Hygiënische badkamer

De hygiënische badkamer van Bano is er speciaal voor senioren, ouderen en mensen met een fysieke beperking. De aangepaste badkamers zijn overal toepasbaar: thuis, in het verpleeghuis of bijvoorbeeld in het ziekenhuis.

Wat is een hygiënische badkamer?

Hygiëne is eigenlijk een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat mensen gezond blijven. Dit door ziekteverwekkers uit de buurt te houden of de besmettingsbron te isoleren. Ook in de badkamer is dit belangrijk. Dit om bijvoorbeeld schimmel- of kalkvorming te voorkomen. De badkamer is hygiënisch als deze vanaf het begin goed wordt schoongehouden.

Hygiënische Badkamer hulpmiddelen

Alle onderdelen van het sanitair van Bano (de toilet hulpmiddelen, de wastafel hulpmiddelen, de douche hulpmiddelen) worden aan de muur bevestigd, zodat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en daardoor een goede hygiëne bieden aan de gebruiker. Tevens blijft er dan ook meer vloerruimte over voor eventuele verzorgers om hulpmiddelen te verplaatsen en te gebruiken. Ook is bijvoorbeeld aan de onderkant van de wastafel een omhulsel geplaatst om de buizen en leidingen heen, waardoor een en ander makkelijker en sneller schoon te maken is door de facilitaire dienst.

Hygiënische badkamer - Aangepaste badkamers - Bano Zorgbadkamers -Afbeelding

Hygiënische badkamer – Aangepaste badkamers – Bano Zorgbadkamers

Tips voor betere hygiëne

Een Bano badkamer alleen is natuurlijk niet genoeg om de hygiëne zo hoog mogelijk te houden. Je kunt hygiënische problemen in de badkamer nog meer voorkomen door:

  1. Tijdens- en na het douchen de afzuiger aan te zetten of een raam open te zetten
  2. na het douchen de zeepresten van de wanden af te spoelen
  3. het doucheputje regelmatig schoon te maken (wanneer je lang haar hebt, kun je dit het beste na elke douchebeurt doen om verstopping te voorkomen)
  4. natte handdoeken en washandjes te wassen of goed te laten drogen
  5. ‘remsporen’ in het toilet direct te verwijderen met een toiletpapiertje of de wc-borstel
  6. druppels urine op de wc-bril of de grond te verwijderen met een toiletpapiertje de wc-borstel elke week even in een bakje chloorwater te zetten
  7. Je handen te wassen na gebruik van het toilet
  8. de kraan regelmatig schoon te maken (hier zitten vaak veel bacteriën op!)
  9. na het tandenpoetsen de tandenborstel uit te kloppen en het handvat droog te maken

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen