In hoogte verstelbaar toilet

In hoogte verstelbaar toilet

Het in hoogte verstelbaar toilet van Bano is een mindervalide toilet (miva toilet). Het is ergonomisch ontworpen en biedt veiligheid en zitcomfort. Er zijn twee soorten: je kunt kiezen voor een manueel in hoogte verstelbaar toilet of een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet. Ook is er een keuze tussen een toilet van 55 cm en een toilet van 70 cm.

In hoogte verstelbaar toilet: belangrijke informatie uitgelicht

Wat is een in hoogte verstelbaar toilet

Wat is een in hoogte verstelbaar toilet?

Lees verder
wat is een hoog laag toilet

Wat is een hoog laag toilet precies?

Lees verder
Wat is een toiletstoel in hoogte verstelbaar

Wat is een toiletstoel in hoogte verstelbaar?

Lees verder
Wie gebruiken een in hoogte verstelbaar toilet?

Wie gebruiken een in hoogte verstelbaar toilet?

Lees verder
In hoogte verstelbaar toilet 55cm of 70cm

In hoogte verstelbaar toilet 55cm of 70cm

Lees verder
Handmatig of elektrische hoogte-afstelling

Handmatig of elektrische hoogte-afstelling

Lees verder
Hygiënische en stabiele toiletbril

Hygiënische en stabiele toiletbril

Lees verder
Welk soort materiaal is er gebruikt?

Welk soort materiaal is er gebruikt?

Lees verder
De prijs van een in hoogte verstelbaar toilet

 De prijs van een in hoogte verstelbaar toilet

Lees verder

Wat is een in hoogte verstelbaar toilet?

Een hoogte verstelbaar toilet is een toilet dat op een eenvoudige manier omhoog en omlaag kan worden gebracht. Dit toilet wordt veelal gebruikt door ouderen of mensen met een (fysieke) handicap.


Het zorgt voor verlichting en vereenvoudiging bij de gebruiker en eventuele werkzaamheden van de verplegende of verzorgende. Dit omdat men met een in hoogte verstelbaar toilet eenvoudig in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen.

Video een in hoogte verstelbaar toilet

Hierboven kun je de video zien van een in hoogte verstelbaar toilet en hoe het in zijn werk gaat.

"Een in hoogte verstelbaar toilet biedt enorm voordeel voor iemand met een fysieke beperking."

Hoog laag toilet

Wat is een hoog laag toilet?

Een hoog laag toilet is een toilet dat op een gemakkelijke manier omhoog en omlaag kan worden gebracht. Wanneer het veel moeite kost om op de wc te gaan zitten of om of van de wc af te komen, biedt een hoog laag toilet de oplossing. Het toiletbezoek wordt hierdoor een stuk makkelijker.


Het wordt ook wel een hoog laag wc genoemd. Een hoog/laag toilet kun je op twee manieren verstellen: elektrisch of manueel. Een elektrisch hoog-laag toilet is het handigste om voor te kiezen voor ouderen en mindervaliden, omdat dit het makkelijkste werkt (zie video hierboven). Iedere bezoeker kan al dan niet zelfstandig de gewenste hoogte instellen voor de beste zit- en sta-op hoogte.


De hoogte kan door middel van een drukknop in de handgreep worden versteld. Het elektrische hoog laag toilet wordt ook wel sta-op toilet genoemd.

Wat is een toiletstoel in hoogte verstelbaar?

De naam zegt het al voor een grootdeel. Een toiletstoel is een stoel waar men in kan zitten en waar men de behoefte in kunt doen. Het is een stoel met een zitgat met daaronder een emmer die alles opvangt. Wanneer de toiletstoel niet gebruikt wordt om de behoefte te doen, is de opening niet te zien en kan deze als normale stoel gebruikt worden.


In veel gevallen heeft een toiletstoel waterafstotende bekleding en een tweetal leuningen voor een goede ondersteuning. Een toiletstoel in hoogte verstelbaar kan op de juiste hoogte van de gebruiker worden gezet. Een andere benaming is een in hoogte verstelbare douche-toiletstoel. Het is niet te vergelijken met een in hoogte verstelbaar toilet of hoog laag toilet.

