veilige douchestang

Douchestang van Bano

Veilige douchestang kopen? Kies een Bano douchestang voor een uitstekende kwaliteit. Het is een onderdeel onderdeel van de volledig aangepaste badkamer van Bano. Uiteraard ook individueel verkrijgbaar.

Veilige douchestang: belangrijke informatie uitgelicht

veilige douchestang van Bano Benelux

Wat is een douchestang precies? 

Wat is een douchestang precies? We leggen het hier uit.

Lees verder
Foto van een veilige douchestang

Wanneer spreken we van een veilige douchestang?

Wanneer is een douchestang veilig? Dat lees je hier.
Lees verder
Douchestang van Bano

Wat is een hoek douchestang?

Alle informatie omtrent een hoek douchestang kun je hier vinden.

Lees verder
douchestang en handgreep inéén

Douchestang en handgreep inéén

Waarom een douchestang en handgreep inéén zo handig is.
Lees verder
Extra hulpmiddelen voor onder de douche van Bano

Extra hulpmiddelen voor de douche

Extra douche hulpmiddelen worden hier uitgelicht
Lees verder
Afbeelding van een veilige douchestang

Veilige douchestang van Bano kopen?

Wil je een veilige douchestang kopen? Lees hier meer.

Lees verder
veilige douchestang

Wat is een douchestang precies?

Een douchestang zorgt ervoor dat de douchekop op de juiste hoogte gesteld kan worden. Het verstellen hiervan gaat door middel van een douchekophouder.

Wanneer spreken we van een veilige douchestang?
Een veilige douchestang is belangrijk

Wanneer spreken we van een veilige douchestang?

Een veilige douchestang is gemaakt om de veiligheid in de badkamer aanzienlijk te vergroten. Vaak zit het verschil in de belastbaarheid. Een normale douchestang is niet gemaakt om je aan op te trekken. In veel gevallen breekt de douchestang dan. Een veilige douchestang daarentegen is daar wel tegen opgewassen.


Dit is nodig om valpartijen te voorkomen onder de douche. Wanneer je bijvoorbeeld dreigt te vallen onder de douche, dan is de eerste reactie dat je de douchestang grijpt. Een normale douchestang breekt in veel gevallen af. Een veilige douchestang niet. Er zijn heel veel verschillende soorten veilige douchestangen. In het volgende hoofdstuk kun je meer lezen over onze doordachte douchestang.

Veilige douchestang van Bano

De veilige douchestang van Bano is uitzonderlijk gemaakt voor gebruik in badkamers d senioren (ouderen) en personen met een lichamelijke beperking. De stang maakt dat de douchekop naar de perfecte hoogte gesteld kan worden, of men nu zittend doucht of staand. 


Het is zowel een douchestang als een handgreep. Het heeft een hoekvorm waardoor hij op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. De stang is verkrijgbaar in twee varianten: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links. Getest voor een belasting tot 500 kg. Het wordt altijd geleverd zonder verbindingsnaad voor betere hygiëne en eenvoudigere montage.


De veilige douchestang van Bano is onderdeel van de aangepaste badkamer.

Materiaal veilige douchestang

 • Antibacterieel aluminium met poedercoating, nylon en roestvrij stalen schroeven
 • Douchekophouder: nylon en ABS-plastic
 • Verkrijgbaar in standaard wit, maar ook in andere kleuren
 • Bekijk het productblad

Bruikbaarheid douchestang is functioneel en economisch

De douchestang kan worden toegepast in elke douche waar behoefte bestaat aan meer houvast. Vooraanstaand is het gecreëerd voor in de zorgbadkamer van Bano. Maar ook buiten het Bano badkamerconcept is hij zeer functioneel en veilig. Bovendien levert het een bijdrage aan de verhoging van de zelfredzaamheid en blijft de badkamer langer bruikbaar voor personen met een lichamelijke beperking en ouderen.

"Als je dreigt te vallen, is je eerste reactie om alles te pakken wat je kan helpen. Een normale douchestang kan breken en meer kwaad dan goed doen. Het is dus beter om te kiezen voor een veilige douchestang!"

Hoek douchestang van Bano
hoekdouchestang van Bano

Wat is een hoek douchestang (of douchestang hoek) precies?

Een hoek douchestang is een douchestang met een hoekvorm van 90 graden. Het heeft een hoekige vorm zodat het op verschillende manieren kan worden vastgepakt.


De douchestang is leverbaar in twee versies: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links. De hoek douchestang van Bano is een douchestang en handgreep inéén.

Meer over de douchestang hoek van Bano

De hoek douchestang van Bano heeft een hoekvorm waardoor hij op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. De badkamer stang is verkrijgbaar in twee varianten: met een hoek naar rechts en met een hoek naar links.


Het is een douchestang en handgreep inéén. Getest voor een belasting tot 500 kg. De handgreep is voorzien van een antibacteriële puro-coatlak voor optimale grip.


Bano heeft ook een verplaatsbaar doucheplanchet dat speciaal is ontworpen voor de stang en handgreep. De hoek douchestang van Bano is een douchestang waarop ook de douche geïnstalleerd kan worden

Materiaal hoek douchestang

Het materiaal van de de hoek douchestang (of hoekhandgreep douche) bestaat uit:

 • Antibacterieel aluminium met poedercoating, nylon en roestvrij stalen schroeven
 • Bekijk het productblad van de hoek douchestang

"De douchestang is getest tot 500 kg belastbaarheid en is dus zeer stevig en veilig"

douchestang en handgreep inéén
Douchestang en handgreep inéén

De Bano douchestang: zowel een douchestang als handgreep!

