Opklapbaar douchezitje van Bano Benelux BV

Opklapbaar douchezitje

Opklapbaar douchezitje nodig? Hieronder kun je meer informatie vinden over het unieke douchezitje van Bano Zorgbadkamers. Het is gemaakt met oog voor de zorg.

Opklapbaar douchezitje: belangrijke informatie uitgelicht

Opklapbaar douchezitje van Bano Benelux

Wat is een opklapbaar douchezitje?

Wat is een opklapbaar douchezitje precies? We leggen het hier uit.

Lees verder
Foto van een opklapbaar douchezitje

Wat is een douchestoel precies?

Hier kun je alle informatie vinden over een douchestoel.
Lees verder
afbeelding van opklapbaar douchezitje

Het verschil tussen een douchestoel en douchezitje

Lees hier waarom een douchezitje veiliger is dan een douchestoel.

Lees verder
douchezitje van Bano

Douchezitje opklapbaar van Bano

Bekijk hier alle informatie over het douchezitje opklapbaar van Bano.
Lees verder
douchezitje van Bano (en meer hulpmiddelen)

Voordelen van het in hoogte verstelbaar douchezitje

Het opklapbare douchezitje is ook in hoogte verstelbaar. 
Lees verder
douchezitje opgeklapt

Opklapbaar douchezitje kopen?

Wil je een opklapbaar douchezitje kopen? Lees hier meer.

Lees verder
Opklapbaar douchezitje van Bano Benelux BV

Wat is een opklapbaar douchezitje precies?

Een opklapbaar douchezitje biedt ondersteuning bij het douchen voor ouderen (senioren) of voor mensen met een beperking. Wanneer men niet (lang) kan staan is het doormiddel van een douchezitje mogelijk om zittend te douchen.


Een goed douchezitje biedt een maximale ondersteuning en moet veilig, comfortabel en opklapbaar zijn. Het wordt ook wel een douchezitje opklapbaar genoemd.

Wat is een douchestoel?

Een douchestoel is een medisch hulpmiddel die gebruikt wordt door mensen die niet meer (langdurig) kunnen staan onder de douche. Zo kunnen de gebruikers rustig en stabiel zitten tijdens het douchen. In veel gevallen is een douchestoel voorzien van rubberen noppen die glijpartijen proberen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een douchestoel en douchezitje?

Een douchestoel is in alle gevallen een los hulpmiddel. Een douchezitje daarentegen is een hulpmiddel welke gemonteerd is aan een muur of wand. Een douchezitje bespaard enorm veel ruimte omdat deze makkelijk kan worden opgeklapt. Een douchestoel kan dit niet en is daarom een minder praktische en minder veilige oplossing.

Waarom een douchezitje beter is dan een douche stoel

Het grootste nadeel van een douchestoel is het feit dat het vaak in de weg staat. Vooral wanneer men in het bezit is van een kleine badkamer, kan de douchestoel veel ruimte in beslag nemen. Al hoewel vaak wordt gepropageerd dat een douchestoel of douchekruk stevig staat is dat helaas niet altijd het geval. Wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel is de kans dat de stoel omvalt aanzienlijk.


En dat betekent in veel gevallen dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een opklapbaar douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Bovendien zijn aan douchezitjes van hoge kwaliteit ook beugels gemonteerd. Een douchezitje is vele malen veiliger dan een douchestoel.

"Een normale opklapbare douchestoel met muurbevestiging of een douchestoel opklapbaar met pootjes is niet te vergelijken met het douchezitje van Bano. De kwaliteit van het douchezitje van Bano ligt vele malen hoger. "

Wie gebruiken een douchezitje?

Mensen die over weinig spierkracht en/of evenwichtigheid beschikken om zelfstandig en staand te douchen maken gebruik van een douchezitje.


Dit kunnen mensen zijn met gewrichtsproblemen of mensen zijn die aan herstellen zijn van een ziekenhuisopname. Maar ook mensen met bijvoorbeeld artrose hebben baat bij het gebruik van een douchezitje.


Ook ouderen zie zich vaak een beetje onzeker voelen wat betreft de veiligheid in de badkamer maken vaak gebruik van een douchezitje.

Welke problemen lost een douchezitje op?

Zoals hierboven deels vermeld wordt een douchezitje gebruikt wanneer iemand zich niet of moeizaam staande kunt houden tijdens het douchen of daar het zelfvertrouwen voor mist.


Een douchezitje biedt een veilig en zeker gevoel tijdens het douchen. Bovendien voorkomt het glijpartijen in de badkamer, met alle verdere medische gevolgen van dien.

Opklapbaar douchezitje van Bano Benelux
Opklapbaar douchezitje van Bano

Douchezitje opklapbaar van Bano

Staand douchen doen we al jaren. Maar wat als staan onder de douche vanwege fysiek ongemak geen optie meer is? Dan kan een douchezitje uitkomst bieden! Het opklapbare douchezitje van Bano biedt de gebruiker veel voordelen.


Het heeft een ergonomisch ontwerp en is bedekt met integraalschuim voor een zacht en warm oppervlak. In het midden zit een gat waardoor het water kan weglopen. Daardoor is het zeer gemakkelijk schoon te maken.


Het feit dat het douchezitje opklapbaar is zorgt er voor dat er veel ruimte wordt bespaard. Het douchezitje opklapbaar van Bano is een verademing!

In hoogte verstelbaar douchezitje

In hoogte verstelbaar douchezitje

Het douchezitje wordt geleverd met bevestigingsbeugels met of zonder hoogte-afstelling. De hoogte van het douchezitje is gemakkelijk verstelbaar. De hoogte kan versteld worden van 40-60 cm (20 cm) met de armsteunen.


De bevestigingsbeugels zitten stevig in de muur gemonteerd, waardoor het opklapbare douchezitje geschikt is voor een belasting van 250 kg. De stoel kan worden opgeklapt als de stoel niet in gebruik is. Naast een in hoogte verstelbaar douchezitje hebben we ook een in hoogte verstelbaar zorgtoilet en een in hoogte verstelbare zorg-wastafel.

Gedetailleerde informatie over in hoogte verstelbare toiletten vind je hieronder

Nog meer voordelen van het douchezitje van Bano

Opklapbaar douchezitje met armleuningen

Als de gebruiker extra ondersteuning nodig heeft, kunnen er armsteunen worden bevestigd aan dezelfde muurrails als waar het douchezitje aan vastzit.


Deze armsteunen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de douchestoel. De armsteunen zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Douchezitje met zachte zitting die direct aangenaam aanvoelt

Het douchezitje van Bano is een zeer geschikte en makkelijk te realiseren optie voor ouderen, senioren en mensen met fysieke ongemakken. Door het aan de muur te bevestigen, biedt het direct extra ondersteuning tijdens het douchen.


Bovendien past de zachte zitting (integraalschuim) van het douchezitje zich direct aan de lichaamstemperatuur van de gebruiker. Het voelt gelijk warm aan en schrikt niet af, wat voor o.a. dementerende mensen echt een verademing is.


Daarnaast biedt de ergonomische vormgeving een comfortabele zithouding. Veiligheid en comfort gaan hier hand in hand.
douchezitje kind vriendelijk van Bano

Praktisch en veilig douchezitje

Wanneer het douchezitje van Bano niet in gebruik is, kan er veel ruimte bespaard worden door het douchezitje in te klappen tegen de muur.  Fijn aan het Bano douchezitje is dat het toegepast kan worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen.


Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept (met o.a. een sta-op toilet, miva toilet, in hoogte verstelbare wastafel en een inloopdouche voor ouderen) voor de zorg is hij praktisch en veilig.

Het douchezitje van Bano is veilig, ergonomisch en kindvriendelijk. Het is niet te vergelijken met een basic-douchezitje zoals die van de Gamma of Praxis.

Langer onafhankelijk bruikbaar

De badkamer blijkt langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen, senioren en personen met een lichamelijke beperking, wanneer men in staat is zelfstandig te douchen.


Een Bano douchezitje kan dus een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid. Ook vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van eventueel verplegend personeel.


Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat het douchezitje bestaat uit materiaal wat gelijk de lichaamstemperatuur opneemt. Dit zorgt ervoor dat mensen niet schrikken van een koud douchezitje.

Hygiënisch douchezitje

Dat Bano staat voor een doordacht badkamerconcept speciaal voor mensen met een beperking, is geen geheim. Zo is het douchezitje bijvoorbeeld bedekt met schuimrubber voor een gedempt en zacht oppervlak. Het water wordt door middel van een opening in het midden goed afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken. Dit biedt een goede hygiëne. 


Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een solide constructie. Het douchezitje is bovendien getest tot een belastbaarheid van 250 kilogram. Fijn is dat het douchezitje makkelijk opklapbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt.


Het douchezitje van Bano is een onderdeel van de hygiënische badkamer


 • Getest tot 250 kg!
 • In hoogte verstelbaar
 • Opklapbaar
 • Goed zitcomfort door zacht materiaal
 • Past zich direct aan lichaamstemperatuur
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Water spoelt goed weg
 • Leunt voorover om gemakkelijk op te staan

Meer foto's van het opklapbare douchezitje

Minimaal 3 jaar garantie op het douchezitje van Bano

Indien badkamer onderdelen worden geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie maar liefst 5 jaar! De levensduur van het gehele badkamerconcept is 20 tot 25 jaar.


Wanneer er fabricagefouten voordoen hebben onze klanten het recht om het product binnen 3 jaar na installatie in te ruilen voor een gelijkwaardig product of een product met vergelijkbare eigenschappen. Dat is pas goede service!

"Er zijn ook opklapbare douchezitjes met hulppoot. Maar deze zijn in veel gevallen een stuk minder praktisch. "

Uit welk materiaal bestaat het douchezitje?

Douchezitje van Bano bestaat o.a. uit het onderstaande materiaal.

 •  Stoel: integraalschuim met polyurethaanlak
 •  Bevestigingsbeugels: geanodiseerde aluminiumlegering
 •  Plastic doppen: spuitgegoten polypropyleen
 •  Bekijk hier het productblad
prijzen van het opklapbare douchezitje

Opklapbaar douchezitje kopen? Vraag om de prijzen 

De douchestoel van Bano is uniek in zijn soort. Eigenlijk is het ook geen douchestoel, maar noemen we het een douchezitje. Het is, zoals reeds vertelt, in hoogte verstelbaar en opklapbaar. Ook heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding tijdens het douchen. Voor prijzen van het opklapbare douchezitje kunt u contact met ons opnemen.