Gehandicaptentoilet

Gehandicaptentoilet

Het gehandicaptentoilet van Bano is van een zeer goede kwaliteit. Het is een uitkomst voor zowel de zorgbehoevende als de eventuele helpende. We hebben verschillende soorten. Andere benamingen voor het gehandicaptentoilet van Bano zijn het sta-op toiletzorgtoilet, aangepast toilet of het elektrisch in hoogte verstelbare toilet.
wat is een gehandicaptentoilet? Bano legt het hier uit

Wat is een gehandicaptentoilet (toilet voor gehandicapten)?

Een gehandicaptentoilewordt vaak ook wel een invalidentoiletmindervalidentoilet (miva toilet), toilet voor gehandicapten of wc voor gehandicapten genoemd.


Het toilet is zo aangepast dat mensen met een fysiek ongemak er zonder hulp gebruik van kunnen maken. Het stelt de zorgbehoevende in staat om bijvoorbeeld makkelijk van zijn rolstoel op het toilet te komen en gemakkelijk van het toilet te komen.


Een gehandicaptentoilet is altijd voorzien van beugels en handgrepen. Ook moet het toilet voorzien zijn van een zorgwastafel die onderrijdbaar is en waar men makkelijk bij de kraan kan.

Gehandicaptentoilet van Bano

Het miva toilet van Bano is meer dan alleen een verhoogd toilet. Na jarenlang onderzoek naar het ideale toilet voor mensen met een beperking bleek dat er behoefte bestaat aan een toilet die kan worden aangepast naar de persoonlijke behoefte van de gebruiker.


Het toilet van Bano is elektrisch in hoogte verstelbaar. Zo kan de gebruiker geheel zonder moeite gebruik maken van het toilet. Zelfs de steunbeugels zijn te verstellen in hoogte. Bekijk de video van het sta-op toilet.
Gehandicaptentoilet afmetingen

Gehandicaptentoilet afmetingen

De algemene richtlijn voor gehandicapten afmetingen in een bouwbesluit is lengte + breedte = 3850 mm, waarbij de minimale breedte 1650 mm is.  

Voordelen van het gehandicapten toilet van Bano

Zeer snel en eenvoudig in hoogte verstelbaar

Naast een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet is er ook de keuze om te kiezen voor een manueel verstelbaar toilet. Deze wordt bediend met een zwengel aan de zijkant van het reservoir. In beide situaties zorgt het voor verlichting en vereenvoudiging van de werkzaamheden van de verpleger of verzorger.


Dit omdat men nu in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen naar de behoefte van de gebruiker. Een in hoogte verstelbaar toilet zorgt voor verlichting en zelfredzaamheid. 
Toilethandgrepen van Bano

Inclusief toilethandgrepen

De toilethandgrepen hebben een zeer ergonomisch ontwerp. Ze bieden goed en stevige grip. Fijn is dat de gebruiker makkelijker zelf op kan staan van het toilet.


De handgrepen zijn gemonteerd aan het reservoir zelf (dus niet aan de muur). De toilethandgrepen kunnen apart van het reservoir ook nog in hoogte versteld worden.

De gehandicaptentoiletten van Bano Benelux zijn zo aangepast dat mensen met een fysiek ongemak er zonder hulp gebruik van kunnen maken.

Video van aangepaste badkamer inclusief gehandicaptentoilet

Gehandicaptentoilet kopen?

Dan ben je bij Bano Benelux op het juiste adres. Wij helpen mensen, zorgorganisaties en ziekenhuizen om de veiligheid en zelfredzaamheid in de badkamer en toiletruimte enorm te verbeteren. Neem contact op om een offerte en/of advies aan te vragen via het contactformulier.