Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

In hoogte verstelbare zorg-wastafel

In hoogte verstelbare zorg-wastafel

De in hoogte verstelbare zorg-wastafel van Bano biedt veel voordelen. De wastafel is op de juiste hoogte in te stellen en mede door zijn bijzondere vorm is deze makkelijk te gebruiken voor rolstoelgebruikers. Doordat hoogte makkelijk kan worden versteld is de wastafel ook makkelijk te gebruiken voor staande personen. Ergotherapeuten van verschillende zorginstellingen prijzen onze slimme wastafel. 

Wat is een in hoogte verstelbare wastafel?

Een in hoogte verstelbare wastafel is een wastafel die voor elke gebruiker op de juiste hoogte ingesteld kan worden. In veel gevallen kun je de hoogte instellen op twee manieren: elektrisch en manueel. Door de verstelbare hoogte is de wastafel goed bruikbaar voor iedereen. Of je nu in een rolstoel zit of dat je nog goed ter been bent.

In hoogte verstelbare wastafel - Bano Benelux

Eenvoudig te gebruiken zorg-wastafel

De bevestigingsbeugels van Bano met handmatige of elektrische hoogte-afstelling zijn makkelijk en eenvoudig in het gebruik en kunnen door één persoon worden bediend. De geïntegreerde handgrepen bieden een stevig houvast en geven een veilig gevoel bij de dagelijkse wasbeurt.

Hoogte wastafel badkamer

De in hoogte wastafel voor de zorg van Bano is voor elke gebruiker op de juiste hoogte te stellen. De unieke vorm van de hoogte wastafel maakt dat deze makkelijk te gebruiken is voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Doordat de hoogte van de wastafel makkelijk te verstellen is, is deze net zo goed bruikbaar voor staande personen. De geïntegreerde handgrepen bieden een stevig houvast en een veilig gevoel bij de dagelijkse wasbeurt.

De specifieke hoogte van de wastafel (en grootte) kun je hieronder zien in de afbeelding. Uiteraard is de hoogte van de wastafel door het elektrische versteltraject altijd naar de juiste hoogte in te stellen.

Hoogte wastafel - Bano Zorgbadkamers

Hoogte wastafel – Bano Zorgbadkamers

Onderrijdbare wastafel

De Bano-wastafels zijn allemaal (makkelijk) onderrijdbaar. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor rolstoelgebruikers en mensen die gebruik maken van een scootmobiel. De onderkant van de wastafel is zodanig geconstrueerd dat de gebruiker er makkelijk onder kan rijden met zijn of haar rolstoel/scootmobiel.

Onderrijdbare wastafel - Badkamer hulpmiddelen - Bano Benelux

Onderrijdbare wastafel – Badkamer hulpmiddelen – Bano Benelux

Kan worden aangepast op iedere gebruiker

De onderzoeken en tests die wij hebben gedaan hebben aangetoond dat er een behoefte bestaat aan persoonlijke oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van de individuele gebruiker. Uit reacties van verzorgend personeel blijkt dat de hoogte-afstelling van onze producten het gemakkelijker maakt om de patiënten te verplaatsen en de belasting op de verzorgers vermindert.

Elektrisch of handmatig te verstellen

Dat is ook de reden waarom we een reeks in hoogte verstelbare producten hebben ontwikkeld die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan behoeften van de individuele gebruiker. De zorg-wastafel, het zorg-toilet en de toilethandgrepen kunnen gemakkelijk in hoogte versteld worden. De hoogte kan op twee manieren worden aangepast: handmatig met een zwengel, of elektrisch. Bij beide oplossingen kan de hoogte met 20 cm worden versteld. Bekijk hieronder de video.

Betaalbaar alternatief

De enorme flexibiliteit van zoveel badkamer hulpmiddelen maakt het Bano Badkamerconcept uniek. En omdat het om eenvoudige aanpassingen gaat, is het ook een betaalbaar alternatief.

Foto’s van de zorg-wastafel

Materiaal van de in hoogte verstelbare wastafel

▪ Constructie van gegalvaniseerd staal
▪ Behuizing van hygiënisch ABS-/PMMA-plastic
▪ Bekijk hier het productblad
▪ Bekijk ook de standaard wastafel 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers