Wastafelkraan met lange hendel

Hoe belangrijk een wastafelkraan in de zorg kan zijn wordt vaak onderschat. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de hygiëne en daarmee het voorkomen van bacteriën zoals bijvoorbeeld de legionella bacterie. Daarom heeft Bano een wastafelkraan met lange hendel laten ontwikkelen die speciaal gemaakt is voor de zorg.

Wat is een wastafelkraan voor de zorg?

Een wastafelkraan voor de zorg is een kraan die rekening houdt met ergonomie, hygiëne en het zelf kunnen bedienen van de kraan door ieder individu.


In de video hiernaast kun je de wastafelkraan voor de zorg even kort zien. Het is een onderdeel van de aangepaste badkamer van Bano. 

"De wastafelkraan met lange hendel zorgt ervoor dat ook rolstoelafhankelijke mensen makkelijk gebruik kunnen maken van de kraan."

Wastafelkraan met lange hendel

De Bano wastafelkraan met lange hendel is een klassieke kraan met één hendel, speciaal ontworpen voor de Bano zorg-wastafel. De kraan heeft een lange spuit en een lange hendel en is daarmee erg gebruiksvriendelijk. De lange spuit van zorgt ervoor dat de waterstraal goed bereikbaar is.


De kraan is ook voorzien van een ergonomische hendel voor extra gebruiksvriendelijkheid. Ook mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen zo makkelijk gebruik maken van de kraan. Het is niet voor niets dat de hele aangepaste badkamer van Bano rolstoeltoegankelijk is.
Wastafelkraan met standaard hendel

Wastafelkraan met standaardhendel

Naast de kraan met lange hendel heeft Bano ook een kraan met een standaardhendel. Deze heeft hetzelfde ontwerp en dezelfde functie als onze andere een eenarmige kraan.


De standaardhendel is korter en heeft een elegant ontwerp dat ook past in het interieur van een senioren badkamer. 
Theo Wor van Bano Zorgbadkamers
Het is uniek, dat Bano Benelux als leverancier, samenwerkte met een overheidsinstelling om de basis te kunnen leggen voor een betere zorg in ziekenhuizen. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van deze prachtige badkamer, speciaal voor de zorg.
Theo Wor - Bano Benelux

Materiaal van de wastafelkranen

De badkamer hulpmiddelen van Bano zijn ideaal voor in zorgorganisaties, maar ook voor de mensen thuis. Het materiaal van de wastafelkraan voor de zorg van Bano kun je hieronder vinden.


  •  Wastafelkraan: verchroomd messing
  •  Flexible Pex-buis: gecrosslinkt polyetheen, l: 50 cm
  •  Bekijk hier het productblad
  •  Bekijk de brochure van het gehele badkamerconcept van Bano


Waarom kiezen voor Bano?

werkzaamheden worden verlicht voor de zorgverleners en/of mantelzorgers en er wordt veel tijd bespaard.
Badkamer hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit
Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano Zorgbadkamer een prachtig design. 
De badkamer is voor iedere gebruiker aanpasbaar

Ontwikkelt in samenwerking met Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en zorgbehoevenden.

Op zoek naar de veiligste badkamer oplossingen?​​​​

Bano Benelux staat voor je klaar. Het hele traject denken wij met je mee: van het maken van een indelingstekening tot het aanleveren van de juiste hulpmiddelen.