Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Senioren toilet

Senioren toilet

Het senioren toilet van Bano is van een uitmuntende kwaliteit. Dit komt omdat een groep van ervaren deskundigen jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de bewegingspatronen van mensen met een beperking. Deze werkgroep bestond onder andere uit ergotherapeuten, fysiotherapeuten met expertise op het gebied van mobiliteit, directeuren van zorgcentra, gebruikers en verzorgend personeel. De gedetailleerde productontwikkeling was het wachten waard. Lees hier alles over het senioren toilet.

Seniorentoilet van Bano - Vraag om advies of een offerte - Bano

Wat is een senioren toilet?

Een senioren toilet is een toilet dat uitdrukkelijk is ontworpen voor senioren en mensen met een beperking. Het wordt ook wel een verhoogd toilet of miva toilet genoemd. Uiteraard volgens de daarvoor geldende voorschriften. Het toilet moet voortdurend comfortabel en veilig zijn voor zowel de zorgbehoevende als de (eventuele) verzorgende. De meeste seniorentoiletten beschikken over handgrepen en beugels.

Senioren wc hoogte (senioren toilet hoogte)

Wanneer men ervaart dat opstaan van het toilet lastiger wordt, wordt er al snel gedacht aan het verhogen van het toilet.  Normaal gesproken heeft het toilet een hoogte van ongeveer 40 cm. Deze hoogte is voor veel mensen vaak te laag en wordt er standaard een toilet van +/- 46 cm hoog geplaatst. Het zogenoemde verhoogd toilet of senioren toilet. Met deze toilethoogte wordt er vaak voldoende hoogte gecreëerd zodat men eenvoudiger van het toilet af kan komen. Maar met alleen een verhoogd toilet of een opzetbril zullen er op den duur darmklachten (o.a. aambeien!) ontstaan met als resultaat dat het alleen maar vervelender wordt! Dit komt door de onnatuurlijke houding voor de stoelgang. Daarom adviseren wij altijd een sta-op toilet.

Met alleen een verhoogd toilet of een opzetbril zullen er op den duur darmklachten (o.a. aambeien!) ontstaan met als resultaat dat het alleen maar vervelender wordt! Dit komt door de onnatuurlijke houding voor de stoelgang. Daarom adviseren wij altijd een sta-op toilet.

Senioren toilet van Bano

Het seniorentoilet van Bano staat bekend om zijn ergonomische ontwerp. Comfort en veiligheid voor de gebruikers staan voorop. Het toilet is volkomen aan te passen naar de persoonlijke eigenschappen. Zo is het in hoogte verstelbaar. De hoogte kan manueel versteld worden (via een zwengel) of elektrisch. Een andere naam voor het elektrisch in hoogte verstelbare toilet is het sta-op toilet. Dit maakt het proces om op te staan erg makkelijk en verlicht de werkomstandigheden van de hulpverleners. Aan de ene kant maximaliseren we de zelfredzaamheid en aan de andere kant worden verpleegkundigen/verzorgers minder zwaar belast. Beter ga je het niet vinden! Bekijk hier onder de video van het sta-op toilet.

Afmetingen seniorentoilet

De afmetingen van de ruimte waar het seniorentoilet in gaat komen moet toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel (rolstoeltoegankelijk). Deze ruimte hoort minimaal 1650 x 2200 mm groot te zijn. Andere afmetingen zijn ook beschikbaar. De vuistregel is lengte + breedte = 3850 mm, waarbij de breedte minimaal 1650 mm is. Het liefst natuurlijk ruimer. De afmetingen van het seniorentoilet van Bano zijn hieronder te vinden. Er zijn twee soorten. Bekijk de afmetingen hieronder.

Seniorentoilet afmetingen - Bano Zorgbadkamers

Senioren toilet plaatsen? Bekijk hier de richtlijnen

Wil je een senioren toilet plaatsen? Dan zijn richtlijnen erg handig. Een normaal toilet is voor senioren vaak moeilijk te gebruiken. Elke maand ontvangen wij wel een mail omtrent de richtlijnen van een seniorentoilet. Deze vragen zijn de aanleiding geweest om de juiste richtlijnen te beschrijven in een overzichtelijk document. Hierin kun je een diepgaande beschrijving vinden over het hoe en waarom betreft de inrichting van een senioren toilet. Een senioren toilet moet altijd rolstoelvriendelijk zijn. Uiteraard is in dit document rekening gehouden met de wettelijke eisen.  Het is gratis te downloaden, zonder dat je gegevens hoeft achter te laten. 

Mag een senioren toilet alleen gebruikt worden door senioren?

Deze vraag kunnen we simpel beantwoorden met nee. Seniorentoiletten zijn juist gebaat bij veelvuldig gebruik. Vaak speelt de gedachte dat een seniorentoilet alleen toegankelijk is voor senioren of mensen met een beperking. Dit is dus niet waar. Ook een reguliere gebruiker mag er gebruik van maken. Dit geeft de garantie dat het toilet veelvuldig wordt gebruikt en daardoor tegelijkertijd toezicht en onderhoud.

Senioren toilet kopen?

Wil je een senioren toilet kopen? Dan ben je bij Bano Benelux aan het juiste adres. Het seniorentoilet van Bano heeft een zeer professionele en prachtige uitstraling, die geenszins lijkt op de gebruikelijke uitstraling van een ziekenhuis toilet. Om een precieze prijs te kunnen geven hebben we iets meer informatie nodig. Zo hebben we bijvoorbeeld een senioren sta-op toilet en een manueel in hoogte verstelbaar toilet Neem contact op via info@banobadkamers.nl, het contactformulier of bel 0184-785353. 

Senioren toilet kopen? Bano Benelux staat voor je klaar

Senioren toilet kopen? Bano Benelux staat voor je klaar

Soorten seniorentoiletten

Sta-op toilet
In hoogte verstelbaar zorgtoilet 70cm
▪ In hoogte verstelbaar toilet 55cm

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers