Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Douchestang van Bano

Douchestang van Bano

Veilige douchestang kopen? Kies een Bano douchestang voor een uitstekende kwaliteit. Het is een onderdeel onderdeel van de volledig aangepaste badkamer van Bano. Uiteraard ook individueel verkrijgbaar.

Op zoek naar een veilige douchestang? Vraag hier om advies

Wat is een douchestang precies?

Een douchestang zorgt ervoor dat de douchekop op de juiste hoogte gesteld kan worden. Het verstellen hiervan gaat door middel van een douchekophouder.

Wanneer spreken we van een veilige douchestang?

Het woord zegt het natuurlijk al. Een veilige douchestang is gemaakt om de veiligheid in de badkamer aanzienlijk te vergroten. Vaak zit het verschil in de belastbaarheid. Een normale douchestang is niet gemaakt om je aan op te trekken. In veel gevallen breekt de douchestang dan. Een veilige douchestang daarentegen is daar wel tegen opgewassen. Dit is nodig om valpartijen te voorkomen onder de douche. Wanneer je bijvoorbeeld dreigt te vallen onder de douche, dan is de eerste reactie dat je de douchestang grijpt. Een normale douchestang breekt in veel gevallen af. Een veilige douchestang niet. Er zijn heel veel verschillende soorten veilige douchestangen. In het volgende hoofdstuk kun je meer lezen over onze doordachte douchestang.

Veilige douchestang kopen?- Bano Zorgbadkamers

De (douche)stang en handgreep ineen van Bano Zorgbadkamers (op de foto zijn het verplaatsbare doucheplanchet en de douchekophouder ook in beeld)

Veilige douchestang van Bano

De Bano douchestang is uitzonderlijk gemaakt voor gebruik in badkamers door senioren (ouderen) en personen met een lichamelijke beperking. De stang maakt dat de douchekop naar de perfecte hoogte gesteld kan worden, of men nu zittend doucht of staand. Het is zowel een douchestang als een handgreep. Het heeft een hoekvorm waardoor hij op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. De stang is verkrijgbaar in twee varianten: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links. Getest voor een belasting tot 500 kg. Het wordt altijd geleverd zonder verbindingsnaad voor betere hygiëne en eenvoudigere montage.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Materiaal douchestang

▪ Antibacterieel aluminium met poedercoating, nylon en roestvrij stalen schroeven
▪ Douchekophouder: nylon en ABS-plastic
▪ Verkrijgbaar in standaard wit, maar ook in andere kleuren
▪ Bekijk het productblad

Bruikbaarheid douchestang is functioneel en economisch

De douchestang kan worden toegepast in elke douche waar behoefte bestaat aan meer houvast. Vooraanstaand is het gecreëerd voor in de zorgbadkamer van Bano. Maar ook buiten het Bano badkamerconcept is hij zeer functioneel en veilig. Bovendien levert het een bijdrage aan de verhoging van de zelfredzaamheid en blijft de badkamer langer bruikbaar voor personen met een lichamelijke beperking en ouderen.

Wat is een hoek douchestang (of douchestang hoek) precies?

Een hoek douchestang is een douchestang met een hoekvorm van 90 graden. Het heeft een hoekige vorm zodat het op verschillende manieren kan worden vastgepakt. De douchestang is leverbaar in twee versies: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links. De hoek douchestang van Bano is een douchestang en handgreep inéén.

Hoek douchestang , douchestang hoek

De hoek douchestang van Bano Zorgbadkamers

Waarom een hoek douchestang en handgreep inéén?

Waarschijnlijk is de eerste reactie van een vallend persoon onder douche is dat hij/zij zich vastgrijpt aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang en is de kans groot dat men alsnog valt. Een douchestang en handgreep inéén zorgt ervoor dat de douchestang niet breekt. Het is dus vele malen veiliger dan een normale douchestang. In het artikel: “De Bano douchestang: zowel een douchestang als handgreep!” kun je meer informatie vinden.

Meer over de douchestang hoek van Bano

De hoek douchestang van Bano heeft een hoekvorm waardoor hij op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. De badkamer stang is verkrijgbaar in twee varianten: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links. Het is een douchestang en handgreep inéén. Getest voor een belasting tot 500 kg. De handgreep is voorzien van een antibacteriële puro-coatlak voor optimale grip. Bano heeft ook een verplaatsbaar doucheplanchet dat speciaal is ontworpen voor de stang en handgreep. De hoek douchestang van Bano is een douchestang waarop ook de douche geïnstalleerd kan worden

Materiaal hoek douchestang

Het materiaal van de de hoek douchestang (of hoekhandgreep douche) bestaat uit:
▪ Antibacterieel aluminium met poedercoating, nylon en roestvrij stalen schroeven
▪ Bekijk het productblad van de hoek douchestang

Wat is een douchekop voor de zorg?

Een douchekop is het element waar het water uitkomt tijdens het douchen. Voorheen bestond dat uit een eenvoudige metalen plaatje met een patroon met klein gaatjes. Nu is het veel anders en zijn de wateropeningen voorzien van siliconenrubber in de vorm van spuitmondjes. Hierdoor is de verkalking veel makkelijker te verwijderen wordt de hygiëne aanzienlijk verbeterd. De ergonomische douchekop van Bano is gericht op de toekomst en kan gekoppeld worden aan elke douchestang. Zo kan de douchekop langs de douchestang op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte. Het maakt daarom niet uit of je op een douchezitje zit of staand doucht. Iedereen kan de douche makkelijk gebruiken, rekening houdend met de zelfredzaamheid van iedere gebruiker.

Veilige douchekop van Bano

Veilige douchekop van Bano

Ergonomische douchekop van Bano

De douchekop van Bano kan langs de douchestang op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte. Hierdoor wordt er minder water geknoeid als de gebruiker zittend doucht. Dit maakt het ook eenvoudiger om het lichaam te wassen zonder dat het haar nat wordt. Het is voorzien van een speciaal filter om kalkvorming te voorkomen en de hygiëne te verbeteren. De doucheslang zelf is zacht en flexibel, en erg gemakkelijk in het gebruik. De hoogte douchekop is flexibel instelbaar.

Doordat de douchekop langs de doucheslang heel makkelijk verschoven kan worden wordt er minder water geknoeid als de gebruiker zittend doucht. Dit maakt het bovendien veel makkelijker om het lichaam te wassen zonder dat het haar nat wordt. De doucheslang zelf is zacht en soepel, en erg gemakkelijk in het gebruik. De hoogte douchekop is instelbaar.

Douchekop kopen?

Wil je de unieke douchekop kopen? De douchekop is net zoals de complete aangepaste douche eenvoudig online te bestellen via het contactformulier op onze website. Vaak krijgen we de vraag wanneer er een nieuwe douchekop wordt gekocht of het alleen een losse douchekop is of dat je er ook een slang bij krijgt. Je ontvangt altijd een douchekop met slang

Materiaal douchekop

▪ ABS-plastic
▪ Douchehandvat: verchroomd ABS-plastic
▪ Slang: roestvrij staal
▪ Conische verbindingsmoer: verchroomd ABS-plastic
▪ Verbindingsmoer: verchroomd messing
▪ Bekijk hier het productblad

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Douchekophouder

De speciaal ontworpen douchekop kan op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte, ongeacht of de gebruiker zittend of staand doucht. De douchekophouder van Bano is zeer ergonomisch.

Ergonomische en veilige douchekophouder

Ergonomische en veilige douchekophouder

Een veilige douche ervaring

Wil je een veilige douche ervaring voor de komende 20 jaar? Dan adviseren we je om te kiezen voor de aangepaste badkamer / senioren badkamer van Bano Benelux.  Deze slimme en doordachte badkamer biedt comfort en veiligheid. Het samen met de universiteit van Bergen in Noorwegen geproduceerd. Het is het resultaat van vijf jaar onderzoek, testen en technische ontwikkeling in samenwerking met de toekomstige gebruikers. De bediening van de badkamer hulpmiddelen is eenvoudig instelbaar naar de mogelijkheden van iedere individuele gebruiker. De badkamer is daardoor een pré voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zij kunnen zo langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer. Dat geeft eigenwaarde, zelfvertrouwen en biedt kwaliteit van leven!

Alle artikelen over veilige douchestangen