Wie gebruiken een in hoogte verstelbaar toilet?

Een in hoogte verstelbaar toilet wordt veelal gebruikt door ouderen of mensen met een fysieke beperking. Ouderen en senioren kopen een in hoogte verstelbaar toilet om de veiligheid in de toiletruimte of in de senioren badkamer naar een maximaal niveau te brengen. Dit omdat het ouderenbeleid in Nederland is gericht op het feit dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen.


Een andere doelgroep die gebruik maakt van een in hoogte verstelbaar toilet zijn de mensen die in een revalidatiecentrum, ziekenhuis of verpleeghuis terecht zijn gekomen. Daarnaast worden de mensen die binnen deze organisatie werken (denk bijvoorbeeld aan verplegers of verzorgers) enorm ontlast.. Zij kunnen door deze noviteiten de mensen makkelijker op het toilet zetten en er weer makkelijk afhalen.

Gedetailleerde informatie over in hoogte verstelbare toiletten vind je hieronder

In hoogte verstelbaar toilet 55cm of 70cm

Er is een keuze tussen een toilet van 55cm diep of een toilet van 70cm diep. Het toilet van 55cm wordt meestal gebruikt bij mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Het toilet van 70 cm diep wordt het vaakst gekozen in verpleeghuizen of ziekenhuizen. Het is 70 cm diep zodat het toegankelijker is voor het verzorgend personeel.


Het toilet kan uitgebreid worden met een rugsteun (zie afzonderlijk productblad) voor extra veiligheid. Het is veel veiliger en handiger dan een toiletverhoger, hangtoilet of verhoogd toilet. De in hoogte verstelbare wc is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60cm.


Een verhoogd toilet of een toiletverhoger zorgt voor problemen, omdat er een verkeerde houding wordt aangenomen om de blaas en darmen te legen. 

Handmatig of elektrische hoogte-afstelling

Er is een keuze tussen een handmatig in hoogte verstelbaar toilet of een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet. Het reservoir wordt dan geleverd met ofwel een zwengel on de hoogte van het toilet handmatig te verstellen, dan wel een knop in de armsteun en op het reservoir om de hoogte elektrisch aan te passen (met een simpele druk op de knop).


De hoogte van het toilet alsmede de hoogte van de toilethandgrepen kunnen op deze manier zeer makkelijk op de juiste manier worden afgesteld. In combinatie met Bano-reservoirs (5970-EL/MA) kan de hoogte ervan elektrisch of handmatig met 20cm worden aangepast zodat het geschikt is voor iedere gebruiker. De maximale belasting is 500 kg.

Elektrisch in hoogte verstelbaar toilet – speciaal voor de zorg

Hygienische en stabiele toiletbril

Eenvoudig mechanisme voor plaatsing en verwijdering zorgt voor gemakkelijk schoonmaken en betere hygiëne. De toiletbril is voorzien van zijklossen aan de onderkant voor meer stabiliteit tijdens bewegingen van en naar het toilet.

NIEUW! Het unieke draaibare toilet van Bano

In deze video zie je een van de belangrijkste innovaties in de gezondheidszorg: een draaibaar toilet! Het is goed voor mensen die moeite hebben om zich zelfstandig te verplaatsen of extra hulp nodig hebben. 


Uiteraard is het elektrisch in hoogte te verstellen.

Materialen: in hoogte verstelbaar toilet

  •  Toilet: porselein
  •  Toiletbril: hygiënisch ABS-plastic
  •  Scharnieren: roestvrij staal
  •  Productblad voor in hoogte verstelbaar toilet 55cm
  •  Productblad voor in hoogte verstelbaar toilet 70cm

Wat is de prijs van een in hoogte verstelbaar toilet?

Omdat we met verschillende situaties te maken hebben en met verschillende soorten in hoogte verstelbare toiletten, zijn er verschillende prijssamenstellingen.


Om een specifieke prijs te kunnen geven, vragen wij eerst om het contactformulier in te vullen. Zo kunnen we de situatie veel beter inschatten en kunnen onze specialisten u van een gerichte prijs voorzien.