Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Opklapbaar douchezitje

Opklapbaar douchezitje

Opklapbaar douchezitje nodig? Hieronder kun je meer informatie vinden over het unieke douchezitje van Bano Zorgbadkamers. Het is gemaakt met oog voor de zorg.

We hebben de informatie verdeeld in de volgende onderdelen:

 1. Wat is een douchezitje precies?
 2. Douchezitje van Bano
 3. Makkelijk in hoogte te verstellen?
 4. Met of zonder armsteunen
 5. Douchestoel kopen? Kies voor een ergonomische douchezitje
 6. Waarom een douchezitje beter is dan een douchestoel
 7. Praktisch en veilig
 8. Langer onafhankelijk bruikbaar
 9. Hygiëne
 10. Minimaal 3 jaar garantie
 11. Materiaal 

Wat is een douchezitje precies?

Een douchezitje biedt ondersteuning bij het douchen voor ouderen (senioren) of voor mensen met een beperking. Wanneer men niet (lang) kan staan is het doormiddel van een douchezitje mogelijk om zittend te douchen. Een goed douchezitje biedt een maximale ondersteuning en moet veilig en comfortabel zijn.

Vraag om een offerte of advies voor een opklapbaar douchezitje - Bano Benelux

Opklapbaar douchezitje van Bano

Staand douchen doen we al jaren. Maar wat als staan onder de douche vanwege fysiek ongemak geen optie meer is? Dan kan een douchezitje uitkomst bieden! Het douchezitje van Bano biedt de gebruiker veel voordelen. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en is bedekt met integraalschuim voor een zacht en warm oppervlak. In het midden zit een gat waardoor het water kan weglopen. Gemakkelijk schoon te maken. Het douchezitje van Bano is een verademing!

Opklapbaar douchezitje - Bano zorgbadkamers

Opklapbaar douchezitje – Bano zorgbadkamers

Makkelijk in hoogte te verstellen

Het douchezitje wordt geleverd met bevestigingsbeugels met of zonder hoogte-afstelling. De hoogte van het douchezitje is gemakkelijk verstelbaar. De hoogte kan versteld worden van 40-60 cm (20 cm) met de armsteunen. De bevestigingsbeugels zitten stevig in de muur gemonteerd, waardoor het opklapbare douchezitje geschikt is voor een belasting van 250 kg. De stoel kan worden opgeklapt als de stoel niet in gebruik is. Naast een in hoogte verstelbaar douchezitje hebben we ook een in hoogte verstelbaar zorgtoilet en een in hoogte verstelbare zorg-wastafel.

Met of zonder armsteunen

Als de gebruiker extra ondersteuning nodig heeft, kunnen er armsteunen worden bevestigd aan dezelfde muurrails als waar het douchezitje aan vastzit. Deze armsteunen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de douchestoel. De armsteunen zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Douchestoel kopen? Kies voor een ergonomische douchezitje

De douchestoel van Bano is uniek in zijn soort. Eigenlijk is het ook geen douchestoel, maar  noemen we het een douchezitje. Het is, zoals reeds vertelt, in hoogte verstelbaar en opklapbaar. Ook heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding tijdens het douchen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Waarom een douchezitje beter is dan een douchestoel

Al hoewel vaak wordt gepropageerd dat een douchestoel of douchekruk stevig staat is dat helaas niet altijd het geval. Wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel is de kans dat de stoel omvalt aanzienlijk. En dat betekent in veel gevallen dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een opklapbaar douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Bovendien zijn aan douchezitjes van hoge kwaliteit ook beugels gemonteerd.

Waarom een douchezitje beter is dan een douchestoel

Meer weten over een opklapbaar douchezitje of wilt u hem bestellen? Neem contact op.

Praktisch en veilig

Wanneer het douchezitje van Bano niet in gebruik is, kan er veel ruimte bespaard worden door het douchezitje in te klappen tegen de muur.  Fijn aan het Bano douchezitje is dat het toegepast kan worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept voor de zorg is hij praktisch en veilig.

Langer onafhankelijk bruikbaar

De badkamer blijkt langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen, senioren en personen met een lichamelijke beperking, wanneer men in staat is zelfstandig te douchen. Een Bano douchezitje kan dus een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid. Ook vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van eventueel verplegend personeel. Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat het douchezitje bestaat uit materiaal wat gelijk de lichaamstemperatuur opneemt. Dit zorgt ervoor dat mensen niet schrikken van een koud douchezitje.

Hygiëne

Dat Bano staat voor een doordacht badkamerconcept speciaal voor mensen met een beperking, is geen geheim. Zo is het douchezitje bijvoorbeeld bedekt met schuimrubber voor een gedempt en zacht oppervlak. Het water wordt door middel van een opening in het midden goed afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken. Dit biedt een goede hygiëne. Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een solide constructie. Het douchezitje is bovendien getest tot een belastbaarheid van 250 kilogram. Fijn is dat het douchezitje makkelijk opklapbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt.

 • Getest tot 250 kg!
 • In hoogte verstelbaar
 • Opklapbaar
 • Goed zitcomfort door zacht materiaal
 • Past zich direct aan lichaamstemperatuur
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Water spoelt goed weg
 • Leunt voorover om gemakkelijk op te staan

Minimaal 3 jaar garantie

Indien badkamer onderdelen worden geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie maar liefst 5 jaar! De levensduur van het gehele badkamerconcept is 20 tot 25 jaar. Wanneer er fabricagefouten voordoen hebben onze klanten het recht om het product binnen 3 jaar na installatie in te ruilen voor een gelijkwaardig product of een product met vergelijkbare eigenschappen. Dat is pas goede service.

Materiaal

▪ Stoel: integraalschuim met polyurethaanlak
▪ Bevestigingsbeugels: geanodiseerde aluminiumlegering
▪ Plastic doppen: spuitgegoten polypropyleen
▪ Bekijk hier het productblad

Foto’s van het opklapbare douchezitje

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers