Advies - Bang om te vallen in de badkamer?

Bang om te vallen in de badkamer?

Op zoek naar hulp of advies om valpartijen in de badkamer te voorkomen? Onze deskundigheid kan ervoor zorgen dat er weer op een gemakkelijke, veilige en zorgeloze manier gebruik gemaakt kan worden van de badkamer. 

1. Ervaart u dat de huidige badkamer niet veilig is?

Dat u bang bent om te vallen is natuurlijk niet onterecht. Er gebeuren steeds meer ongelukken in de badkamer. Zo is het bekend dat één op de drie ouderen die thuis wonen tenminste één keer per jaar valt.  Sterker nog: ieder jaar komen meer dan 240.000 mensen op de spoedeisende hulp terecht omdat ze in huis gevallen zijn. Deze valpartijen komen vaak voor door een gladde vloer, door onnodige drempels en door geen of weinig goede badkamer hulpmiddelen. De oplossing van het probleem ligt voor handen. 

2. De oplossing van het probleem

De badkamer moet zo veilig mogelijk gemaakt worden. Dit doe je door het risico op struikelpartijen zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat alle drempels moeten worden verwijderd, dat de vloer anti-slip moet worden gemaakt en dat er veilige badkamer hulpmiddelen aangeschaft moeten worden. Zo voorkom je ongelukken!

Ga maar na; een douchestang of wastafel worden vaak op intuïtie vastgepakt wanneer iemand dreigt te vallen. De bevestiging van een normale douchestang of wastafel is niet geschikt voor de zware belasting die dan optreedt. Een douchestang en handgreep inéén of een speciale zorg-wastafel kunnen die belasting juist wel aan!
  • Verwijder alle drempels en obstakels uit de badkamer
  • Kies voor een anti-slip vloer of maak de huidige vloer anti-slip
  • Verwijder het bad en kies voor een inloopdouche 
  • Schaf veilige badkamer hulpmiddelen aan
  • Plaats veilige handgrepen in heel de badkamer
  • Kies voor in hoogte verstelbare hulpmiddelen
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van een professioneel advies. 

3. Onze werkwijze

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets.
Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening.
Uit onze inzichten komt een advies naar voren om uw badkamer zo veilig mogelijk te maken. Dit overleggen wij uiteraard met u. Vanzelfsprekend ontvangt u dan een prijsindicatie.
In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.

Na de installatie kunt u in veel gevallen weer zelfstandig gebruik maken van de badkamer. Veiliger en makkelijker gaat het niet worden!

Kies voor een aangepaste badkamer

Kies voor een aangepaste badkamer

Eén van de kenmerken van deze aangepaste badkamer is de juiste plaatsing van alle hulpmiddelen in de badkamer. Elk product is, na een jarenlange test- en gebruiksperiode, aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit! Bovendien is de badkamer ontwikkeld door mensen met een beperking vóór mensen met een beperking! 

Een designvolle badkamer die tegelijkertijd veilig en functioneel is! 

Vraag om advies

Een aangepaste badkamer voorkomt ongelukken. Elke situatie is verschillend en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Onze professionals helpen je graag.