen van Bano zijn van hoge kwaliteit. Het prachtige, maar functionele design is zo ontworpen dat er op een maximaal niveau tegemoet wordt gekomen aan de behoefte van de gebruikers.

Wastafel hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Wastafel Hulpmiddelen

De wastafel hulpmiddelen van Bano zijn onderdeel van de volledige aangepaste badkamer. Zo zijn de hulpmiddelen speciaal ontworpen voor individuele gebruikersbehoeften. Zeer rolstoelvriendelijk.

Douche hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Douche hulpmiddelen

De douche hulpmiddelen van Bano zijn uitzonderlijk comfortabel en ergonomisch. Door toepassing van de badkmer hulpmiddelen van de zorgbadkamer wordt douchen weer een plezierige bezigheid.

Badkameraccessoires van Bano Zorgbadkamers - Badkamer hulpmiddelen

Badkamer

Accessoires

De badkameraccessoires van Bano zijn veilig, doordacht en aangenaam. Uiteraard sluiten ze perfect aan bij het gehele badkamer concept. Zelfs de kleinste accessoires van de Bano zorgbadkamer zijn doordacht.

Op zoek naar een aanpassing in de badkamer voor ouderenBel ons gerust op 0184-785353

Senioren badkamer ontwerpen? Van ontwerp naar eindresultaat

Senioren badkamer ontwerpen - Maatschets

Huidige situatie badkamer

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets (afmetingen senioren badkamer).

Senioren badkamer ontwerpen - Indelingstekening

Indelingstekening met hulpmiddelen badkamer senioren

Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening van de senioren badkamer. Dit is geheel vrijblijvend.
Senioren badkamer ontwerpen - 3D ontwerp

3D-ontwerp met een badkamer voor senioren

Aansluitend krijgt u een professionele 3D-visualisatie om een goede impressie te krijgen van de toekomstige senioren badkamer met daarbij een prijsopgave.
Senioren badkamer ontwerpen - Eindresultaat

Prachtig Eindresultaat!

In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.
Afmetingen senioren badkamer

Afmetingen senioren badkamer

De afmetingen van een senioren zijn enorm belangrijk. Een vereiste is dat een senioren badkamer  minimaal 2 bij 2 meter is. Vanaf deze afmeting is het uitvoerbaar om een optimale werking te garanderen in de badkamer. Belangrijk is dat er ook nagedacht moet worden over de draaicirkel in de toekomstige senioren badkamer. Zodat de draai met een hulpmiddel als een rolstoel of tilliftsysteem makkelijk gemaakt kan worden. Let er op dat de draaicirkel altijd minimaal 1.5 meter moet zijn.

Badkamer voor ouderen (hulpmiddelen ouderen badkamer)

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken in de badkamer. Een veilige badkamer is daarom misschien wel de allerbelangrijkste woningaanpassing als we ouder worden. De doordachte aangepaste badkamer ouderen van Bano bestaat uit badkamer hulpmiddelen die door nauwkeurige productontwikkeling is ontstaan. De onderdelen zijn ontwikkeld door mensen met een beperking in samenwerking met de Universiteit van Bergen (Noorwegen), ervaren ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verplegend personeel en directie van zorginstellingen. Deze hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer zorgen dat de zelfredzaamheid aanzienlijk wordt vergroot!

Wat anderen van de Badkamer hulpmiddelen vinden

Zolang je jezelf kunt helpen met douchen en je persoonlijke hygiëne kan blijven verzorgen, is dat een enorme pré.

Paul de Haan over de aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers

Paul de Haan

Door de badkamer hulpmiddelen van Bano toe te passen, betekent het weer dat mijn man en ik samen een toekomst hebben. Dit zijn de perfecte hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer!

Jetty Rippe over de badkamer hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Jetty Rippe

Ik heb met de badkamer hulpmiddelen van Bano mogen werken, dit met groot succes. De kwaliteit is uitmuntend en ik adviseer het iedereen!

Elleke Tanghe over de badkamer hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Elleke Tanghe 

Je kunt de badkamer ook stap voor stap aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst beginnen om de douche veilig en functioneel te maken. Later kun je uitbreiden met een sta-op toilet en een zorg-wastafel.

Download onze brochure

Bekijk ook eens onze brochure met al onze doordachte badkamer hulpmiddelen voor ouderen en senioren. Heb je advies nodig? Je kunt altijd contact opnemen. 

50%
Ik geef toestemming dat Bano Benelux B.V. mij mails stuurt.
Download
Brochure van de aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers
Badkamer renovatie senioren

Badkamer renovatie senioren

Ben je van plan om de huidige badkamer aan te passen naar een aangepaste badkamer voor ouderen? Van renovatie douchecabine tot het installeren van een aangepaste wastafel of senioren toilet. Wij denken graag met je mee.

Kies voor een comfortabele senioren badkamer

In de senioren badkamer van Bano ben je verzekerd van veilige en comfortabele badkamermomenten. Met deze badkamer hulpmiddelen kun je optimaal genieten van de badkamer. De doordachte aanpassingen zorgen ervoor dat douchen weer een ontspannende bezigheid is!


 • Nooit meer een onveilig gevoel in de badkamer!
 • Badkamer hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit
 • Hulpmiddelen bij douchen
 • Maximaal veilige badkamer senioren
 • Vraag vrijblijvend om een ontwerp van de senioren badkamer
 • Senioren badkamer geschikt voor renovatie en nieuwbouw
 • Veilig inloopdouche voor ouderen (instapdouche voor senioren)
Kies voor een comfortabele senioren badkamer - Bano Benelux

Video over de senioren badkamer van Bano

Kees Verhoef geeft je in dit filmpje een rondleiding in de senioren badkamer van Bano. Wil je echt alles weten over senioren badkamers? Dan kun je op de oranje knop hieronder drukken.
De Bano Zorgbadkamer - De beste badkamer hulpmiddelen - Het resultaat van 5 jaar onderzoek

Het resultaat van 5 jaar research en studie

Onze badkamer hulpmiddelen zijn het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek en technische ontwikkeling. De volledige zorgbadkamer is ontwikkeld in samenwerking met ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen, toekomstige gebruikers en de Universiteit van Bergen in Noorwegen.

De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn instelbaar naar de mogelijkheden van iedere gebruiker.

Instelbaar naar de mogelijkheden van iedere gebruiker

Alle badkamer hulpmiddelen zijn instelbaar naar de mogelijkheden van iedere individuele gebruiker. Veel badkamerelementen zijn in hoogte verstelbaar en makkelijk te bedienen. De aangepaste badkamer van Bano is daarom zeer geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Dat geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven. 

We noemen het ook wel een senioren badkamer of mindervalide badkamer. 

De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn levensloopbestendig.

Levensloopbestendig

Op een gegeven moment ben je op een leeftijd gekomen waarbij je na moet gaan denken over een badkamer die gericht is op de toekomst. Voorzien van extra veiligheid en comfort. De levensloopbestendige badkamer van Bano is hier een goed voorbeeld van. 


De levensloopbestendige badkamer van Bano is gericht op toekomst en groeit mee met jou als bewoner. En laten we eerlijk zijn de badkamer is toch wel de belangrijkste plaats in huis?

Alles over de Senioren badkamer

Kees Verhoef van Bano Benelux vertelt hier voor het platform Langer Thuis In Huis alles over de senioren badkamer.


Wat is er mogelijk, waar moet u opletten en wat kost het om een veilige badkamer te creëren voor senioren? Hij geeft het antwoord op alle vragen in deze video.

Wil je veilig baden en douchen of heb je vragen over onze badkamer hulpmiddelen? Wij staan voor je klaar.