Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Aangepaste badkamer

Aangepaste badkamer

De aangepaste badkamer van Bano is er voor ouderen, senioren en mensen met een beperking. We hebben verschillende benamingen voor de aangepaste badkamer. We noemen het ook wel de Bano zorgbadkamer, een mindervalide badkamer (miva badkamer), een gehandicaptenbadkamer, een senioren badkamer of een badkamer voor ouderen.

Wat is een aangepaste badkamer?

Een aangepaste badkamer is een badkamer dat veilig en toekomstbestendig wordt gemaakt door het toepassen van hulpmiddelen. Omdat een badkamer die niet aangepast is een zeer gevaarlijke ruimte kan zijn, is het belangrijk om de veiligheid binnen deze ruimte te optimaliseren. Dit kun je doen door speciale hulpmiddelen voor in de badkamer aan te schaffen. De aangepaste badkamer hulpmiddelen van Bano kunnen worden toegepast in alle zorginstellingen (zorgorganisaties) zoals woonzorgcomplexen, woonzorgcentra, zorghotels, serviceflats, residenties, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en uiteraard particulieren (consumenten). Bekijk de video hieronder.

Is een aangepaste badkamer hetzelfde als een gehandicapten badkamer of senioren badkamer?

In veel gevallen wordt een aangepaste badkamer alleen maar geassocieerd met gehandicapte mensen die bijna niets meer kunnen of met senioren. Dit is niet geheel terecht. Aangepast sanitair kan ook een verademing zijn voor zowel jong als oud. Denk bijvoorbeeld aan mensen met chronische rugproblemen of andere alledaagse voorkomende klachten (of een lichte beperking). Het handige aan de aangepaste badkamer van Bano is dat het overal toepasbaar is en voor iedereen een verademing is. Aangepast sanitair maakt het leven in de badkamer (en toilet) een stuk fijner. De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn bijna niet van modern sanitair te onderscheiden. Het Scandinavische design straalt comfort en luxe uit.

Is een Wmo vergoeding mogelijk?

Vanuit de gemeente is het in principe mogelijk om een vergoeding te krijgen voor badkamer aanpassingen. Uiteraard moet er wel geconstateerd worden dat het noodzakelijk is. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking worden ondersteunt. Mensen met een handicap of ouderen (senioren) kunnen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp krijgen of een rolstoel. Dankzij deze wet kunnen deze mensen zolang mogelijk zelfstandig wonen en mee blijven participeren in de maatschappij.

Let op: per gemeente is het verschillend. Ons advies is om een brochure van onze badkamer producten aan te vragen of uit te printen. Neem deze mee naar het Wmo-loket van de betreffende gemeente.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Badkamer hulpmiddelen van Bano

De badkamer hulpmiddelen van Bano zorgen voor een goede kwaliteit van leven. Ouderen en mensen met een functiebeperking die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid. Bekijk hieronder een overzicht van de badkamer hulpmiddelen van Bano:

Toilet hulpmiddelen
▪Wastafel hulpmiddelen
▪Douche hulpmiddelen
▪Badkameraccessoires