Toekomstige badkamers in ziekenhuizen

Hier kun je lezen hoe toekomstige badkamers in ziekenhuizen eruit gaan zien. Misschien wist u het al: kleine badkamers zijn beter en veiliger dan een grote badkamer. In samenwerking met drie afdelingen van het Haukeland Universitair Ziekenhuis in Bergen (Noorwegen) hebben wij nieuwe badkameroplossingen getest op drie afdelingen van dit ziekenhuis.

Functionele badkamers

Zo werden kleine functionele badkamers geplaatst op de afdelingen chirurgie, gynaecologie en een algemene afdeling. Uiteraard is hier de indeling en de functionaliteit van de badkamer essentieel. Elektrisch in hoogte verstelbare toiletten (sta-op toilet) en wastafels met beugels zijn het uitgangspunt van het badkamerconcept. Patiënten ervaren de badkamer als veilig, functioneel, waarbij de waardigheid van hun verblijf in het ziekenhuis erg hoog is. Verpleegkundigen besparen tijd, aangezien de patiënt veel sneller in staat is om zelfstandig te functioneren in deze badkamer. Daarnaast zorgt de bano zorgbadkamer voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.

Toekomstige badkamers in ziekenhuizen – Bano Zorgbadkamers

Uniek

Het is uniek, dat Bano Benelux als leverancier, samenwerkte met een overheidsinstelling om de basis te kunnen leggen voor een betere zorg in ziekenhuizen. Mocht u de conclusies van dit unieke badkamerconcept willen inzien, neem dan gerust contact op.