Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Sta-op toilet (opstatoilet) van Bano zorgbadkamers

Sta-op toilet (opstatoilet) van Bano zorgbadkamers

Een sta-op toilet van Bano zorgbadkamers kan voor mensen die het niet lukt om alleen op het toilet te gaan zitten, een uitkomst zijn. Begeleiding bij de toiletgang is natuurlijk niet altijd even fijn. Het wordt ervaren als een inbreuk op de privacy. Gelukkig zijn er sta-op toiletten die de zelfredzaamheid enorm vergroten!

Sta-op toilet - Vraag om advies of een offerte - Bano Benelux

Wat is een sta-op toilet ?

Het woord verklapt het natuurlijk al. Een sta-op toilet vergemakkelijkt het opstaan. Het is het zelfde principe als een sta-op stoel. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die hinder hebben van fysieke ongemakken en is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. Bij toepassing van een sta-op toilet voelen veel mensen weer wat het is om alleen naar het toilet te gaan.

Mocht het toch nog voorkomen dat er een verpleger, verzorgende of helpende nodig is, dan worden de werkzaamheden aanzienlijk verlicht. Door de toepassing van de producten van Bano wordt er een betere werkomgeving gecreëerd voor zorgpersoneel.  Het wordt ook wel een opstatoilet genoemd. Bekijk het instructiefilmpje hieronder.

Andere termen voor een sta-op toilet zijn:

  • Hoog-laag toilet
  • In hoogte verstelbaar toilet
  • Opsta toilet
  • Op-sta toilet
  • Toiletlift
  • Sta op hulp toilet
  • Sta op toiletstoel
  • Sta op systeem toilet
  • Sta-op wc
  • Sta op hulp wc

Hoe werkt een sta-op toilet?

Een sta-op toilet werkt bijzonder makkelijk. In de armsteun zit een bediening om het toilet omhoog en omlaag te laten gaan.

Door het pijltje omlaag ingedrukt te houden gaat het toilet naar beneden. Wanneer je de knop loslaat stopt dit direct. Ditzelfde geldt wanneer je het toilet hoger wilt zetten met het pijltje omhoog.

Om te beginnen zet je het toilet in de juiste hoogte om ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk moeite kost om op het toilet te gaan zitten. Vervolgens zet je het toilet in de ideale hoogte om de stoelgang te bevorderen. Nadat je naar de behoefte gedaan hebt kun je het toilet naar de ideale hoogte brengen zodat je makkelijk op kunt staan (zie de afbeelding hieronder).

Zo werkt een sta-op toilet - Bano Benelux

Opstatoilet welke zeer gebruiksvriendelijk is

Het opstatoilet (sta-op toilet) van Bano zorgbadkamers is zeer vriendelijk in gebruik. De hoog laag bedieningen zitten aan beiden steunen. Bovendien is het sta-op systeem getest tot 500 kg belastbaarheid en is het zeer veilig en comfortabel.

Het biedt een functionele en zeer eenvoudige oplossing voor mensen die moeite ervaren met het zelfstandig te gaan zitten en zelfstand op te staan van het toilet. Bovendien heeft het sta-op systeem ondanks zijn functionaliteit een warme uitstraling (net zoals de hele Bano zorgbadkamer) . Er is een keuze uit twee soorten:

▪Het in hoogte verstelbare zorgtoilet van 70 cm.
▪Het in hoogte verstelbare toilet van 55 cm. 

Opstatoilet van Bano Benelux

Opstatoilet van Bano benelux

De voordelen voor de gebruiker van een sta-op toilet

Het hoogte verstelbare toilet heeft enorme voordelen voor gebruikers. Een aantal voordelen voor de gebruiker hebben we hieronder beschreven.

Hervonden zelfstandigheid

Bij het plaatsnemen en opstaan van het toilet is in veel gevallen geen hulp meer nodig. Senioren en lichtgehandicapten gebruiken de hoogteverstelling om makkelijk op en van het toilet te gaan. Om op te staan kan eenvoudig de knop omhoog worden gebruikt welke in de armsteun en op het reservoir bevestigd zijn. Het sta-op toilet is net zoals het gehele badkamerconcept van Bano zeer rolstoelvriendelijk.

Het helpt rolstoelgebruikers om makkelijk op het toilet te gaan zitten en om weer makkelijk van het toilet af te gaan. Zij kunnen het toilet op gelijk niveau brengen met de rolstoel. Hiermee wordt overzitten van rolstoel op het toilet aanzienlijk makkelijker.

Kleine kinderen hoeven bovendien geen gebruik meer te maken van een opstapje om op het toilet plaatste nemen. Lange mensen kunnen eindelijk plaatsnemen op een toilet op de juiste hoogte.

Dit sta-op toilet is ideaal voor mensen in een rolstoel - Bano Zorgbadkamers

Dit sta-op toilet is ideaal voor mensen in een rolstoel 

Zeer comfortabel

De betere zitpositie en de verhoogde toegankelijkheid bieden meer comfort dan welke ander toilet dan ook. Het toilet is zeer eenvoudig in hoogte te verstellen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de ergonomische knoppen in de armsteunen en op het reservoir.

Het doorspoelen van het toilet gaat op dezelfde wijze als bij een standaard toilet. Wel zijn er twee doorspoelknoppen aangebracht, één om normaal door te spoelen en één voor waterbesparend door te spoelen.

