Advies - Rolstoelvriendelijke badkamer

Een rolstoelvriendelijke badkamer

Op zoek naar hulp of advies om een rolstoelvriendelijke badkamer te realiseren? Als u gebruik maakt van een rolstoel is het natuurlijk van belang dat u overal bij kunt, steun hebt waar u dit nodig heeft en dat er voldoende ruimte is om makkelijk te draaien. Wij geven advies om dit probleem op te lossen. 

1. Rolstoel afhankelijk en bang dat u niet meer zelfstandig naar de badkamer kunt?

Het kan zijn dat u door een aandoening en of leeftijd (of een combinatie daarvan) afhankelijk bent geworden van een rolstoel. De kans is groot dat wanneer u in een badkamer komt die niet rolstoelvriendelijk is u heel erg afhankelijk wordt. Er zijn bijvoorbeeld geen steunen of andere badkamer hulpmiddelen waarvan u gebruik kunt maken. En dat maakt u ongetwijfeld onzeker en geeft u het gevoel van onveiligheid en afhankelijkheid. En van dat moet gevoel moet u natuurlijk af. De oplossing van het probleem ligt voor handen. 

2. De oplossing van het probleem

Wanneer iemand afhankelijk is van een rolstoel, betekent dat nog niet dat hij/zij zich niet meer zelf kan redden. In veel gevallen kan dat namelijk wel. De rolstoeltoegankelijke badkamer van Bano kan de oplossing zijn. Door het combineren van doordachte badkamer hulpmiddelen en juiste plaatsing daarvan, kan er al bij een afmeting van 2 bij 2 vierkante meter een draaicirkel worden gemaakt met de rolstoel. Vanaf deze afmetingen kunnen wij de functionaliteit en veiligheid garanderen. Bovendien is er een grote kans dat de zelfredzaamheid wordt behouden!


  • Badkamerconcept die ervoor zorgt dat de functionaliteit en veiligheid worden gegarandeerd.
  • Elk product is, na een jarenlange test- en gebruiksperiode, aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit!
  • Aanpasbaar voor iedere gebruiker
  • Kans op zelfredzaamheid bij toepassing van dit badkamerconcept het grootst.
  • Smaakvol design en bijzonder handige functionaliteit
  • Veel hulpmiddelen belastbaar tot 500 kg!
  • Meer zelfvertrouwen, waardigheid en privacy
  • Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van een professioneel advies. 

3. Onze werkwijze

Allereerst vragen wij u om foto's te maken van de huidige badkamer met daarbij een maatschets.
Vervolgens kijken wij wat mogelijk is en maken dat voor u inzichtelijk door het maken van een indelingstekening.
Wanneer er een volledige rolstoelvriendelijke badkamer kan worden ingericht, dan geven wij dat aan. Uiteraard ontvangt u dan een prijsindicatie.
In overleg maken we een afspraak over de levering van onze badkamer hulpmiddelen. De door u gekozen installateur voorzien wij van de installatietekeningen.

Na de installatie kunt u in veel gevallen weer zelfstandig gebruik maken van de de badkamer. Veiliger en makkelijker gaat het niet worden!

Kies voor een rolstoelvriendelijke badkamer

Kies voor een rolstoelvriendelijke badkamer

De rolstoelvriendelijke badkamer van Bano is een complete aangepaste badkamer die het douchen voor rolstoelgebruikers zo veilig mogelijk maakt. Het maximaliseert de veiligheid en zelfredzaamheid. Onder de douche gaan is weer een moment om naar uit te kijken! 

Vraag om advies

Een aangepaste badkamer voorkomt ongelukken. Elke situatie is verschillend en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Onze professionals helpen je graag.