Ziekenhuis badkamer

Ziekenhuis badkamer

De ziekenhuis badkamer van Bano kan perfect worden toegepast in ziekenhuis. De unieke badkamer hulpmiddelen zorgen ervoor dat de veiligheid en functionaliteit in ziekenhuizen worden gemaximaliseerd.

Wat is een ziekenhuis badkamer?

Een ziekenhuis badkamer is een badkamer die uitermate geschikt is voor een ziekenhuis. Deze badkamer moet bestaan uit functionele en veilige hulpmiddelen.


In ziekenhuizen komen verschillende mensen die gebruik moeten maken van dezelfde badkamer. Dit vraagt om verstelbare hulpmiddelen en flexibiliteit. De badkamer van Bano Benelux is speciaal gemaakt voor zorginstellingen en ziekenhuizen. Het is ideaal voor de gebruiker én voor de hulpverlener.

"Door deze badkamer hulpmiddelen toe te passen worden de werkzaamheden van de zorgverlener in een ziekenhuis aanzienlijk verlicht."

Samenwerking met Haukeland Universitair Ziekenhuis

In 2013 heeft Bano in samenwerking met drie afdelingen van het Haukeland Universitair Ziekenhuis in Bergen (Noorwegen) badkameroplossingen getest op drie afdelingen van dit ziekenhuis.


Op verschillende afdelingen werden kleine badkamers geplaatst. Vanzelfsprekend is hier de indeling en de functionaliteit van de badkamer hulpmiddelen essentieel. De badkameroplossingen van Bano bleken een succes.
Functionele en veilige badkamers voor in een ziekenhuis

Functionele badkamers zijn de toekomst

Zo werden kleine functionele badkamers geplaatst op de afdelingen chirurgie, gynaecologie en een algemene afdeling. Uiteraard is hier de indeling en de functionaliteit van de badkamer essentieel. 


Elektrisch in hoogte verstelbare toiletten (ook wel: sta-op toilet) en wastafels met beugels zijn het uitgangspunt van het badkamerconcept. Patiënten ervaren de badkamer als veilig, functioneel, waarbij de waardigheid van hun verblijf in het ziekenhuis erg hoog is.


Verpleegkundigen besparen tijd, aangezien de patiënt veel sneller in staat is om zelfstandig te functioneren in deze badkamer. Daarnaast zorgt de bano zorgbadkamer voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.
Theo Wor van Bano Zorgbadkamers
Het is uniek, dat Bano Benelux als leverancier, samenwerkte met een overheidsinstelling om de basis te kunnen leggen voor een betere zorg in ziekenhuizen. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van deze prachtige badkamer, speciaal voor de zorg.
Theo Wor - Bano Benelux

De veiligste badkamer hulpmiddelen voor in een ziekenhuis

De hulpmiddelen van Bano zijn ideaal voor ziekenhuizen. Ze zorgen voor een goede kwaliteit van leven voor de patiënten en voor de hulpverleners. Bovendien wordt de zelfredzaamheid erg vergroot. Bij toepassing van de badkamer producten zijn mensen minder afhankelijk en dat vinden ze erg fijn.  Bekijk hieronder een overzicht van de badkamer hulpmiddelen van Bano:Waarom de ziekenhuis badkamer van Bano?

werkzaamheden worden verlicht voor de zorgverleners en er wordt veel tijd bespaard.
Badkamer hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit
Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano Zorgbadkamer een prachtig design. 
De ziekenhuis badkamer is voor iedere gebruiker aanpasbaar

Ontwikkelt in samenwerking met Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en zorgbehoevenden.

Op zoek naar de veiligste badkamer oplossingen voor in een ziekenhuis?

Het hele traject denken wij met je mee: van het maken van een indelingstekening tot het aanleveren van de juiste hulpmiddelen. We staat voor je klaar.