Toiletsteun van Bano

Toiletsteun van Bano

Ben je slecht ter been of heb je wellicht moeite om op te staan? Dan is de kans aanwezig dat naar het toilet gaan niet meer zo makkelijk gaat. Je hebt dan bijvoorbeeld moeite om op het toilet te komen of om weer rechtop te gaan staan. Een toiletsteun kan dan handig zijn. Lees hieronder alles over toiletsteunen.

Wat is een toiletsteun?

Toiletsteunen zorgen ervoor dat je veilig kunt opstaan als je naar de wc gaat en wanneer je naar de wc bent geweest. De steunen kun je vastpakken zodat onnodige valpartijen worden voorkomen.


Hierdoor kun je op een comfortabele en veilige manier naar het toilet. Een toiletsteun wordt ook wel een toilethandgreep of toiletbeugel genoemd.

"De toiletsteun van Bano maakt de handelingen van gebruikers en eventuele (mantel)verzorgers een stuk makkelijker. "

toilethandgreep

Toilethandgreep van Bano

De toiletsteun (toilethandgreep) van Bano is (net zoals de gehele aangepaste badkamer) een doordacht product. Een van de grootste uitdagingen die mensen tegenkomen in de badkamer is de verplaatsing van en naar het toilet.


Onze handgrepen maken het leven van gebruikers en verzorgers een stuk eenvoudiger. De handgrepen zijn verkrijgbaar in een linker- en rechtervariant.

Handmatige hoogte-afstelling toiletsteun

De hoogte van de toiletsteun (handgreep) is gemakkelijk aan te passen. De handgreep is verstelbaar van 70-90 cm. De grootste lengte (90 cm) geeft goede ergonomische ondersteuning. Door zich voorover te buigen en de kracht in het bovenlichaam te gebruiken, kunnen gebruikers zich gemakkelijker van en naar het toilet verplaatsen.


Aan het uiteinde zit een goed ontworpen ‘handvat’ (knop handgreep) met een uitstekende en veilige grip. Als hij niet gebruikt wordt, kan de handgreep worden opgeklapt om ruimte op de vloer vrij te maken. Bano heeft ook een toilethendel van 70 cm, met en zonder hoogte-afstelling. Deze kan gebruikt worden in kleinere ruimtes. Maximale belasting van het miva toilet is is 500 kg.
Theo Wor van Bano Zorgbadkamers
De badkamer is een uitstekend voorbeeld van hoe samenwerking en kwaliteit hand in hand gaan. De overheid van Noorwegen heeft samengewerkt met Bano Benelux, een leverancier voor betere zorgoplossingen voor iedereen!
Theo Wor - Bano Benelux

Materiaal van de wastafelkranen

De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn toepasbaar bij mensen thuis en bij zorginstellingen zoals een verpleeghuis of ziekenhuis. Het materiaal van de toiletsteun van Bano voor de zorg kun je hieronder vinden.


Waarom kiezen voor Bano?

werkzaamheden worden verlicht voor de zorgverleners en/of mantelzorgers en er wordt veel tijd bespaard.
Badkamer hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit
Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano Zorgbadkamer een prachtig design. 
De badkamer is voor iedere gebruiker aanpasbaar

Ontwikkelt in samenwerking met Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en zorgbehoevenden.

Op zoek naar de veiligste badkamer oplossingen?​​​​

Bano Benelux staat voor je klaar. Het hele traject denken wij met je mee: van het maken van een indelingstekening tot het aanleveren van de juiste hulpmiddelen.