Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Opklapbaar douchezitje

Opklapbaar douchezitje

Opklapbaar douchezitje nodig? Hieronder kun je meer informatie vinden over het unieke douchezitje van Bano Zorgbadkamers. Het is gemaakt met oog voor de zorg.

We hebben de informatie verdeeld in de volgende onderdelen:

 1. Wat is een opklapbaar douchezitje precies?
 2. Wat is een douchestoel?
 3. Wat is het verschil tussen een douchestoel en douchezitje?
 4. Waarom een douchezitje beter is dan een douchestoel
 5. Wie gebruiken een douchezitje?
 6. Welke problemen lost een douchezitje op?
 7. Douchezitje opklapbaar van Bano
 8. In hoogte verstelbaar douchezitje
 9. Opklapbaar douchezitje met armleuningen 
 10. Douchezitje met zachte zitting die direct aangenaam aanvoelt
 11. Opklapbaar douchezitje kopen? Vraag om de prijzen
 12. Praktisch en veilig douchezitje
 13. Langer onafhankelijk bruikbaar
 14. Hygiënisch douchezitje
 15. Minimaal 3 jaar garantie
 16. Uit welk materiaal bestaat het douchezitje?
 17. Handige artikelen over douchezitjes
 18. Foto’s van het opklapbare douchezitje

Wat is een opklapbaar douchezitje precies?

Een opklapbaar douchezitje biedt ondersteuning bij het douchen voor ouderen (senioren) of voor mensen met een beperking. Wanneer men niet (lang) kan staan is het doormiddel van een douchezitje mogelijk om zittend te douchen. Een goed douchezitje biedt een maximale ondersteuning en moet veilig, comfortabel en opklapbaar zijn. Het wordt ook wel een douchezitje opklapbaar genoemd.

Vraag om een offerte of advies voor een opklapbaar douchezitje - Bano Benelux

Wat is een douchestoel?

Een douchestoel is een medisch hulpmiddel die gebruikt wordt door mensen die niet meer (langdurig) kunnen staan onder de douche. Zo kunnen de gebruikers rustig en stabiel zitten tijdens het douchen. In veel gevallen is een douchestoel voorzien van rubberen noppen die glijpartijen proberen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een douchestoel en douchezitje?

Een douchestoel is in alle gevallen een los hulpmiddel. Een douchezitje daarentegen is een hulpmiddel welke gemonteerd is aan een muur of wand. Een douchezitje bespaard enorm veel ruimte omdat deze makkelijk kan worden opgeklapt. Een douchestoel kan dit niet en is daarom een minder praktische en minder veilige oplossing.

Waarom een douchezitje beter is dan een douche stoel

Het grootste nadeel van een douchestoel is het feit dat het vaak in de weg staat. Vooral wanneer men in het bezit is van een kleine badkamer, kan de douchestoel veel ruimte in beslag nemen. Al hoewel vaak wordt gepropageerd dat een douchestoel of douchekruk stevig staat is dat helaas niet altijd het geval. Wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel is de kans dat de stoel omvalt aanzienlijk. En dat betekent in veel gevallen dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een opklapbaar douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Bovendien zijn aan douchezitjes van hoge kwaliteit ook beugels gemonteerd. Een douchezitje is vele malen veiliger dan een douchestoel.

Een normale opklapbare douchestoel met muurbevestiging of een douchestoel opklapbaar met pootjes is niet te vergelijken met het douchezitje van Bano. De kwaliteit van het douchezitje van Bano ligt vele malen hoger.

"<yoastmark

Wie gebruiken een douchezitje?

Mensen die over weinig spierkracht en/of evenwichtigheid beschikken om zelfstandig en staand te douchen maken gebruik van een douchezitje. Dit kunnen mensen zijn met gewrichtsproblemen of mensen zijn die aan herstellen zijn van een ziekenhuisopname. Maar ook mensen met bijvoorbeeld artrose hebben baat bij het gebruik van een douchezitje. Ook ouderen zie zich vaak een beetje onzeker voelen wat betreft de veiligheid in de badkamer maken vaak gebruik van een douchezitje.

Welke problemen lost een douchezitje op?

Zoals hierboven deels vermeld wordt een douchezitje gebruikt wanneer iemand zich niet of moeizaam staande kunt houden tijdens het douchen of daar het zelfvertrouwen voor mist. Een douchezitje biedt een veilig en zeker gevoel tijdens het douchen. Bovendien voorkomt het glijpartijen in de badkamer, met alle verdere medische gevolgen van dien.

Douchezitje opklapbaar van Bano

Staand douchen doen we al jaren. Maar wat als staan onder de douche vanwege fysiek ongemak geen optie meer is? Dan kan een douchezitje uitkomst bieden! Het opklapbare douchezitje van Bano biedt de gebruiker veel voordelen. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en is bedekt met integraalschuim voor een zacht en warm oppervlak. In het midden zit een gat waardoor het water kan weglopen. Daardoor is het zeer gemakkelijk schoon te maken. Het feit dat het douchezitje opklapbaar is zorgt er voor dat er veel ruimte wordt bespaard. Het douchezitje opklapbaar van Bano is een verademing!

