In een aangepaste omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug

In een aangepaste omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug

In een aangepaste omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug en voelen zij zich weer veilig. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.

Niet iedereen is hetzelfde

Mensen zonder functionele beperkingen vergeten gemakkelijk dat sommige mensen moeite hebben om de weg te vinden naar een specifieke ruimte. Bovendien heeft niet iedereen dezelfde functionele motoriek en is even mobiel. Iedereen loopt, ongeacht leeftijd, het risico van tijdelijke of blijvende fysieke veranderingen als gevolg van letsel of ziekte. Gezondheidsproblemen kunnen het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals persoonlijke hygiëne in de badkamer, bemoeilijken. In een aangepaste fysieke omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug en voelen zij zich weer veilig.

Grijp de kans om uw leven te leiden zoals u dat wilt!

Aangepaste omgeving door badkamer van Bano

Een van de kenmerken van het Bano badkamerconcept is de juiste plaatsing van alle onderdelen in een badkamer. Elk product is na een jarenlange test- en gebruiksperiode aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit. Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin de gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt.

Menskracht

Het is hierbij van belang de resterende fysieke kracht van oudere mensen te mobiliseren. Dit scheelt in belasting van de hulpverlener en maakt het leven van zowel de gebruiker als de verzorger eenvoudiger.

■ Vrijwel alle ouderen beschikken nog wel over wat lichaamskracht.
■ Men is niet langer afhankelijk van alle vormen van hulp.

Kwaliteit van leven

Dankzij een betere zelfredzaamheid in de badkamer voelen oudere mensen en gehandicapten zich veiliger en minder afhankelijk. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen en kwaliteit van leven toe.

■ Speciaal ontworpen handgrepen.
■ Uitstekende toegankelijkheid.
■ Optimale plaatsing van alle elementen

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Werkomgeving verzorgers

Door het Bano Concept hebben cliënten/patiënten aanzienlijk minder persoonlijke hulp nodig. De mindervalide badkamer van Bano zorgt voor een betere werkomgeving. 

■ Optimaal gebruik van de zorg tijd en ZZP’s
■ Minder letsel door langdurig herhaalde bewegingen (RSI)
■ Minder ziekteverzuim
■ Vaak is er maar één verzorger nodig i.p.v. twee

In hoogte verstelbare elementen

Bano heeft in hoogte verstelbare elementen ontwikkeld die eenvoudig aan elke gebruiker kunnen worden aangepast. Zo is de wastafel, het sta-op toilet, de handgrepen bij het toilet, het douchezitje, de douchekophouder en planchets verstelbaar.

■ Betere mobiliteit
■ Minder belasting voor zowel gebruiker als verzorger
■ Eenvoudig handmatig af te stellen

Het ontwerp is universeel

Een belangrijk doel van ons universeel ontwerp is dat alle gebruikers de vormgeving aantrekkelijk vinden. Dit is in het bijzonder belangrijk in particuliere woningen. Een gezinsbadkamer bijvoorbeeld wordt door verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen wensen en behoeften. Wij houden hier rekening mee

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen