De Bano douchestang: zowel een douchestang als handgreep!

De eerst reactie van mensen als ze vallen onder douche is dat men zich vastgrijp aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang en is de kans groot dat men alsnog valt. Een douchestang als handgreep ineen is de ideale oplossing. De stang is erop berekend om als handgreep gebruikt te worden en is getest met een belasting van 500kg. Zowel het verticale, als het horizontale gedeelte is als greep te gebruiken.

De Bano douchestang is speciaal ontwikkeld

De Bano douchestang is speciaal ontwikkeld voor gebruik in badkamer voor personen met een lichamelijke beperking en voor ouderen. Of men nu zittend of staand doucht, de douchestang maakt dat de douchekop op de juiste hoogte gesteld kan worden. Het verstellen van de douchekop gaat bovendien erg makkelijk. Dit komt door de ergonomische vorm van de douchekophouder. Aan het horizontale deel kan eventueel ook een doucheplanchet worden bevestigd.

De Bano douchestang (rechts)

Bruikbaarheid

De Bano douchestang kan toegepast worden in ieder douche waar behoefte bestaat aan meer houvast. Oorspronkelijk is de Bano douchestang ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept voor de zorg is hij praktisch en veilig. Ook dit onderdeel van het Bano badkamerconcept laat zien dat het een zeer doordacht systeem is.

Door de gebruiker bedacht

Het zijn de mensen die zelf zorgbehoevend zijn die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Daarbij hebben ergonomen, wetenschappers en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen (Noorwegen), die wensen van de ‘ ervaringsdeskundigen’ vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een mooi en stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Wij brengen met het volledige badkamerconcept, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik. Meer weten over douchestang? Bekijk de productinformatie