Download onze brochure met badkamer hulpmiddelen
Download

Page content

Mindervalide badkamer

Mindervalide badkamer

Een mindervalide badkamer is uiteraard ontworpen voor mindervaliden. Het sanitair moet veilig en comfortabel zijn voor alle mensen met een beperking. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de mindervalide badkamer van Bano zorgbadkamers.

We hebben het de informatie verdeeld in de volgende onderdelen:

  1. Wat is een mindervalide badkamer?
  2. Technische gegevens
  3. Alle hulpmiddelen op de juiste plaats
  4. Verbetering zelfredzaamheid door mindervalide badkamer
  5. Verademing hulpverleners
  6. Alle hulpmiddelen
  7. Alle artikelen over mindervalide badkamers
  8. Mindervalide badkamer kopen?(Miva badkamer kopen?)

mindervalide badkamer - Vraag om advies of een offerte - Bano Benelux.jpg

Wat is een mindervalide badkamer?

Bij de mindervalide badkamer van Bano spreken we van een complete badkamer. Dit houdt in dat de volledige badkamer bestaat uit hulpmiddelen die elkaar aanvullen en versterken. We hebben verschillende benamingen voor de mindervalide badkamer (miva badkamer). We noemen het ook wel de Bano zorgbadkamer, een aangepaste badkamer, een senioren badkamer of een badkamer voor ouderen.

Technische gegevens

De Bano badkamer onderdelen zijn duurzaam en ontwikkeld voor langdurig gebruik in, met name, de zorg.
Het concept is dusdanig ontworpen dat een volledig rolstoelvriendelijke badkamer kan worden gerealiseerd op een oppervlakte van iets meer als 4m2. De positionering van de diverse onderdelen is zeer doordacht en gebaseerd op de intuïtieve handelingen van de gebruiker.

Muur-handgrepen

De muur-handgrepen zijn allemaal gemaakt uit één stuk geanodiseerd en gepoedercoat aluminium, bekleed met een anti-bacteriologische laag. Worden bevestigd met roestvaststalen schroeven en zijn belastbaar tot 500kg.

Toilethandgrepen

De toilethandgrepen gaan met het toilet mee op- en neer en zijn gefabriceerd uit 15mm dik, geanodiseerd aluminium, bekleed met een dikke polyurethaan laag met knopgreep: hiermee krijgt de gebruiker een prettige en optimale grip waarmee het opstaan wordt vergemakkelijkt.

Elektrisch sta-op toilet

Bij het elektrische ‘sta-op’ toilet (of in hoogte verstelbaar toilet), is de bediening in de handgreep geïntegreerd. De basis van het toilet-frame is gefabriceerd uit 2- en 3mm dikke stalen profielen welke aan elkaar zijn gelast en gegalvaniseerd. De omlijsting is gemaakt van 3mm dik, slagvast ABS. De op-en neer bewegingen worden gerealiseerd door 2 oersterke actuators met Zwitserse precisie!

Zorg-wastafel

De in hoogte verstelbare wastafel is van composiet van marmergruis welke is afgewerkt met een ijzersterke coating. Op alle producten van Bano geven wij een garantie van 5 jaar, mits geïnstalleerd door een door Bano gecertificeerde installateur.

Alle hulpmiddelen op de juiste plaats

Belangrijk bij een mindervalide badkamer is dat de badkamer hulpmiddelen op de goede plaats worden gemonteerd. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen of beugels in de badkamer. Per situatie moet er gekeken worden op welke hoogte de handgrepen of beugels geplaatst moeten worden. Er moet ook altijd rekening gehouden worden met de bewegingsvrijheid. Dit biedt voordelen aan zowel de gebruiker als eventuele hulpverlener.

Alle hulpmiddelen op de juiste plaats

Zoals je kunt zien zijn alle hulpmiddelen op de juiste plaats gemonteerd. Zo kunnen de gebruikers zichzelf makkelijk verplaatsen in de badkamer.

Verbetering zelfredzaamheid door mindervalide badkamer

De producten voor de mindervalide badkamer moeten aanpasbaar zijn naar iedere gebruiker. Dit is de uitkomst van een onderzoek die wij hebben gedaan in samenwerking met de Universiteit van Bergen. De Noorse Universiteit heeft daar samen met artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en toekomstige gebruikers onderzoek gedaan naar de bewegingspatronen van de patiënt. Om het zo makkelijk en veilig mogelijk te maken hebben we deze wensen vertaald in hoogte verstelbare hulpmiddelen. Zo hebben we het sta-op toilet (de ideale invalidentoilet) en de zorg-wastafel die beiden met een simpele druk op de knop te verstellen zijn naar de juiste hoogte. Onze inloopdouche voor mindervaliden heeft tevens ook een douchezitje die naar de juiste hoogte is in te stellen.

Doordat de mindervaliden badkamers bestaan uit flexibel instelbare badkamer producten, zijn ze geschikt voor meerder gebruikers. Dit zorgt voor comfort en optimaal gebruiksgemak voor iedereen. We kunnen dus wel stellen dat de in hoogte verstelbare badkamer producten de basis vormen voor een sterke verbetering van de zelfredzaamheid. Bekijk de video van de unieke badkamer hieronder.

Verademing hulpverleners

Hulpverleners gaan vandaag de dag steeds vaker gebukt onder stress. Zo zit bijvoorbeeld drie kwart van de hulpverleners door zwaar werk tegen een burn-out aan. Door deze aangepaste badkamer ervaren hulpverleners gebruiksgemak. De aanpasbare hoogtes en instellingen zorgen voor minder inspanning en een betere ergonomie. Dit maakt het werk minder zwaar en langdurig en zorgt het voor een betere werkomgeving voor verplegend personeel.

Voor de schoonmakers is deze mindervalide badkamer ook een uitkomst. Dit omdat alle badkamer hulpmiddelen van Bano “zweven”. Dit houdt in dat er gekozen is voor muurbevestiging van de hulpmiddelen. Zo blijft de vloer vrij en kan er veel makkelijker, beter en sneller worden schoongemaakt. Bovendien helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te behouden.

Mindervalide badkamer

De mindervalide badkamer van Bano maakt het werk minder zwaar en zorgt voor een veel betere werkomgeving. Zoals je kunt zien is de badkamer rolstoeltoegankelijk.

Alle hulpmiddelen

De hulpmiddelen voor in de invalide badkamer zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar ook nog eens getest tot maximaal 500 kilogram. Het is dus bijna niet kapot te krijgen. Bovendien is het van materiaal gemaakt die de lichaamstemperatuur bij aanraking direct absorbeert, zodat het niet afschrikt.

Bekijk hieronder een overzicht van het mindervalide sanitair van Bano:

▪Toilet hulpmiddelen
▪Wastafel hulpmiddelen
▪Douche hulpmiddelen
▪Badkameraccessoires 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Alle artikelen over mindervalide badkamers

Mindervalide badkamer kopen? (Miva badkamer kopen?)

Dan ben je bij Bano Benelux op het juiste adres. Wij helpen mensen, zorgorganisaties en ziekenhuizen om de veiligheid en zelfredzaamheid in de badkamer enorm te verbeteren. Bekijk ons aanbod in badkamer hulpmiddelen of neem direct contact op om een offerte en/of indelingstekening aan te vragen via het contactformulier.

Mindervalide badkamer kopen? Miva badkamer kopen?