Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Douchetoilet

Douchetoilet

Bano Benelux B.V heeft een douchetoilet ontwikkelt die de oplossing is voor hygiënisch toiletgebruik. De naam gekoppelde naam aan het product is Tripel B. Het is een zeer gemakkelijk te installeren toiletbril met ingebouwde föhn en douche. Op deze pagina kun je alle informatie vinden over een douchewc.

Wat is een douchetoilet precies?

Een douchetoilet wordt ook wel een douchewctoiletdouche, bidet, bidetbril of douchetoilet genoemd. Het is een toiletbril met ingebouwde douche en föhn. Het is ontwikkeld voor mensen die niet of moeizaam zelf alle nodige handelingen op het toilet kunnen voeren. Een doucheWC is een wc waarmee u met water wordt gereinigd en daarna wordt droog geföhnd. Heel simpel gezegd is een douchetoilet een wc die je billen wast.

douchewc kopen? Vraag om advies - Bano Benelux

Wordt een douchetoilet alleen gebruikt door mensen met een lichamelijke beperking?

Nee. Ook iedere valide gebruiker kan uiteraard gebruik maken van een douchewc. Naast dat het erg comfortabel is, worden de kansen op eventuele ontstekingen door infecties aanzienlijk verminderd.

Hoe werkt een douchetoilet?

Terwijl u op het toilet zit, drukt u op de knop en uw onderlichaam wordt gereinigd door een lichaamswarme waterstraal met een door u in te stellen intensiteit. Dat zorgt ervoor dat u zich fris en schoon voelt. De douchetoilet droogt u aansluitend zacht met warme lucht.

Wat is het grote voordeel van een toiletdouche of douchewc?

De reiniging gebeurt met een zachte waterstraal en is daardoor beter voor de huid dan de “normale” reiniging met toiletpapier. U voelt zich erna gewoon goed, fris en bent echt schoon. Een douchewc zorgt voor perfecte toilethygiëne en biedt uitzonderlijke comfort.

douchewc van Bano Benelux

Een goed voorbeeld van een douchewc

Wat is het verschillen tussen een douchetoilet een normaal toilet?

In werkelijkheid is een douchewc niet anders dan een normaal toilet. U maakt gebruik van het toilet zoals u dat eigenlijk altijd doet. Het verschil zit hem in wat u aansluitend doet. Terwijl u bij een “normale” toiletgang uw onderlichaam met toiletpapier schoonveegt, reinigt een douchetoilet u zacht met water (op een aangename temperatuur).

Wat is een bidet ?

Het Franse woord bidet is een onderdeel van het toilet of sanitair voor het schoonmaken van de uitwendige geslachtsorganen of de anus. Dit kan los van elkaar zitten in de vorm van wasbak of aan het toilet zelf vast worden gemaakt in de vorm van een bidet wc. Bidets bestaan in verschillende soorten. De meeste bidets hebben één kraan die (in veel gevallen warm) water met druk doet stromen in een soort lage wastafel. Het kan met een stop afgesloten worden zodat het kan vollopen, of men kan het water laten weg laten stromen. Andere bidets hebben een straalbuis die een boog water in de lucht spuit. Deze waterstraal moet dan op de schaamstreek terechtkomen.

Wat is het verschil tussen een bidet en bidet wc (bidet toilet)

Een bidet en een bidet wc hebben dezelfde functie. Het enige verschil is dat een bidet wc deel uit maakt van het toilet zelf en een normaal bidet is extra wasbak naast het toilet. Een bidet wc wordt in de meeste gevallen elektronisch bediend in plaats van met een traditionele kraan (wat wel het geval is van. Het bidet toilet van Bano is een ‘ wc bidet all in one . Dit betekent dat het bidet toiletbril verwarmd is, doucht en föhnt. En dat allemaal te bedienen met één knop.

Hoe gebruik je een bidet ? Hoe werkt een bidet of hoe werkt een bidet wc ?

Hoe gebruik je een bidet ? Hoe werkt een bidet? Of hoe werkt een bidet wc? Dit zijn vragen die we veel krijgen. Bidets worden gebruikt voor het reinigen en wassen van de huid, uitwendige geslachtsorganen en de anus. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er verschillende bidets. Het gebruik is dan ook verschillend. Bij een normaal bidet dient de gebruiker naar het toilet te gaan voordat het toilet gebruikt wordt. Een bidet dient immers om je te wassen na de toiletgang. Over het algemeen wordt men verondersteld op het bidet te zitten met het gezicht naar de kraan en straalbuis gekeerd. Een bidet wc (of bidet toilet) heeft een ingebouwde douche en föhn in het toilet. Door één druk op de knop wordt er 3 minuten gespoeld en geföhnd. Er hoeft dus niet van het toilet gegaan worden voor het reinigen en wassen.

Hoe gebruik je een bidet youtube ?

Er wordt meerdere keren per maand gevraagd of er ook een filmpje op Youtube aanwezig is met hoe je een bidet of bidet wc hoort te gebruiken. Op https://youtu.be/PM-OnrdA1a0 kun je zien hoe het bidet (bidet wc) van Bano Benelux werkt. Het handige aan dit bidet wc is dat je alles bedient met slechts 1 knop. In het verloop van dit artikel vertellen we er meer over.

Douchetoilet van Bano

De douchetoilet van Bano is uniek. Dankzij de ingebouwde douche en föhn is het reinigen na een toiletbezoek geen obstakel meer voor u. De reiniging vindt grondig en hygiënisch plaats, zonder dat u met de handen ook maar in de buurt komt van het gereinigde gebied. Na het ongelooflijke comfort wordt de eventuele kans op ontstekingen door infecties aanzienlijk verminderd.

De bril is verwarmd en geeft blauw licht. Zo kunt u ook ’s nachts in het donker gemakkelijk naar het toilet. Wanneer u plaatsneemt op de bril, wordt de blauw verlichte drukknop op de zitting rood. Doordat alle functies te bedienen zijn met één knop, is deze douchwc zeer gebruiksvriendelijk. In principe komt er gedurende 3 minuten warm water uit de douchekop die na het drukken op de knop naar voren is geschoven. Wilt u korter spoelen, dan drukt u weer op de rode knop. Daarna start de föhn. Deze geeft ook 3 minuten warme lucht, of u stopt de föhn eerder door eveneens op de knop te drukken of op te staan.  Bekijk hieronder het instructiefilmpje van het douchetoilet.

Douchetoilet welke je met slechts één knop kunt bedienen

Het fijne aan het douchetoilet van Bano is dat het doormiddel van één knop te bedienen is. Dus geen ingewikkelde meerdere knopbedieningen op ongemakkelijke plaatsen. Zo kunnen mensen die niet of moeizaam zelf alle nodige handelingen op het toilet kunnen uitvoeren toch naar het toilet gaan. Bekijk hieronder het instructiefilmpje van het douchetoilet.

douchewc - douchetoilet - toiletdouche - makkelijk te bedienen

Dit douchetoilet is de oplossing voor hygiënisch toiletgebruik

Een douche wc zorgt voor een goede hygiëne op het toilet en houdt ziektekiemen buiten de deur. Het douchetoilet van Bano is dan ook zeer hygiënisch. De reiniging vind hygiënisch en grondig plaats, zonder dat u met de handen in de buurt komt van het gebied dat gereinigd moet worden. Bovendien wordt door het comfort de eventuele kans op infecties en ontstekingen aanzienlijk verminderd. De toiletbril is uitgerust met blauw licht en is verwarmd. Het blauwe licht zorgt ervoor dat er zonder moeite ook ’s nachts gebruik gemaakt kunt worden van het toilet. Wanneer je op het douchetoilet gaat zitten wordt de blauw verlichte knop op de zitting rood.

Het douchetoilet bestaat uit onderdelen van kunststof die zijn vervaardigd uit antibacterieel ABS kunststof. Nadat u gebruik heeft gemaakt van de douche en het programma door u is gestopt, wordt deze automatisch teruggeplaatst in de ‘garage’. De toiletdouche wordt hier gereinigd met hulp van UV-bestraling in de vorm van zeer sterke LED’s en water.

Tripel B - Douchetoilet - bidetdouche

Download hier de handleiding van het douchetoilet van Bano

Makkelijke aan te sluiten toiletdouche

De toiletdouche van Bano kan zeer gemakkelijk worden aangesloten. Mede dankzij het meegeleverde T-stuk dat tussen alle vlotter systemen kan worden geschroefd, past het op (bijna) ieder toilet. De toiletdouche installeren is zeer eenvoudig op het sta-op toilet en bijna alle andere toiletten. Mocht het toch niet lukken, kunnen we altijd een monteur inschakelen.

De toiletdouche van Bano is van uitmuntende kwaliteit en is niet te vergelijken met een douchewc gebrit of douchewc van grohe

Douchewc kopen?

Wilt u een douchewc kopen? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Onze specialisten staan voor u klaar.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Alle artikelen met betrekking tot een douchewc