Een subliem ontwerp

Helaas geldt vaak dat over het uiterlijk van vele voor gehandicapten aangepaste producten weinig is nagedacht. Waarom zou een praktisch product niet tegelijkertijd mooi kunnen zijn? Het sta-op toilet van Bano combineert praktisch comfort met een schitterend ontwerp. Het toilet is optisch gelijkwaardig aan ieder ander toilet.

De voordelen van een sta-op toilet voor het verplegend personeel

De gehele Bano Badkamer zorgt voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel. Ook het sta-op toilet draagt hier aan bij. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor het verplegend personeel beschreven.

Aanzienlijke tijdsbesparing voor verplegend personeel

Cliënten met een lichte handicap, of welke moeite hebben met het plaatsnemen en opstaan, hoeven niet meer begeleid te worden in hun gang naar het toilet. Ook rolstoelgebruikers hebben geen (of nauwelijks) hulp nodig bij het overbruggen van het hoogteverschil tussen hun rolstoel en het toilet.

Veel cliënten die normaal gesproken twee verplegers nodig hebben om op het toilet plaats te nemen en om weer op te staan, hebben dankzij het sta-op toilet aan de hulp van één verpleger voldoende. Dit bespaart niet alleen enorm veel tijd binnen de veelal overbelaste organisatie, het is ook minder belastend voor de rug waardoor ziekteverzuim in positieve zin wordt beïnvloed.

Verbeterde ergonomie

Voor een verpleegkundige is de rug vaak het zwaarste belaste onderdeel van het lichaam. Omdat de beweging van het opstaan door het sta-op toilet wordt ondersteund, wordt de rug belasting van het verplegend personeel aanzienlijk verlicht. Met het hoogte verstelbare toilet wordt er door minder cliënten een beroep gedaan op het verplegend personeel. In veel gevallen is zelfs de ondersteuning door verplegers bij de toiletgang in zijn geheel niet meer nodig.

Uitstekende routing en bedieningsgemak

De handgrepen en ondersteunende leuningen zitten het verplegend personeel vaak in de weg bij het helpen van cliënten. De armsteunen van het sta-op toilet van Bano zijn opklapbaar en bewegen mee omhoog en omlaag. Dit maakt het werk van de verplegers veel makkelijker.

De bediening van het toilet is uitermate eenvoudig en intuïtief. Het toilet kan simpel op de juiste hoogte worden gebracht.

De voordelen van een sta-op toilet voor het verplegend personeel - Bano Benelux

Voordelen van een sta-op toilet voor schoonmakend personeel

Hieronder hebben we een aantal voordelen voor schoonmakend personeel beschreven.

Ergonomisch schoonmaken

Voor het schoonmaken van het toilet kan het toilet eenvoudig in de hoogste stand worden gezet. Zo bevindt het toilet zich uiteindelijk op een hoogte die het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijkt. De schoonmaker hoeft nimmer meer op de knieën om de onderzijde te kunnen reinigen.

Tevens wordt de rug van het schoonmakend personeel aanzienlijk minder belast. Dit alles zorgt ervoor dat het toilet vele malen sneller en beter wordt schoongemaakt.

Enorme vooruitgang in de hygiëne

De gehele Bano Badkamer is een hygiënische badkamer. Ook het sta-op toilet draagt hier aan bij. De toiletruimte vervuilt minder snel dan bij normale toiletruimten. Doordat het verstelbare toilet op de hoogste stand kan worden gebracht wordt het schoonmaken vergemakkelijkt, wat de hygiëne enorm ten goede komt.

Sta-op toilet welke de zelfredzaamheid enorm kan vergroten

Een sta-op toilet kan enorm veel bijdragen aan de zelfredzaamheid van de mensen. Een goed voorbeeld hiervan is Paul de Haan. Hij woont samen met zijn vrouw Jetty Rippe op een hele mooie locatie in het centrum van Rotterdam. Hun wens was om daar nog zo lang mogelijk te blijven wonen.

Echter heeft Paul de ziekte van Parkinson en werd het voor hem steeds moeilijker om gebruik te maken van het toilet en van de badkamer. Hier was een oplossing voor nodig en die hebben zij gekregen. Bekijk de video hieronder om te zien hoe blij zij waren met ons sta-op toilet en de aangepaste douche!

Het sta-op toilet is onderdeel van een unieke zorgbadkamer

Het sta-op toilet is het pronkstuk van de unieke Bano zorgbadkamer. De complete aangepast badkamer van Bano is niet zomaar een veilige douche, maar veel meer dan dat. Het is in samenwerking met de Universiteit van Bergen, doktoren, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en (toekomstige) gebruikers ontwikkeld.

Het is het resultaat van meer dan 5 jaar research. De bediening van de badkamer hulpmiddelen zijn op een eenvoudige manier instelbaar naar de mogelijkheden van iedere(!) gebruiker.


Een kijkje in de aangepaste badkamer van Bano

Sta-op toilet kopen?

Wil je een sta-op toilet kopen? Dan ben je bij Bano Benelux op het juiste adres. Het sta-op toilet van Bano heeft een zeer professionele en representatieve uitstraling, die geenszins lijkt op de gebruikelijke uitstraling van een aangepast toilet.

Om een precieze prijs te kunnen geven hebben we iets meer informatie nodig. Neem contact op via info@banobadkamers.nl, het contactformulier of bel 0184-785353. 

Offerte - sta-op toilet - Bano benelux