Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Wat is zelfredzaamheid?

Wat is zelfredzaamheid?

Zelfredzaamheid is een term die we de laatste tijd steeds vaker horen, maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?

Wat is zelfredzaamheid precies?

Zelfredzaamheid is het vermogen van mensen om zich te kunnen redden met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg. Een complete ommekeer in onze denkwijze. Voor 2015 waren we dit namelijk niet gewend.

Wat is zelfredzaamheid bij ouderen?

De letterlijke betekenis van zelfredzaamheid is jezelf kunnen redden. Door het behouden of versterken van de zelfredzaamheid kan zorg voor ouderen worden voorkomen of uitgesteld worden . Het is zeer belangrijk om je voor te bereiden op de toekomst als je wat ouder wordt. Zo kun je de zelfredzaamheid met (badkamer) hulpmiddelen al stimuleren. al stimuleren.

Een badkamerconcept die zelfredzaamheid optimaliseert

Een badkamerconcept die zelfredzaamheid optimaliseert

Langer zelfstandig thuiswonen

Wij zijn ervan overtuigd dat door motivering en activering van “het eigen kunnen”, zorg en intensivering van zorg kan worden uitgesteld, waardoor mensen met een beperking langer- en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Maar daar moeten we wel iets voor doen, zoals aanpassing van de woonruimte.

Volgens onderzoek neemt de badkamer, naarmate beperkingen toenemen, en steeds belangrijkere rol in in het leven van een mens. Het is de ruimte waar een groot gedeelte van de dag wordt doorgebracht, denk hierbij aan toiletgebruik, wassen, tanden poetsen, aankleden, douchen en algemene verzorging. Wat is er dan prettiger dan dat deze ruimte zo efficiënt mogelijk is ingericht, zowel voor uzelf als voor het eventuele zorgpersoneel?

Oplossing

Wij denken dat Bano Benelux de perfecte oplossing hiervoor heeft gevonden: de Bano badkamer. Een compleet zorgconcept, aan te passen naar uw eigen wens, met een elektronisch verstelbaar toilet en de gewenste onderdelen zo efficiënt mogelijk in de beschikbare ruimte geplaatst. Bekijk hier alle hulpmiddelen van Bano.