De eerst reactie van mensen als ze vallen onder douche is dat men zich vastgrijp aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang en is de kans groot dat men alsnog valt.  Een douchestang als handgreep ineen is de ideale oplossing.


De stang is erop berekend om als handgreep gebruikt te worden en is getest met een belasting van 500kg. Zowel het verticale, als het horizontale gedeelte is als greep te gebruiken.

Waarom een hoek douchestang en handgreep inéén?

Waarschijnlijk is de eerste reactie van een vallend persoon onder douche is dat hij/zij zich vastgrijpt aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang en is de kans groot dat men alsnog valt.


Een douchestang en handgreep inéén zorgt ervoor dat de douchestang niet breekt. Het is dus vele malen veiliger dan een normale douchestang.


Douchestang en handgreep in een van Bano Benelux

De Bano douchestang is speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking

De Bano douchestang is speciaal ontwikkeld voor gebruik in badkamer voor personen met een lichamelijke beperking en voor ouderen. Of men nu zittend of staand doucht, de douchestang maakt dat de douchekop op de juiste hoogte gesteld kan worden.


Het verstellen van de douchekop gaat bovendien erg makkelijk. Dit komt door de ergonomische vorm van de douchekophouder. Aan het horizontale deel kan eventueel ook een doucheplanchet worden bevestigd.

Door de gebruiker bedacht

Het zijn de mensen die zelf zorgbehoevend zijn die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Daarbij hebben ergonomen, wetenschappers en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen (Noorwegen), die wensen van de ‘ ervaringsdeskundigen’ vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden.


Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een mooi en stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. 

Bruikbaarheid 

De Bano douchestang kan toegepast worden in ieder douche waar behoefte bestaat aan meer houvast. Oorspronkelijk is de Bano douchestang ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept voor de zorg is hij praktisch en veilig. Ook dit onderdeel van het Bano badkamerconcept laat zien dat het een zeer doordacht systeem is.

Extra hulpmiddelen voor de douche die vaak gecombineerd worden met de veilige douchestang

Wat is een douchekop voor de zorg?

Een douchekop is het element waar het water uitkomt tijdens het douchen. Voorheen bestond dat uit een eenvoudige metalen plaatje met een patroon met klein gaatjes. Nu is het veel anders en zijn de wateropeningen voorzien van siliconenrubber in de vorm van spuitmondjes. Hierdoor is de verkalking veel makkelijker te verwijderen wordt de hygiëne aanzienlijk verbeterd.


De ergonomische douchekop van Bano is gericht op de toekomst en kan gekoppeld worden aan elke douchestang. Zo kan de douchekop langs de douchestang op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte. Het maakt daarom niet uit of je op een douchezitje zit of staand doucht. Iedereen kan de douche makkelijk gebruiken, rekening houdend met de zelfredzaamheid van iedere gebruiker.

Ergonomische douchekop van Bano

De douchekop van Bano kan langs de douchestang op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte. Hierdoor wordt er minder water geknoeid als de gebruiker zittend doucht. Dit maakt het ook eenvoudiger om het lichaam te wassen zonder dat het haar nat wordt.


Het is voorzien van een speciaal filter om kalkvorming te voorkomen en de hygiëne te verbeteren. De doucheslang zelf is zacht en flexibel, en erg gemakkelijk in het gebruik. De hoogte douchekop is flexibel instelbaar.


Doordat de douchekop langs de doucheslang heel makkelijk verschoven kan worden wordt er minder water geknoeid als de gebruiker zittend doucht. Dit maakt het bovendien veel makkelijker om het lichaam te wassen zonder dat het haar nat wordt. De doucheslang zelf is zacht en soepel, en erg gemakkelijk in het gebruik. De hoogte douchekop is instelbaar.

Douchekophouder

De speciaal ontworpen douchekop kan op en neer worden geschoven tot de gewenste hoogte, ongeacht of de gebruiker zittend of staand doucht. De douchekophouder van Bano is zeer ergonomisch.


Vaak krijgen we de vraag wanneer er een nieuwe douchekop wordt gekocht of het alleen een losse douchekop is of dat je er ook een slang bij krijgt. Je ontvangt altijd een douchekop met slang. 

Materiaal douchekop

 • ABS-plastic
 • Douchehandvat: verchroomd ABS-plastic
 • Slang: roestvrij staal
 • Conische verbindingsmoer: verchroomd ABS-plastic
 • Verbindingsmoer: verchroomd messing
 • Bekijk hier het productblad

"De douchestang van Bano is onderdeel van de aangepaste badkamer en is daardoor een pré voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking.  "

Een veilige douche ervaring

Wil je een veilige douche ervaring voor de komende 20 jaar? Dan adviseren we je om te kiezen voor de aangepaste badkamer / senioren badkamer van Bano Benelux.  Deze slimme en doordachte badkamer biedt comfort en veiligheid. Het samen met de universiteit van Bergen in Noorwegen geproduceerd.


Het is het resultaat van vijf jaar onderzoek, testen en technische ontwikkeling in samenwerking met de toekomstige gebruikers. De bediening van de badkamer hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld ons miva toilet ) is eenvoudig instelbaar naar de mogelijkheden van iedere individuele gebruiker.


De badkamer is daardoor een pré voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zij kunnen zo langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer. Dat geeft eigenwaarde, zelfvertrouwen en biedt kwaliteit van leven!

prijzen van het opklapbare douchezitje

Douchestang en/of douchekop kopen?

Wil je de veilige douchestang of unieke douchekop kopen? De douchestang en douchekop is net zoals de complete aangepaste douche eenvoudig online aan te vragen door het contactformulier in te vullen. Dat geldt voor alle hulpmiddelen.