Opklapbaar douchezitje - Bano zorgbadkamers

Opklapbaar douchezitje – Bano zorgbadkamers

In hoogte verstelbaar douchezitje

Het douchezitje wordt geleverd met bevestigingsbeugels met of zonder hoogte-afstelling. De hoogte van het douchezitje is gemakkelijk verstelbaar. De hoogte kan versteld worden van 40-60 cm (20 cm) met de armsteunen. De bevestigingsbeugels zitten stevig in de muur gemonteerd, waardoor het opklapbare douchezitje geschikt is voor een belasting van 250 kg. De stoel kan worden opgeklapt als de stoel niet in gebruik is. Naast een in hoogte verstelbaar douchezitje hebben we ook een in hoogte verstelbaar zorgtoilet en een in hoogte verstelbare zorg-wastafel.

Je hebt ook opklapbare douchezitjes met hulppoot. Maar deze zijn in veel gevallen een stuk minder praktisch.

Opklapbaar douchezitje met armleuningen

Als de gebruiker extra ondersteuning nodig heeft, kunnen er armsteunen worden bevestigd aan dezelfde muurrails als waar het douchezitje aan vastzit. Deze armsteunen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de douchestoel. De armsteunen zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Douchezitje met zachte zitting die direct aangenaam aanvoelt

Het douchezitje van Bano is een zeer geschikte en makkelijk te realiseren optie voor ouderen, senioren en mensen met fysieke ongemakken. Door het aan de muur te bevestigen, biedt het direct extra ondersteuning tijdens het douchen. Bovendien past de zachte zitting (integraalschuim) van het douchezitje zich direct aan de lichaamstemperatuur van de gebruiker. Het voelt gelijk warm aan en schrikt niet af, wat voor o.a. dementerende mensen echt een verademing is. Daarnaast biedt de ergonomische vormgeving een comfortabele zithouding. Veiligheid en comfort gaan hier hand in hand.

Het opklapbare douchezitje van Bano heeft naast zijn functionaliteit een prachtig design. Je kunt het niet vergelijken met een opklapbaar douchezitje van de Gamma, een douchezitje van de praxis of een douchezitje van de blokker.

Opklapbaar douchezitje kopen? Vraag om de prijzen 

De douchestoel van Bano is uniek in zijn soort. Eigenlijk is het ook geen douchestoel, maar noemen we het een douchezitje. Het is, zoals reeds vertelt, in hoogte verstelbaar en opklapbaar. Ook heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding tijdens het douchen. Voor prijzen van het opklapbare douchezitje kunt u contact met ons opnemen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Praktisch en veilig douchezitje

Wanneer het douchezitje van Bano niet in gebruik is, kan er veel ruimte bespaard worden door het douchezitje in te klappen tegen de muur.  Fijn aan het Bano douchezitje is dat het toegepast kan worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept (met o.a. een sta-op toilet, in hoogte verstelbare wastafel en een inloopdouche voor ouderen) voor de zorg is hij praktisch en veilig.

Het douchezitje van Bano is veilig, ergonomisch en kindvriendelijk. Het is niet te vergelijken met een basic-douchezitje zoals die van de Gamma of Praxis.

Douchezitje kind vriendelijk - Bano Benelux

Langer onafhankelijk bruikbaar

De badkamer blijkt langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen, senioren en personen met een lichamelijke beperking, wanneer men in staat is zelfstandig te douchen. Een Bano douchezitje kan dus een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid. Ook vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van eventueel verplegend personeel. Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat het douchezitje bestaat uit materiaal wat gelijk de lichaamstemperatuur opneemt. Dit zorgt ervoor dat mensen niet schrikken van een koud douchezitje.

Hygiënisch douchezitje

Dat Bano staat voor een doordacht badkamerconcept speciaal voor mensen met een beperking, is geen geheim. Zo is het douchezitje bijvoorbeeld bedekt met schuimrubber voor een gedempt en zacht oppervlak. Het water wordt door middel van een opening in het midden goed afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken. Dit biedt een goede hygiëne. Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een solide constructie. Het douchezitje is bovendien getest tot een belastbaarheid van 250 kilogram. Fijn is dat het douchezitje makkelijk opklapbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt.

 • Getest tot 250 kg!
 • In hoogte verstelbaar
 • Opklapbaar
 • Goed zitcomfort door zacht materiaal
 • Past zich direct aan lichaamstemperatuur
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Water spoelt goed weg
 • Leunt voorover om gemakkelijk op te staan

Minimaal 3 jaar garantie op het douchezitje van Bano

Indien badkamer onderdelen worden geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie maar liefst 5 jaar! De levensduur van het gehele badkamerconcept is 20 tot 25 jaar. Wanneer er fabricagefouten voordoen hebben onze klanten het recht om het product binnen 3 jaar na installatie in te ruilen voor een gelijkwaardig product of een product met vergelijkbare eigenschappen. Dat is pas goede service.

Uit welk materiaal bestaat het douchezitje?

▪ Stoel: integraalschuim met polyurethaanlak
▪ Bevestigingsbeugels: geanodiseerde aluminiumlegering
▪ Plastic doppen: spuitgegoten polypropyleen
▪ Bekijk hier het productblad

Handige artikelen over douchezitjes

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met artikelen die we eerder geschreven hebben over douchezitjes.

Foto’s van het opklapbare douchezitje

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers