Zelfstandig in de badkamer begint met flexibel gebruiksgemak!

Zelfstandig in de badkamer begint met flexibel gebruiksgemak. Zo moeten badkamerelementen op de goede plaats zitten. Met voldoende ruimte om je te kunnen verplaatsen. Met, als dat nodig is, voldoende bewegingsvrijheid voor de hulpverlener. De badkamerelementen moeten makkelijk en veilig te gebruiken en te bedienen zijn. En de ergonomische vormgeving mag comfort uitstralen.

Zelfstandig in de badkamer met in hoogte verstelbare badkamer hulpmiddelen

In hoogte verstelbare badkamer hulpmiddelen vormen de basis voor een sterke verbetering van het zelfstandige gebruik. Mensen met een lichamelijke beperking  willen de hoogtes aanpassen op hun situatie en mogelijkheden. En verandert de situatie van de  gebruiker dan kan alles met een druk op een knop worden gewijzigd. Denk bijvoorbeeld aan het sta-op toilet of de elektrisch in hoogte verstelbare zorg-wastafel. Flexibel instelbare badkamerelementen maken de badkamer ook geschikt voor meerdere gebruikers met verschillende instellingen van de elementen. En daarmee optimaal gebruiksgemak en comfort voor allemaal.

Ook de hulpverlener heeft gebruiksgemak dankzij de aanpasbare hoogtes en instellingen.

Minder inspanning en betere ergonomie maakt het werk minder zwaar en langdurig. En ook dat verhoogt het comfort van de patiënt. Omdat daar waar mogelijk gekozen is voor muurbevestiging van de badkamerelementen, blijft de vloer vrij. Behalve ruimtewinst, heeft dat ook als voordeel dat betere en sneller kan worden schoonmaakt. De elektrische verbindingen voor de beweegbare apparatuur, zijn veilig in de muur weggewerkt.

De investering

De Bano zorgbadkamer is wat duurder dan een standaard badkamer. Op de veilige aanleg van leidingen, elektrische aandrijving en ergonomische, veilige materialen kan en mag niet bezuinigd worden. Voor het kleuren van de materiaalonderdelen worden speciale antibacteriële coatings gebruikt. De gekozen materialen zijn geselecteerd op duurzaamheid en levensduur. Het belangrijkste is in onze ogen de kwaliteit van leven, die deze badkamer voor de gebruikers biedt. Daarnaast is de levensduur van de badkamer 20 tot 25 jaar. Uitgaande van een investering van rond de € 8.000,- is de afschrijving gemiddeld € 0,50 per dag. Dat wordt alleen al terugverdient in de tijdwinst door medewerkers. Indien de badkamer is geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie 5 jaar.

Het doordachte ontwerp levert daardoor een aantal comfort- en gemaksvoordelen op:

  • Hulpverleners worden minder zwaar belast bij het helpen in de badkamer.
  • Hulpverleners hebben minder tijd nodig voor hulp in de badkamer.
  • Gebruikers kunnen langer, zonder hulp, gebruik maken van de badkamer.
  • Het schoonmaken gaat sneller en beter.