Aangepast sanitair van Bano Benelux

Aangepast sanitair

Aangepast sanitair kan het leven een stuk aangenamer maken. Tegenwoordig is aangepast sanitair niet meer van modern sanitair te onderscheiden.


Naast een slimme inrichting van de aangepaste badkamer, zorgt het gebruik van de Bano badkamer er voor dat mindervaliden en mensen op oudere leeftijd zo lang en comfortabel mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.


Wat de wensen ook zijn, we hebben altijd de juiste oplossing.

Aangepaste badkamer: belangrijke informatie uitgelicht

aangepaste badkamer van Bano

Wat is aangepaste sanitair precies?

Lees hier wat aangepast sanitair precies is.

Lees verder
aangepaste badkamer van Bano zorgbadkamers

Meer comfort en veiligheid voor iedereen

Uitleg over het nut van aangepast sanitair
Lees verder
foto van de aangepaste badkamer van Bano

Wat hoort er allemaal bij aangepast sanitair?

De mogelijkheden wat betreft sanitaire hulpmiddelen

Lees verder
Afbeelding van de aangepaste badkamer

Gemiddelde invalide badkamer afmetingen

Lees hier meer over de inrichting en maatvoering
Lees verder
Aangepaste badkamer een verademing voor zorgpersoneel

Sanitaire hulpmiddelen uitgelicht

Hier lichten we een aantal sanitaire hulpmiddelen uit
Lees verder
Aangepaste badkamer past zich aan de gebruiker

Aangepast sanitair kopen? Vraag advies aan Bano

Advies over een aangepast sanitair nodig? Lees meer.

Lees verder
Wat is aangepast sanitair?

Wat is aangepast sanitair precies?

Aangepast sanitair zijn alle hulpmiddelen die worden toegepast in een badkamer, douche of toilet. Het doel hiervan is om een zo’n veilig mogelijke situatie te creëren in de sanitaire ruimten, zodat het verzorgen van het menselijk lichaam een stuk aangenamer wordt.


Aangepast sanitair is er voor mensen met een (fysieke) beperking, ouderen en senioren. Het wordt ook wel invalide sanitair, veilig sanitair of mindervalide sanitair genoemd.

Aangepast sanitair zorgt voor comfort en veiligheid voor iedereen

Aangepast sanitair zorgt voor comfort en veiligheid voor iedereen

Aangepast sanitair moet voor iedereen comfort en veiligheid bieden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er meer meerdere mensen in huis gebruik moeten maken van het sanitair, maar dat niet iedereen een fysieke beperking heeft.


Een fijn voordeel aan het aangepaste sanitair van Bano Benelux is dat het beschikt over in hoogte verstelbare hulpmiddelen. Zo kan iedereen, klein of groot, moeilijk ter been of niet, op een veilige en praktische manier gebruik maken van het sanitair.

"Ongelukken in de badkamer kunnen vaak voorkomen worden door aangepast sanitair te installeren'

Is aangepast sanitair hetzelfde als een senioren badkamer of een gehandicapten badkamer?

Geheel onterecht wordt een aangepaste badkamer in veel gevallen alléén maar geassocieerd met senioren of gehandicapte mensen die niets meer kunnen.


Een aangepaste badkamer beperkt zich echter niet tot een senioren badkamer of gehandicapten badkamer. Aangepast sanitair maakt het leven eens stuk prettiger voor zowel jong als oud met (chronische) rugproblemen, andere alledaags voorkomende klachten of een lichte beperking.

Wat hoort er allemaal bij aangepast sanitair (veilig sanitair)

De beste omschrijving van veilig sanitair is “alle hulpmiddelen die geplaatst worden in een woonomgeving ten behoeve van de persoonlijke verzorging“. Hier vallen veel badkamer hulpmiddelen onder. Om de lijst niet te lang te maken, hebben we hieronder een opsomming gemaakt van de meest belangrijke aangepaste sanitaire producten:


Aanpassing badkamer gehandicapten (invalide sanitair)

Aanpassingen voor mensen met een bepaalde handicap zijn erg cruciaal. De badkamer is één van de belangrijkste plekken in huis en met de juiste aanpassingen kunnen mensen in veel gevallen gewoon thuis blijven wonen.


De rolstoelvriendelijke badkamer van Bano houdt met alles rekening. Unieke badkamer producten zijn de (elektrisch) in hoogte verstelbare wastafel, het elektrisch in hoogte verstelbaar zorgtoilet (sta-op toilet) en het in hoogte verstelbare en opklapbare douchezitje.


Door de doordachte indeling en omdat alle producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er veel meer vloerruimte over. Deze ruimte zorgt er voor dat mensen die gebruik maken van hulpmiddelen, makkelijk kunnen keren en draaien in de badkamer. Bovendien helpt dit mee om de hygiëne in de badkamer op een zo hoog mogelijk niveau te houden!

"Een bad voor gehandicapten adviseren wij bijna nooit. Dit omdat tijdens het in- en uitstappen van een bad vaak de meeste ongelukken gebeuren.'

Gemiddelde invalide badkamer afmetingen

De gemiddelde invalide badkamer afmetingen variëren. De meest voorkomende afmetingen voor in de badkamer kun je in de afbeelding hieronder vinden. Mocht de huidige sanitair ruimte te klein zijn voor aanpassingen, kun je er voor kiezen om:


  • Een deel van de aangrenzende slaapkamer bij de badkamer te betrekken.
  • Een slaapkamer verbouwen tot badkamer.
Gemiddelde invalide badkamer afmetingen

Veilig douchen in een veilige badkamer ?

Naast het feit dat aangepast sanitair het leven een stuk aangenamer maakt, zorgt het voor een veilige badkamer en dus veilig douchen. Een veilige inloopdouche wordt dan ook steeds populairder bij ouderen.


Heeft u behoefte aan een badkameraanpassing met gebruik van de juiste hulpmiddelen? Wij geven graag deskundig advies over het creëren van een veilige badkamer en maken veilig douchen ook voor u mogelijk!

Kostenbesparend aangepast sanitair

Wij geven een garantie van vijf jaar op al onze badkamer hulpmiddelen.  De badkamer gaat maar liefst 20 tot 25 jaar mee.  En bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing aan tijd opleveren, waardoor zorgverleners meer tijd kunnen besteden aan de cliënten / patiënten. 

Sanitaire hulpmiddelen uitgelicht

Aangepaste toiletten

Aangepaste toiletten zijn aangepast voor mensen in een rolstoel is een toilet dat kan worden gebruikt door mensen zonder hulp.

Rolstoelwastafel

Een aangepaste wastafel of miva wastafel zijn gemaakt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Met een rolstoelvriendelijke wastafel kunnen zij makkelijk en op een ergonomische manier gebruik maken van de wastafel. 

Aangepaste kranen

Het belang van aangepaste kranen in de gezondheidszorg wordt vaak onderschat. Bedenk eens hoe belangrijk een kraan kan zijn voor het voorkomen van bacteriën zoals legionella, en dus voor het creëren van een goede hygiëne. 

Alle badkamer hulpmiddelen van Bano op een rij

De badkamer hulpmiddelen van Bano zorgen voor een goede kwaliteit van leven. Ouderen en mensen met een functiebeperking die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid. Bekijk hieronder een overzicht van de badkamer hulpmiddelen van Bano:


Wil je ergonomie in de badkamer en de zelfredzaamheid vergroten? Dan kies je voor de aangepaste badkamer van Bano Benelux. Lees hier onder hoe wij te werk gaan.

Van ontwerp aangepast sanitair naar eindresultaat

Allereerst vragen wij altijd om foto’s te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets. Vervolgens gaan wij kijken wat er in dezelfde ruimte mogelijk is en proberen dat zo inzichtelijk mogelijk te maken aan de hand van een indelingstekening van het aangepaste sanitair.


Aansluitend wordt er een professionele 3D-visualisatie meegeleverd om een goede impressie te krijgen van de toekomstige aangepaste badkamer met daarbij de prijsopgave. Bij een overeenkomst maken we in overleg een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij dan van de installatietekeningen.

Senioren badkamer ontwerpen - Maatschets

Huidige situatie badkamer

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets (afmetingen senioren badkamer).

Senioren badkamer ontwerpen - Indelingstekening

Indelingstekening met hulpmiddelen badkamer senioren

Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening van de senioren badkamer. Dit is geheel vrijblijvend.
Senioren badkamer ontwerpen - 3D ontwerp

3D-ontwerp met een badkamer voor senioren

Aansluitend krijgt u een professionele 3D-visualisatie om een goede impressie te krijgen van de toekomstige senioren badkamer met daarbij een prijsopgave.
Senioren badkamer ontwerpen - Eindresultaat

Prachtig Eindresultaat!

In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.

Aangepast sanitair kopen?

Alle Bano badkamer hulpmiddelen zijn in samenwerking met artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en gebruikers zelf ontwikkeld.


We kunnen dus wel stellen dat we ons aangepast sanitair specialist kunnen noemen. Het is ons doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten functioneren of om zorgorganisaties te helpen met het verlichten van de personeelswerkzaamheden.


Om deze reden is onze dienstverlening alleen gericht op mensen met een fysieke functiebeperking. U ontvangt altijd waardevol en deskundige adviezen van onze adviseurs.