arrow_drop_up arrow_drop_down
Rolstoeltoegankelijke badkamer
4 februari 2016 
in Blogs

Rolstoeltoegankelijke badkamer

Een rolstoeltoegankelijke badkamer is nodig om je op een fijne manier zo lang mogelijk zelf te kunnen blijven wassen. Daarom is het zeer belangrijk om kritisch naar de badkamer te kijken. Bij het bouwen van een nieuwe badkamer of bij renovatie van de huidige badkamer zijn een aantal aspecten van belang. Het gaat om maatvoering, indeling, inrichting en installaties. Ook zijn er aandachtspunten voor als zorg in de badkamer nodig is. Bano Benelux heeft een doordacht badkamerconcept welke aan al deze eisen voldoet.

Wat is een rolstoelvriendelijke badkamer?

Wanneer iemand in een rolstoel zit is een rolstoelvriendelijke badkamer een vereiste. Dit betekent dat de badkamer makkelijk toegankelijk is voor mensen met een rolstoel. Er moet goed worden nagedacht over de indeling van de badkamer, de grootte van de badkamer en eventuele hulpmiddelen om de veiligheid in de badkamer te waarborgen.
Rolstoelvriendelijke badkamer van Bano Benelux

Rolstoeltoegankelijke badkamer van Bano

Doormiddel van een doordachte plaatsing van hulpproducten in de badkamer kan er bij een minimale afmeting van 2 bij 2 meter een draaicirkel worden gemaakt. Om optimale functionaliteit en veiligheid te garanderen kun je kiezen voor hulpmiddelen van Bano. Ieder badkamerproduct van Bano wordt aangepast en geperfectioneerd op basis van jarenlang gebruik en ontwikkeling. Vijf jaar lang is er onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatroon van mensen. Dit om een functionele badkamer te ontwikkelen waarin mensen met een lichamelijke beperking zich zelfstandig kunnen verplaatsen. Dat geldt uiteraard ook voor mensen die een rollator of ander hulpmiddel tot zijn of haar beschikking heeft. Door de juiste maatvoeringen te hanteren en door het toepassen van de hulpinstrumenten van Bano kun je een rolstoeltoegankelijke badkamer realiseren. Lees hier de juiste maatvoering van een aangepaste badkamer.

Badkamer voor zorginstellingen en ziekenhuizen

Naast de designvormgeving is dit badkamerconcept ook afgestemd op beperkte afmetingen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en ziekenhuizen (een rolstoeltoegankelijke badkamer is uiteraard ook daar van belang). De functionele indeling plus de in hoogte verstelbare elementen en sterke antibacteriële handgrepen bij het opsta toilet, de zorg-wastafel en het opklapbare douchezitje zorgen ervoor, dat zowel de gebruiker als de eventuele verzorger een optimale revenu verkrijgt. De gebruiker behoudt de autonomie en de verzorger wordt minder belast tijdens de werkzaamheden. Het hele Bano systeem is uitgevonden en getest door echte mensen en niet designed door architecten. Bekijk hier onder de video van het toilet met sta op functie.

Betere werkomgeving verplegend personeel

Helpenden, verplegers en verzorgers staan steeds vaker stijf van de stress. Als gevolg hiervan krijgen zorgmedewerkers een burn-out en melden zij ziek . Sterker nog: drie kwart van de verpleegkundigen ervaart te hoge werkdruk. Een goede badkamer helpt mee om de werkdruk te verlagen. De complete badkamer voor de zorg van Bano is een creatief en doordacht systeem die het werk van de verzorgsters/verpleegsters grotendeels makkelijker maakt. De badkamerelementen zitten op de goede plaats, met voldoende ruimte om je te kunnen verplaatsen. Met, als dat nodig is, voldoende bewegingsvrijheid voor de hulpverlener. De badkamerelementen zijn makkelijk en veilig te gebruiken en te bedienen. En de ergonomische vormgeving straalt comfort uit.

Rolstoeltoegankelijke badkamer - Bano Benelux

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Dennis Verhoef en ben onderdeel van Team Bano Benelux. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Howardhon
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies