Aanpassingen in de badkamer verbeteren de kwaliteit van leven

Aanpassingen in de badkamer verbeteren de kwaliteit van leven . Wij zijn ervan overtuigd dat door gebruik te maken van de aangepaste badkamer van Bano de kwaliteit van leven aanzienlijk beter wordt.

Aanpassingen in de badkamer verbeteren de kwaliteit van leven

Verbetering van kwaliteit van leven is voor Bano belangrijk. Verzorgers staan dagelijks in de frontlinie om de bewoner goed te verzorgen, de werkdruk is hoog en de hedendaagse patiënt vraagt veel aandacht. Deze situatie heeft vaak gevolgen voor het belasten van de rug en schouders. De Bano badkamer is Arbo deskundig goed gekeurd. Wij vinden het belangrijk, dat de gebruiker zich veilig voelt in de badkamer en zelfstandig leert functioneren of langer kan functioneren in de badkamer, terwijl de verzorgers in ziekenhuizen, zorginstellingen of bij de mensen thuis in fysiek opzicht minder belast worden. De Bano badkamer zorgt voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.

In hoogte verstelbaar en hygiëne

Onze componenten zijn allemaal hangend en in hoogte verstelbaar. Ze zijn efficiënt bij het gebruik bij extra hulpmiddelen zoals tilliften of douchebrancards. Een rolstoelgebruiker kan in het Bano concept volledig onder de wastafel rijden, zonder zich te stoten aan een sifon. Je kunt wel stellen dat de badkamer zeer rolstoeltoegankelijk is. De leidingen worden verwerkt aan de muur. De in hoogte verstelbare wastafel moet wel op de juiste hoogte zijn afgesteld. Op de wastafel kunnen persoonlijke spulletjes worden geplaatst. In de wasbak is een soort afvoerbakje ontworpen, waardoor je als patiënt niet meer nat wordt tijdens het tanden poetsen. Tevens kun je als verzorger de patiënt bijstaan, want er is genoeg ruimte naast de kast.

Milieuvriendelijk

Alle producten zijn behandeld met een milieuvriendelijke en antibacteriële vernislaag. Dit vergemakkelijkt en versnelt het schoonmaken van de badkamer. Bano gebruikt geen plastic, wat direct terug te vinden is in het opklapbare douchezitje en de beugels. Het douchezitje is gemaakt van aluminium, waar een speciale ‘foam’ over is gegoten die de temperatuur van de badkamer absorbeert. De patiënt zal nooit schrikken van een koud zitje. Bij het nat worden van de billen en benen plakken deze niets vast aan het zitje, wat altijd pijnlijk is bij een plastic douchezitje. Patiënten die lijden aan dementie vinden het douchen vaak verschrikkelijk, omdat men bang is voor het koude plastic douchezitje.

Bekijk hier alle hulpmiddelen voor douche, badkamer en toilet.