Mindervalide badkamer van Bano

Mindervalide badkamer

Een mindervalide badkamer is uiteraard ontworpen voor mindervaliden. Het sanitair moet veilig en comfortabel zijn voor alle mensen met een beperking. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de mindervalide badkamer van Bano zorgbadkamers.

Wat is een mindervalide badkamer?

Bij de mindervalide badkamer van Bano spreken we van een complete badkamer. Dit houdt in dat de volledige badkamer bestaat uit badkamer hulpmiddelen die elkaar aanvullen en versterken. 


We hebben verschillende benamingen voor de mindervalide badkamer (miva badkamer). Het wordt ook wel een zorgbadkamer, een aangepaste badkamer, een senioren badkamer, aangepaste badkamer gehandicapten of een badkamer voor ouderen genoemd. 

Mindervalide badkamer afmetingen (miva badkamer afmetingen)

De Bano badkamer onderdelen zijn duurzaam en ontwikkeld voor langdurig gebruik in, met name, de zorg.
Het concept is dusdanig ontworpen dat een volledig rolstoelvriendelijke badkamer kan worden gerealiseerd op een oppervlakte van iets meer als 4m2.


De positionering van de diverse onderdelen is zeer doordacht en gebaseerd op de intuïtieve handelingen van de gebruiker. Hiernaast kun je de meest voor de hand liggende mindervalide douche afmetingen vinden. 
Mindervalide badkamer afmetingen
Mindervalide badkamer eisen

Mindervalide badkamer eisen

De mindervalide badkamer eisen zijn volgens de wet ten minste 1500 mm bij 1800 mm groot (minimale afmeting) . Wij adviseren om altijd minimaal (!) een ruimte te hebben van 2000 bij 2000 mm . Het liefst nog iets ruimer. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid geoptimaliseerd wordt.

De voordelen van een goede mindervalide badkamer

Alle hulpmiddelen op de juiste plaats in deze mindervalide badkamer

Alle hulpmiddelen op de juiste plaats

Belangrijk bij een mindervalide badkamer is dat de badkamer hulpmiddelen op de goede plaats worden gemonteerd. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen of beugels in de badkamer. Per situatie moet er gekeken worden op welke hoogte de handgrepen of beugels geplaatst moeten worden. Er moet ook altijd rekening gehouden worden met de bewegingsvrijheid. Dit biedt voordelen aan zowel de gebruiker als eventuele hulpverlener.


Zoals je kunt zien op de foto zijn alle hulpmiddelen op de juiste plaats gemonteerd. Zo kunnen de gebruikers zichzelf makkelijk verplaatsen in de badkamer.

Mindervalide badkamer zorgt voor verbetering zelfredzaamheid

Verbetering zelfredzaamheid door mindervalide badkamer

De producten voor de mindervalide badkamer moeten aanpasbaar zijn naar iedere gebruiker. Dit is de uitkomst van een onderzoek die wij hebben gedaan in samenwerking met de Universiteit van Bergen.


De Noorse Universiteit heeft daar samen met artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en toekomstige gebruikers onderzoek gedaan naar de bewegingspatronen van de patiënt. Om het zo makkelijk en veilig mogelijk te maken hebben we deze wensen vertaald in hoogte verstelbare hulpmiddelen.


Zo hebben we het sta-op toilet (het ideale invalidentoilet) en de zorg-wastafel die beiden met een simpele druk op de knop te verstellen zijn naar de juiste hoogte. Onze inloopdouche voor mindervaliden heeft tevens ook een opklapbaar douchezitje die naar de juiste hoogte is in te stellen.


We kunnen dus wel stellen dat de in hoogte verstelbare badkamer producten de basis vormen voor een sterke verbetering van de zelfredzaamheid.

Flexibel instelbare badkamer producten

Doordat de mindervaliden badkamers bestaan uit flexibel instelbare badkamer producten, zijn ze geschikt voor meerder gebruikers. Dit zorgt voor comfort en optimaal gebruiksgemak voor iedereen. Bekijk de video van de unieke badkamer hier.
Deze badkamer is een verademing voor hulpverleners

Verademing voor hulpverleners

Hulpverleners gaan vandaag de dag steeds vaker gebukt onder stress. Zo zit bijvoorbeeld drie kwart van de hulpverleners door zwaar werk tegen een burn-out aan. De mindervalide badkamer van Bano maakt het werk minder zwaar en zorgt voor een veel betere werkomgeving. Zoals je kunt zien op de afbeelding is de badkamer rolstoeltoegankelijk.


Door deze aangepaste badkamer ervaren hulpverleners gebruiksgemak. De aanpasbare hoogtes en instellingen zorgen voor minder inspanning en een betere ergonomie. Dit maakt het werk minder zwaar en langdurig en zorgt het voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.


Voor de schoonmakers is deze mindervalide badkamer ook een uitkomst. Dit omdat alle badkamer hulpmiddelen van Bano “zweven”. Dit houdt in dat er gekozen is voor muurbevestiging van de hulpmiddelen. Zo blijft de vloer vrij en kan er veel makkelijker, beter en sneller worden schoongemaakt.


Bovendien helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te behouden. De mindervalide badkamer van Bano is daarom ook een hygiënische badkamer

"Een goede mindervalide badkamer bestaat uit hulpmiddelen die zorgen voor een verbetering van de zelfredzaamheid"

Overzicht van alle hulpmiddelen in de mindervalide badkamer

De hulpmiddelen voor in de invalide badkamer zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar ook nog eens getest tot maximaal 500 kilogram. Het is dus bijna niet kapot te krijgen. Bovendien is het van materiaal gemaakt die de lichaamstemperatuur bij aanraking direct absorbeert, zodat het niet afschrikt. 


Het mindervalide sanitair van Bano is onderverdeeld in toilet hulpmiddelen, wastafel hulpmiddelen, douche hulpmiddelen en badkamer accessoires. Hieronder bespreken we een aantal doordacht hulpmiddelen voor in de miva badkamer.

Dit draaibaar toilet van Bano zorgt voor een revolutie in de zorg

Draaibaar toilet 

Het Bano draaibare toilet is ontworpen om fysiek ongemak te verlichten. Het bestaat uit een verstelbare, draaibare zitting die 290 graden kan worden gedraaid en gemakkelijk toegankelijk is voor mensen met een handicap of andere gezondheidsproblemen.
Sta-op toilet (opstatoilet)

Elektrisch sta-op toilet

Een sta-op toilet is een uitkomst voor mensen die niet zelf op het toilet kunnen zitten en kan een effectieve manier zijn om hun zelfredzaamheid te vergroten. 


Het milieuvriendelijke en stijlvolle sta-op toilet in hoogte verstelbaar toilet) van Bano is een uitstekende keuze voor wie de meest comfortabele ervaring mogelijk wil maken. Met zijn Scandinavische design zal dit product er net zo goed uitzien als een normale badkamer.

In hoogte verstelbare zorgwastafel kopen

Zorg-wastafel

De gebruiksvriendelijke, in hoogte verstelbare wastafel van Bano biedt vele voordelen. Hij kan op het juiste niveau worden ingesteld en is door zijn speciaal ontworpen vorm ideaal voor rolstoelgebruikers!
Toiletsteun van Bano

Zorg-wastafel

Heb je moeite om op te staan van het toilet? Dan heb je misschien een helpende hand nodig. Een steun kan het makkelijker maken om weer op te staan en te lopen. De toilethandgrepen gaan met het toilet mee op- en neer. 
Handgrepen voor in de badkamer

Invalide beugels badkamer (muur-handgrepen)

De muur-handgrepen zijn allemaal gemaakt uit één stuk geanodiseerd en gepoedercoat aluminium, bekleed met een anti-bacteriologische laag. Ze worden bevestigd met roestvaststalen schroeven en zijn maar liefst belastbaar tot 500kg. Bijna niet kapot te krijgen. 

Mindervalide badkamer kopen doe je bij Bano Benelux

Mindervalide badkamer kopen (Miva badkamer kopen)?

Dan ben je bij Bano Benelux op het juiste adres. Wij helpen mensen, zorgorganisaties en ziekenhuizen om de veiligheid en zelfredzaamheid in de badkamer enorm te verbeteren. Bekijk ons aanbod in badkamer hulpmiddelen of neem direct contact op om een offerte en/of indelingstekening aan te vragen via het contactformulier.