Bano Benelux introduceert draaibaar toilet voor ouderen en zorgbehoevenden
08 december 2021 
in Nieuws

Bano Benelux introduceert draaibaar toilet voor ouderen en zorgbehoevenden

In zorgwoningen en verpleeghuizen, is het vaak moeilijk voor bewoners om een transfer naar het toilet te maken, al dan niet met behulp van een zorgverlener. Zorgverleners moeten vaak in een zeer moeilijke houding mensen op- en van het toilet halen, met veel rugklachten als gevolg.

Een revolutionaire vinding uit Noorwegen, maakt hier in veel gevallen een eind aan.

Draaibaar toilet speciaal voor de (thuis)zorg

Een van de belangrijkste redenen waarom ouderen en zorgbehoevenden van huis naar een verpleeghuis of instelling moeten verhuizen, is de zorgsituatie. Met name kleine, en niet of nauwelijks aangepaste badkamers in particuliere woningen vormen een obstakel: hierdoor kunnen mensen zichzelf niet meer redden in de badkamer en is het fatsoenlijk en ergonomisch verantwoord geven van zorg niet of nauwelijks mogelijk.

Het draaibare toilet Bano neemt deze obstakels weg en zet een nieuwe standaard voor toegankelijkheid in de badkamer. In plaats van dat de gebruiker zich moet aanpassen aan de badkamer, past de badkamer zich aan de gebruiker aan. Met name de zelfredzaamheid en veiligheid nemen proportioneel toe bij het gebruik van dit draaibare toilet.


Bij het draaibare toilet Bano draai je de toiletzitting eenvoudig 290 graden, wat de toegang tot het toilet, zeker vanuit een rolstoel of van achter de rollator, vereenvoudigt.

De toiletbril kan eenvoudig worden gedraaid door middel van een ontgrendelingsmechanisme dat is geïntegreerd in de handgreep van de toiletsteun. Steungrepen kunnen omhoog en omlaag worden gebracht. Rugleuning kan eenvoudig worden verwijderd zodat de toegankelijkheid aan de achterzijde wordt geoptimaliseerd.

Het draaibare toilet is tussen de 43 en 63 cm elektrisch in hoogte verstelbaar en heeft een hefvermogen van 300 kg. De elektrische hoog/laag-functie is eenvoudig te bedienen vanaf een geïntegreerd paneel in beide handgrepen van het toilet.

Dit draaibaar toilet van Bano zorgt voor een revolutie in de zorg

Grote behoefte aan toegankelijkheid en zelfredzaamheid in wc en badkamer

De badkamer van Bano maximaliseert de toegankelijkheid en zelfredzaamheid. Het draaibare toilet draagt hieraan bij. De gebruiker wordt namelijk gestimuleerd zijn of haar eigen mogelijkheden volledig te benutten. Mocht dat niet zelf lukken kan dat nu vaak met één verzorgende worden volstaan in plaats van twee.

Ook voor zorgpersoneel is dit draaibaar toilet een revolutie

De hulpmiddelen van Bano worden gemaakt in Noorwegen. Het draaibare toilet is vanaf vandaag (woensdag 8 december) te bewonderen in het Zorg Inspiratie Centrum, schooldwarsstraat 48, 3351 AT in Papendrecht.

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking.Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie.Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen