Advies - Hulp bij in en uit bad komen

Hulp bij in en uit bad stappen

Op zoek naar hulp of advies bij het in- en uit bad stappen? Minder conditie, spierkracht of balans kan ervoor zorgen dat u zich niet zeker voelt bij het in en uit het bad stappen. Wij geven advies om dit probleem op te lossen. 

1. Bang om te vallen bij het in- en uitstappen van het bad?

Het kan zijn dat u door een aandoening en of leeftijd (of een combinatie daarvan) steeds meer moeite krijgt in en uit bad te stappen. Dit merkt u al zeer snel en dat maakt u ongetwijfeld onzeker en geeft u het gevoel van onveiligheid. En van dat moet gevoel moet u natuurlijk af. De oplossing van het probleem ligt voor handen. 

2. De oplossing van het probleem

Staat u minder stabiel tijdens het douchen? Dan raden wij aan om een aangepaste douche te installeren.  Deze bestaat onder andere uit een veilige douchestang en een opklapbaar en in hoogte verstelbaar douchezitje. Zo kunt u nog lang zelfstandig blijven douchen en geeft het precies de extra steun die u nodig acht om zelfstandig en vooral veilig te bewegen. Bovendien is de kans dat u dan nog valt enorm klein. Bovendien is zittend douchen een ontspannende bezigheid. Zo kunt u weer extra genieten van de comfort en wellness en is onder de douche gaan weer 'quality time'!


  1. Nooit meer een onveilig gevoel wanneer u gebruik maakt van een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel!
  • Kies voor een doordacht en opklapbaar douchezitje (met armsteunen en in hoogte verstelbaarheidsfunctie)
  • Kies voor een douchestang en handgreep inéén! 
  • Kies voor een ergonomische douchekophouder die zonder al te veel kracht en moeite te bedienen is. 
  • De volledige Bano badkamer is ontwikkeld door mensen met een beperking vóór mensen met een beperking
  • Smaakvol design en bijzonder handige functionaliteit
  • Belastbaar tot 500 kg!
  • Meer zelfvertrouwen, waardigheid en privacy
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van een professioneel advies. 

3. Onze werkwijze

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets.
Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening.
Wanneer er een volledige veilige douche geplaatst kan worden, dan geven wij dat aan. Uiteraard ontvangt u dan een prijsindicatie.
In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.

Na de installatie kunt u in veel gevallen weer zelfstandig gebruik maken van de douche. Veiliger en makkelijker gaat het niet worden!

Kies voor een veilige douche

Kies voor een veilige douche

Deze aangepaste douche is een complete doucheruimte die het douchen voor ouderen, senioren en mensen met een beperking zo veilig mogelijk maakt. Het maximaliseert de veiligheid en zelfredzaamheid. Onder de douche gaan is weer een moment om naar uit te kijken! 

Vraag om advies

Een aangepaste badkamer voorkomt ongelukken. Elke situatie is verschillend en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Onze professionals helpen je graag.