Veilig douchen

Bano Benelux staat voor je klaar om jouw badkamer veilig te maken.

Doordachte badkamer hulpmiddelen

Doordachte badkamer hulpmiddelen

Badkamer hulpmiddelen door de gebruiker bedacht

Door de gebruiker bedacht

In hoogte verstelbare hulpmiddelen

In hoogte verstelbare hulpmiddelen

Voorkomt ongelukken in de badkamer

Voorkomt ongelukken in de badkamer

Veilige douche geschikt voor thuis en zorgorganisaties

Geschikt voor thuis en zorgorganisaties

Kostenbesparend badkamerconcept

Kostenbesparend badkamerconcept

Wat is veilig douchen precies?

Wat is veilig douchen precies?

Met veilig douchen voor ouderen wordt bedoeld dat er in een badkamer alle potentiële gevaarlijke situaties worden voorkomen door het toevoegen van badkamer hulpmiddelen. Voorbeelden van badkamer hulpmiddelen die het douchen veiliger maken zijn douchestangensta-op toilettenin hoogte verstelbare wastafels of opklapbare douchezitjes (dus geen douchestoel!).

Veilige badkamer voor ouderen

Wat is een veilige badkamer voor ouderen?

Een veilige badkamer voor ouderen is een badkamer die rekening houdt met de (toekomstige) fysieke beperkingen van ouderen en senioren. In de badkamer kun je hulpmiddelen vinden om het douchen weer aangenaam te maken. Veelal bestaat een veilige badkamer uit een veilige douchecabine of een inloopdouche voor ouderen met een zorgwastafel en eventueel een miva toilet.

‘Dit is waar we op hebben gewacht. Een veilige en functionele badkamer die er aantrekkelijk uitziet en tegelijkertijd praktisch is.’

Veilig douchen voor ouderen door de Bano Zorgbadkamer

Veilig douchen voor ouderen kan met de aangepaste badkamer van Bano. Onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende en inspannende bezigheid. In de veilige badkamer van Bano zijn alle knoppen en badkamerelementen naar de juiste hoogte instelbaar. Door een simpele druk op de knop kun je bijvoorbeeld het zorgtoilet of de zorgwastafel naar de juiste hoogte instellen.


De badkamer hulpmiddelen zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar ze zijn ook nog eens belastbaar tot maximaal 500 kg. Bovendien is het van materiaal gemaakt die de lichaamstemperatuur bij aanraking direct absorbeert, zodat het niet afschrikt. De comfortabele ergonomie van Bano maximaliseert de zelfredzaamheid en dat kan betekenen dat hulp in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig is.


Bovendien worden de werkzaamheden van hulpverleners aanzienlijk verlicht en wordt er dus een betere werkomgeving gecreëerd. Veilig douchen voor ouderen en senioren wordt met de Bano badkamer gerealiseerd.

Veilig douchen hulpmiddelen

Hulpmiddelen toiletgebruik

Hulpmiddelen toiletgebruik

van Bano Benelux

De slimme hulpmiddelen toiletgebruik van Bano zijn van een bijzonder goede kwaliteit. 
Hulpmiddelen wastafel

Hulpmiddelen wastafel

van Bano Benelux
De doordachte hulpmiddelen wastafel zijn onderdeel van het Bano badkamerconcept
Hulpmiddelen aangepaste douche

Hulpmiddelen aangepaste douche

van Bano Benelux
De aangepaste douche van Bano Zorgbadkamers is zeer comfortabel en ergonomisch!
Meer veilig douchen hulpmiddelen

Meer veilig douchen hulpmiddelen

van Bano Benelux
De badkameraccessoires zijn veilig, doordacht en comfortabel. Handiger ga je het niet vinden.

Veilig douchen voor thuis en in zorgorganisaties

Veilig douchen nl door unieke zorgbadkamer

In Nederland zijn er weinig organisaties die zich specifiek richten op veilig douchen. Bano Benelux is een organisatie die dat wel doet. De oprichters van Bano wilden bewijzen dat badkamers voor ouderen en andere mensen met speciale behoeften verbeterd konden worden zonder dat daar meteen hoge kosten aan verbonden waren. In het jaar 1997 stelden zij een team van deskundigen samen om hun droombeeld mogelijk te maken.


Ze brachten ervaren ergotherapeuten, fysiotherapeuten met expertise op het gebied van mobiliteit, enkele toonaangevende Noorse industriële ontwerpers, architecten, directeuren van verzorgingscentra, gebruikers en verplegend personeel bij elkaar. Precieze productontwikkeling kost tijd, maar het resultaat was het wachten waard. Toen Bano in 2002 zijn badkamerconcept introduceerde, waren de reacties optimistisch en indrukwekkend. Tot op de dag van vandaag is het samengestelde team bezig met het doorontwikkelen van de ideale zorgbadkamer.

Badkamer speciaal voor de zorg

Tot stand gekomen in samenwerking met de Universiteit van Bergen in Noorwegen.
Mede ontwikkeld door ergotherapeuten, fysiotherapeuten en artsen.
Tot op de dag van vandaag is het samengestelde team bezig met het doorontwikkelen van de ideale zorgbadkamer.
Veilig douchen in 1 dag

Veilig douchen in 1 dag

Veilig douchen in 1 dag?  Het kan gerealiseerd worden, mits alle voorbereidingen al zijn gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de wand- en vloerbekleding en het leidingwerk. 
Veilig douchen prijzen

Veilig douchen prijzen

Veilig douchen kosten? Vaste prijzen om een veilige douche te realiseren kunnen we niet geven. Dit heeft te maken met het feit dat elke badkamer-situatie anders is. Onze werkwijze is dat we eerst langsgaan bij de klant om te kijken naar de afmetingen van de huidige badkamer. Vervolgens kijken wij wat er mogelijk is en hoe we de badkamer zo veilig mogelijk kunnen maken. Vanuit de visie van Bano geven we hierna een deskundig advies. Binnen dit advies zit bovendien een indelingstekening met daaraan gekoppeld een prijsopgave.

Veilig douchen ervaringen

Zolang je jezelf kunt helpen met douchen en je persoonlijke hygiëne kan blijven verzorgen, is dat een enorme pré. Bano Zorgbadkamers heeft daarvoor gezorgd.
Paul de haan over de veilige douche van Bano Benelux
Paul de haan
Door de badkamer hulpmiddelen van Bano toe te passen, betekent het weer dat mijn man en ik samen een toekomst hebben. Dit zijn de perfecte hulpmiddelen voor een veilige douche!
Jetty Rippe over de veilige douche van Bano Benelux
Jetty Rippe
Mijn ouders hebben zelfs de thuiszorg afgezegd na de installatie van deze veilige douche. Geweldig!
Roy over de veilige douche van Bano Benelux
Roy

Wat we (bijna) nooit adviseren 

Veilig douchen in bad? Dat gaat vaak fout! Kies voor een aangepaste douche

Veilig douchen in bad

Veilig baden en douchen? In 99 procent van de gevallen is ons eerste advies om een bad weg te halen en te vervangen in een aangepaste douche.  Minder spierkracht, balans of conditie kan er namelijk voor zorgen dat u zich niet zeker voelt bij het in en uit het bad stappen. Wat helaas vaak zorgt voor valpartijen in de badkamer. Door een bad weg te halen beperk je de risico's op valpartijen en maak je de badkamer veiliger.

Jouw douche veilig maken? Neem vrijblijvend contact.