Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Bano zorgbadkamer

Bano zorgbadkamer

De aangepaste badkamer ( Bano zorgbadkamer ) is intelligent, doordacht en comfortabel. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Bergen in Noorwegen. Het resultaat van vijf jaar onderzoek, testen en technische ontwikkeling in samenwerking met de toekomstige gebruikers. De bediening van de badkamerelementen is eenvoudig instelbaar naar de mogelijkheden van iedere individuele gebruiker. De badkamer is daardoor speciaal geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zij maken hierdoor langer zelfstandig gebruik van de badkamer. Dat geeft zelfvertrouwen, eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven. Bovendien verlicht het ergonomisch ontwerp het werk van de zorgverleners en straalt het Scandinavische design luxe en comfort uit.

We hebben verschillende benamingen voor de Bano Zorgbadkamer. We noemen het ook wel een mindervalide badkamer (miva badkamer), een aangepaste badkamer, een seniorenbadkamer of een badkamer voor ouderen.

Door de gebruiker bedacht

Het zijn de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen in Noorwegen, hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brengt met dit badkamerconcept, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

Tijd voor kwaliteit door de Bano zorgbadkamer!

Stel je voor: onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende, veel te inspannende bezigheid. Alle knoppen en badkamer elementen zitten ‘te hoog, te laag of te ver weg ‘. Op die manier is baden voor zowel de gebruiker als de eventuele hulpverlener geen plezierige bezigheid! Terwijl het dat wel zou moeten zijn. Het is nodeloos inspannend, vaak tijdrovend en vooral niet comfortabel. Voor zowel de gebruiker als de hulpverlener .

Comfortabele ergonomie van de Bano zorgbadkamer betekent comfort. Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. Onder de douche gaan is weer ‘quality time’. En helpen door de hulpverlener een flink stuk lichter en sneller.

De badkamer van Bano Benelux heeft ondanks zijn functionaliteit een warme uitstraling, wat de huiselijke sfeer ondersteunt. De herkenbaarheid van toilet en wastafel wordt bereikt door doordachte kleuraccenten.

Bekijk hier alle badkamer hulpmiddelen 

Unieke kenmerken van de Bano Zorgbadkamer

Unieke kenmerken zijn het elektrisch in hoogte verstelbaar toilet (sta-op toilet), de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitjeDoordat de producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te houden!

Kostenbesparend

Bano Benelux biedt maar liefst een garantie van 5 jaar op de zorgbadkamer en een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar. Bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing op verplegend personeel opleveren.

Korte bouwtijd

Bano Benelux B.V. kan er voor zorgen dat er binnen twee dagen een volledig nieuwe badkamer in uw huis geplaatst wordt. Door een modulair systeem en de ervaring van onze monteurs in de zorg wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Geschikt voor

Ons concept is uitermate geschikt voor Woonzorgcomplexen (WoZoCo’s), zorghotels, serviceflats, residenties, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen, en natuurlijk voor bij u thuis! 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Comment Section

6 reacties op “Bano zorgbadkamer


Door Joop op 26 juni 2015

Hallo super mooie site man


Door Admin op 6 juli 2015

Dankjewel, Joop!


Door Peter van der Pluijm op 5 juli 2015

Bon dia Theo en Ronald
Je hebt een mooie overzichtelijke site gemaakt


Door Admin op 6 juli 2015

Bon Dia Peter, Dankjewel, we zijn er erg blij mee!


Door K.W Weide-Dercksen op 6 mei 2018

Wat is de prijs v.h douche zitje?


Door Dennis op 6 september 2018

Goedemorgen heer/mevrouw Weide-Dercksen,

We hebben u een mail gestuurd met daarin de prijzen en de voordelen van het douchezitje. Ik hoop u van dienst te kunnen zijn.

Met vriendelijke groeten,

Dennis
Team Bano Zorgbadkamers

Plaats een reactie


*