Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren.

Badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren.

Badkamer hulpmiddelen nodig? Bij Bano zorgbadkamers zijn ouderen, senioren en mensen met een beperking op het juiste adres. Door de juiste hulpmiddelen in de badkamer toe te passen kunt u ongelukken voorkomen.

We hebben de informatie verdeeld in de volgende onderdelen:

  1. Wat zijn badkamer hulpmiddelen?
  2. Valpreventie door juiste badkamer hulpmiddelen
  3. Veiligheid en comfort in de woning erg belangrijk
  4. Veilig douchen voor ouderen
  5. Flexibel gebruiksgemak
  6. Ouderenzorg
  7. Betaalbaarheid
  8. Meegroeiconcept
  9. Hulpmiddelen

Wat zijn badkamer hulpmiddelen ?

Een hulpmiddel is iets wat je gebruikt om iets gemakkelijker te maken en een badkamer is een ruimte met een bad en/of een douche waarin men zich wast. Badkamer hulpmiddelen helpen het douchen of baden dus gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een douchestang die ondersteuning kan bieden.

Badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren.

Valpreventie door juiste badkamer hulpmiddelen

Badkamers zijn in veel gevallen niet zo ruim en hebben gladde en harde tegels. Doordat het vochtig is is het val- en slipgevaar zeer groot. Het is ook niet raar dat hier de meeste ongelukken gebeuren, zeker als u minder mobiel bent. Om te voorkomen dat u valt helpen wij u graag van advies om u badkamer zo veilig mogelijk kunt maken. Eerder schreven we al een blog met waardevolle tips voor een veilige badkamer.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Veiligheid en comfort in de woning erg belangrijk

Bent u mindervalide of wordt u een dagje ouder? Dan is comfort en veiligheid in uw woning erg belangrijk. En dit zeker in uw toilet of badkamer. Met een aantal eenvoudige aanpassingen en aangepast sanitair behoudt u in veel gevallen uw zelfstandigheid. Badkamer hulpmiddelen zoals het elektrisch in hoogte verstelbaar toilet (sta-op toilet), de in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitje van Bano zijn praktische en doordachte oplossingen die het leven een stuk aangenamer maken. De hulpmiddelen van Bano zijn zo doordacht dat alle producten aan de muur hangen: hierdoor blijft er meer vloerruimte over, zodat er voldoende ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Bovendien helpt dit mee om de hygiëne op het hoogste mogelijke niveau te houden.

Badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren. Bekijk hier onze brochure.

Veilig douchen voor ouderen

Veilig douchen voor ouderen kan met de aangepaste badkamer van Bano. Onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende en inspannende bezigheid. In de veilige badkamer van Bano zijn alle knoppen en badkamerelementen naar de juiste hoogte instelbaar. Door een simpele druk op de knop kun je bijvoorbeeld het zorgtoilet of de zorgwastafel naar de juiste hoogte instellen.

De badkamer hulpmiddelen zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar ze zijn ook nog eens belastbaar tot maximaal 500 kg. Bovendien is het van materiaal gemaakt die de lichaamstemperatuur bij aanraking direct absorbeert, zodat het niet afschrikt. De comfortabele ergonomie van Bano maximaliseert de zelfredzaamheiden dat kan betekenen dat hulp in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig is. Bovendien worden de werkzaamheden van hulpverleners een aanzienlijk verlicht en wordt er dus een betere werkomgeving gecreëerd. Veilig douchen voor ouderen en senioren wordt met de Bano badkamer gerealiseerd.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Flexibel gebruiksgemak

Badkamer hulpmiddelen moeten uiteraard op de goede plaats zitten en dat altijd met voldoende ruimte om je te kunnen verplaatsen. En als dat nodig is voldoende bewegingsvrijheid voor de hulpverlener. Bovendien is het van groot belang dat de badkamerelementen makkelijk en veilig te gebruiken en te bedienen zijn. En de ergonomische vormgeving mag comfort uitstralen.

Ouderenzorg

Belangrijk aspect van het beleid van het huidige kabinet is om ouderen en senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dat betekent uiteraard veel voor de organisatie van zorg en heeft gevolgen voor de inrichting van het huis en het sanitair in het bijzonder. Zelfstandig blijven wonen is vaak ideaal, maar dan moet het uiteraard wel op en top veilig en comfortabel zijn.

Betaalbaarheid

De veilige badkamer van Bano is wat duurder dan een standaard badkamer. Op de veilige aanleg van leidingen, elektrische aandrijving en ergonomische, veilige materialen kan en mag niet bezuinigd worden. Zo worden voor het kleuren van de materiaalonderdelen speciale antibacteriële coatings gebruikt. Daarbij zijn de materialen geselecteerd op duurzaamheid en levensduur.

Veilig douchen voor ouderen en senioren kan dus heel comfortabel. In onze ogen is het belangrijkste dat deze unieke badkamer kwaliteit van leven biedt voor de gebruikers. Bovendien is de levensduur van de badkamer 20 tot 25 jaar. En geven wij een garantie van maar liefst vijf jaar.

Veilig douchen voor ouderen

Badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren.

Meegroeiconcept

Sinds de drastische zorgmaatregelen van 2015 worden mensen met een beperking en ouderen gestimuleerd om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Echter gaat dit niet zonder hulpmiddelen. Bano biedt hulpmiddelen voor in de badkamer voor ouderen (senioren) en mensen met een beperking.

Met het Bano badkamerconcept is het mogelijk om met een rolstoel of rollator de badkamer te betreden. Wij spelen in op de behoefte van de klant en kent het zogeheten ‘meegroeiconcept’. Naarmate de functiebeperking toeneemt kunnen in een eenmaal geplaatste badkamer nog producten worden aangebracht. Niet iedereen heeft direct een douchezitje nodig maar als de voormontage al is aangebracht kan een zitje later eenvoudig worden bij gemonteerd, zonder het concept te verstoren.

Hulpmiddelen ouderen? Bekijk hier dé veiligste badkameroplossingen. - Bano zorgbadkamers

Dé veiligste badkameroplossingen voor ouderen, senioren en mensen met een beperking. – Bano zorgbadkamers

Hulpmiddelen

Het badkamerconcept van Bano is afkomstig uit Noorwegen en is buitengewoon intelligent, comfortabel en doordacht. Om de zelfredzaamheid te maximaliseren is er onderzoek gedaan. Het is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Bergen in Noorwegen. Bij het realiseren van het badkamerconcept heeft men zich laten leiden door de routing van de gebruiker. Er is maar liefst 5 jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen met een functionele beperking. Want het is natuurlijk belangrijk om te weten welke route de mensen lopen en waar zij zich aan vast houden. Zo zijn verschillende voorbeelden te noemen van het concept die daar op aangepast zijn. Bij badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren moet je denken aan bijvoorbeeld:

De badkamerelementen zijn zeer eenvoudig te bedienen en instelbaar naar de mogelijkheden van iedereen die het gebruikt. Een badkamerconcept die dus voor iedereen te gebruiken is. Het badkamerconcept is speciaal geschikt voor ouderen, senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Deze mensen kunnen hierdoor langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer en dat vergroot het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en biedt kwaliteit van leven. Bekijk hieronder alle unieke hulpmiddelen van Bano:

▪Toilet hulpmiddelen
▪Wastafel hulpmiddelen
▪Douche hulpmiddelen
▪Badkameraccessoires

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers