4 (levensgevaarlijke) fouten die worden gemaakt bij installatie miva toilet

4 (levensgevaarlijke) fouten die worden gemaakt bij installatie miva toilet

In dit artikel beschrijven we 4 fouten die gemaakt worden bij de installatie van een miva toilet. Soms komen er zelfs situaties voor die echt levensgevaarlijk zijn.

Fout 1: de deur gaat naar binnen open

Niets is zo onpraktisch als het feit dat de deur van een toiletruimte uitsluitend naar binnen draait. Volgens de regelgeving is het verplicht dat een toiletruimte voor mindervaliden alleen naar buiten kan draaien. Helaas komt het nog vaak voor dat deze wel naar binnendraait. Stel je dan maar eens voor dat er iemand onwel wordt op het toilet. Doordat de deur alleen naar binnen open gaat, is de kans groot dat deze persoon zelf de deur blokkeert. Dat zou kunnen betekenen dat deze persoon niet geholpen kan worden! Levensgevaarlijk dus.

Deze video hierboven laat een perfect voorbeeld zien van hoe een miva toilet er wel uit moet zien!

Fout 2: op de deur zit een dranger

Voor een rolstoelgebruiker is een deur met een dranger zeer lastig om te openen. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Waarom? We gaan er verder op in bij fout 3 (hieronder).

Fout 3: De toiletruimte is te klein en biedt geen ruimte om te keren met een rolstoel

Op het moment dat een toiletruimte (te) klein is dan kost voor een rolstoelgebruiker veel moeite om naar binnen te rijden. Het komt ook helaas nog voor dat er op de deur van een miva toilet een dranger is gemonteerd. Doordat de rolstoelgebruiker in een klein toilet snel doorrijdt, kan er pas op dat op dat moment worden ontdekt dat aan de andere kant van de deur een dranger aanwezig is. Hierdoor kan de deur achter zich definitief in het slot vallen. Dit is natuurlijk gevaarlijk. De rolstoelgebruiker kan in een te kleine toiletruimte namelijk niet keren. Bij het achteruitrijden is de kans dan groot dat er tegen de deur wordt aangebotst en dat er te veel kracht nodig is om de deur te openen. Voor iemand die in een rolstoel zit is dat bijna een onmogelijke opgave en zo kan men dus opgesloten raken in het toilet!

Omdat er bij het kopen van een miva toilet veel komt kijken is het zeer verstandig om advies te vragen aan een deskundig bedrijf.

Fout 4: Er is geen alarmsysteem of het alarmsysteem is niet bereikbaar voor een rolstoelgebruiker

Het komt helaas nog voor dat iemand in een rolstoel vast komt te zitten in het toilet. Het kan zijn dat het roepen van hulp niet gehoord wordt. Dan is het natuurlijk hartstikke fijn als er een bereikbaar alarmsysteem aanwezig is. Is dit niet aanwezig dan is de kans aanwezig dat er iets ernstig gebeurt.

Vraag om advies over miva toiletten

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen