Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Inloopdouche voor ouderen

Inloopdouche voor ouderen

Een inloopdouche is een badkamertrend van de afgelopen jaren. Maar een inloopdouche voor ouderen en senioren is veel meer dan een trend. Het biedt veiligheid en ergonomie.

Wat is een inloopdouche voor ouderen?

Een inloopdouche voor ouderen en senioren hoeft niet altijd te bestaan uit een douchecabine. Het gaat er altijd om dat de douche makkelijk te betreden is zonder hoge randen en dat de douche op gelijke hoogte ligt met de vloer. Bovendien moet de douche voorzien zijn van hulpmiddelen zoals steunen en handgrepen. Zo kunnen er veel valpartijen worden voorkomen. Een inloopdouche voor ouderen moet veilig, comfortabel en ergonomisch zijn. Het wordt ook wel een instapdouche voor ouderen of senioren douchecabine genoemd.

Seniorendouche

Wanneer je wat ouder wordt of last heb van een lichamelijke beperking is het verstandig om voor een seniorendouche (ook wel: inloopdouche voor ouderen) te kiezen. Het uitgangspunt hiervan is dat de gebruiker zijn zelfstandigheid maximaliseert en dat er op een veilige manier gedoucht kan worden. En we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat een goede douche met daarbij goede beugels (handgrepen), een ergonomische douchezitje en antislip vloer een belangrijk onderdeel is tijdens een badkamer renovatie. Door te kiezen voor een aangepaste doucheruimte is het weer een plezier om in je badkamer te zijn. Mocht je de keuze hebben tussen een douche of bad, dan adviseren wij (bijna) altijd om voor een douche te gaan. Lees hier waarom.

Douche hulpmiddelen

Bano heeft doordachte hulpmiddelen voor een inloopdouche. De badkamerelementen zitten op de juiste plaats en zijn veilig te gebruiken. Bovendien straalt de ergonomische vormgeving comfort uit. Dit alles zorgt voor een sterke verbetering van het zelfstandige gebruik. Hieronder kun je douche hulpmiddelen vinden van Bano.

▪ Douchezitje
▪ Douchestang
▪ Douchekop
▪ Douchethermostaat
▪ Doucheplanchet

Bekijk hier alle badkamerhulpmiddelen

Douchecabine senioren

Op zoek naar een douchecabine voor ouderen? Ons advies is om geen douchecabine te nemen, maar een veilige inloopdouche. Met douchecabines heb je (bijna) altijd te maken met drempels en dat zorgt voor een verhoogd risico op vallen. En dat is juist wat we niet willen. Bij de badkamer hulpmiddelen van Bano staan veiligheid voorop. Denk bijvoorbeeld aan het doordachte opstatoilet of de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

Douchecabine senioren, senioren douchecabine, instapdouche voor ouderen

Douchecabine senioren, senioren douchecabine, instapdouche voor ouderen

Senioren douchecabine of instapdouche voor ouderen kopen?

Waarom doorploeteren op de huidige manier als het een stuk comfortabeler en veiliger kan? Zoals hierboven beschreven wordt vaak de fout gemaakt om te kiezen voor een douchecabine voor senioren. Misschien is het wellicht een taalfout die wordt gemaakt, maar ons advies is ten allen tijden een veilige inloopdouche te nemen en niet te kiezen voor een cabine. Met de veilige inloopdouche voor ouderen van Bano Benelux ben je er van verzekerd dat douchen weer een aangename, veilige en ontspannen bezigheid wordt. De seniorendouche heeft namelijk geen drempels en bestaat uit doordachte badkamer hulpmiddelen. Daarnaast worden er fraaie handgrepen geplaatst voor extra houvast. Daarbij kun je ook altijd kiezen om extra comfort en veiligheid aan de badkamer toe te voegen met een opklapbaar douchezitje, welke tevens in hoogte te verstellen is! Bano is de meest verantwoordelijke keuze om veilig te douchen voor ouderen.

Inloopdouche voor ouderen - Bano Beneux