Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

In hoogte verstelbaar toilet

In hoogte verstelbaar toilet

Het in hoogte verstelbaar toilet van Bano is een mindervalide toilet (miva toilet). Het is ergonomisch ontworpen en biedt veiligheid en zitcomfort. Er zijn twee soorten: je kunt kiezen voor een manueel in hoogte verstelbaar toilet of een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet. Ook is er een keuze tussen een toilet van 55 cm en een toilet van 70 cm.

Op zoek naar een In hoogte verstelbaar toilet? Vraag hier om advies - Bano Benelux

Wat is een in hoogte verstelbaar toilet?

Een hoogte verstelbaar toilet is een toilet dat op een eenvoudige manier omhoog en omlaag kan worden gebracht. Dit toilet wordt veelal gebruikt door ouderen of mensen met een (fysieke) handicap. Het zorgt voor verlichting en vereenvoudiging bij de gebruiker en eventuele werkzaamheden van de verplegende of verzorgende. Dit omdat men met een in hoogte verstelbaar toilet eenvoudig in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen.

Wie gebruiken een in hoogte verstelbaar toilet?

Een in hoogte verstelbaar toilet wordt veelal gebruikt door ouderen of mensen met een fysieke beperking. Ouderen en senioren kopen een in hoogte verstelbaar toilet om de veiligheid in de toiletruimte of in de senioren badkamer naar een maximaal niveau te brengen. Dit omdat het ouderenbeleid in Nederland is gericht op het feit dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Een andere doelgroep die gebruik maakt van een in hoogte verstelbaar toilet zijn de mensen die in een revalidatiecentrum, ziekenhuis of verpleeghuis terecht zijn gekomen. Daarnaast worden de mensen die binnen deze organisatie werken (denk bijvoorbeeld aan verplegers of verzorgers) enorm ontlast.. Zij kunnen door deze noviteiten de mensen makkelijker op het toilet zetten en er weer makkelijk afhalen.

In hoogte verstelbaar toilet 55cm of 70cm

Er is een keuze tussen een toilet van 55cm diep of een toilet van 70cm diep. Het toilet van 55cm wordt meestal gebruikt bij mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Het toilet van 70 cm diep wordt het vaakst gekozen in verpleeghuizen of ziekenhuizen. Het is 70 cm diep zodat het toegankelijker is voor het verzorgend personeel. Het toilet kan uitgebreid worden met een rugsteun (zie afzonderlijk productblad) voor extra veiligheid. Het is veel veiliger en handiger dan een toiletverhoger, hangtoilet of verhoogd toilet. De in hoogte verstelbare wc is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60cm.

Wat is de prijs van een in hoogte verstelbaar toilet?

Omdat we met verschillende situaties te maken hebben en met verschillende soorten in hoogte verstelbare toiletten, zijn er verschillende prijssamenstellingen. Om een specifieke prijs te kunnen geven, vragen wij eerst om dit vragenformulier in te vullen. Zo kunnen we de situatie veel beter inschatten en kunnen onze specialisten u van een gerichte prijs voorzien.

Handmatig of elektrische hoogte-afstelling

Er is een keuze tussen een handmatig in hoogte verstelbaar toilet of een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet. Het reservoir wordt dan geleverd met ofwel een zwengel on de hoogte van het toilet handmatig te verstellen, dan wel een knop in de armsteun en op het reservoir om de hoogte elektrisch aan te passen. De hoogte van het toilet alsmede de hoogte van de toilethandgrepen kunnen op deze manier zeer makkelijk op de juiste manier worden afgesteld. In combinatie met Bano-reservoirs (5970-EL/MA) kan de hoogte ervan elektrisch of handmatig met 20cm worden aangepast zodat het geschikt is voor iedere gebruiker. De maximale belasting is 500 kg.

Hygienische en stabiele toiletbril

Eenvoudig mechanisme voor plaatsing en verwijdering zorgt voor gemakkelijk schoonmaken en betere hygiëne. De toiletbril is voorzien van zijklossen aan de onderkant voor meer stabiliteit tijdens bewegingen van en naar het toilet.

Elektrisch in hoogte verstelbaar toilet - speciaal voor de zorg

Materialen: in hoogte verstelbaar toilet

▪ Toilet: porselein
▪ Toiletbril: hygiënisch ABS-plastic
▪ Scharnieren: roestvrij staal
▪ Productblad voor in hoogte verstelbaar toilet 55cm
▪ Productblad voor in hoogte verstelbaar toilet 70cm

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers