Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Toiletsteun van Bano

Toiletsteun van Bano

Bent u slecht ter been of heeft u wellicht moeite om op te staan? Dan is de kans aanwezig dat naar het toilet gaan niet meer zo makkelijk gaat. U heeft dan bijvoorbeeld moeite om op het toilet te komen of om weer rechtop te gaan staan. Een toiletsteun kan dan handig zijn. Lees hieronder alles over toiletsteunen.

Wat is een toiletsteun?

Toiletsteunen zorgen ervoor dat u veilig kunt opstaan als u naar de wc gaat en wanneer u bent geweest. De steunen kunt u vastpakken zodat onnodige valpartijen worden voorkomen. Hierdoor kunt u op een comfortabele en veilige manier naar het toilet. Een toiletsteun wordt ook wel een toilethandgreep of toiletbeugel genoemd.

Toilethandgreep van Bano

De toiletsteun (toilethandgreep) van Bano is (net zoals de gehele aangepaste badkamer) een doordacht product. Een van de grootste uitdagingen die patiënten tegenkomen in de badkamer is de verplaatsing van en naar het toilet. Onze handgrepen maken het leven van gebruikers en verzorgers een stuk eenvoudiger. De handgrepen zijn verkrijgbaar in een linker- en rechtervariant.

Handmatige hoogte-afstelling toiletsteun

De hoogte van de toiletsteun (handgreep) is gemakkelijk aan te passen. De handgreep is verstelbaar van 70-90 cm. De grootste lengte (90 cm) geeft goede ergonomische ondersteuning. Door zich voorover te buigen en de kracht in het bovenlichaam te gebruiken, kunnen gebruikers zich gemakkelijker van en naar het toilet verplaatsen. Aan het uiteinde zit een goed ontworpen ‘handvat’ (knop handgreep) met een uitstekende en veilige grip. Als hij niet gebruikt wordt, kan de handgreep worden opgeklapt om ruimte op de vloer vrij te maken. Bano heeft ook een toilethendel van 70 cm, met en zonder hoogte-afstelling. Deze kan gebruikt worden in kleinere ruimtes. Maximale belasting van het miva toilet is is 500 kg.

Materiaal toilethandgreep

▪ Handgreep: integraalschuim met polyurethaan lak
▪ Bevestigingsbeugels: geanodiseerde aluminiumlegering
▪ Plastic doppen: spuitgegoten polypropyleen
▪ Toiletrolhouder: geanodiseerde aluminiumlegering
▪ Bekijk hier het productblad

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers