Bano Benelux introduceert draaibaar toilet voor ouderen en zorgbehoevenden

Bano Benelux introduceert draaibaar toilet voor ouderen en zorgbehoevenden

In zorgwoningen en verpleeghuizen, is het vaak moeilijk voor bewoners om een transfer naar het toilet te maken, al dan niet met behulp van een zorgverlener. Zorgverleners moeten vaak in een zeer moeilijke houding mensen op- en van het toilet halen, met veel rugklachten als gevolg.

Een revolutionaire vinding uit Noorwegen, maakt hier in veel gevallen een eind aan.

Draaibaar toilet speciaal voor de (thuis)zorg

Een van de belangrijkste redenen waarom ouderen en zorgbehoevenden van huis naar een verpleeghuis of instelling moeten verhuizen, is de zorgsituatie. Met name kleine, en niet of nauwelijks aangepaste badkamers in particuliere woningen vormen een obstakel: hierdoor kunnen mensen zichzelf niet meer redden in de badkamer en is het fatsoenlijk en ergonomisch verantwoord geven van zorg niet of nauwelijks mogelijk.

Het draaibare toilet Bano neemt deze obstakels weg en zet een nieuwe standaard voor toegankelijkheid in de badkamer. In plaats van dat de gebruiker zich moet aanpassen aan de badkamer, past de badkamer zich aan de gebruiker aan. Met name de zelfredzaamheid en veiligheid nemen proportioneel toe bij het gebruik van dit draaibare toilet.


Toiletzitting is eenvoudig 290 graden te draaien

Bij het draaibare toilet Bano draai je de toiletzitting eenvoudig 290 graden, wat de toegang tot het toilet, zeker vanuit een rolstoel of van achter de rollator, vereenvoudigt.

De toiletbril kan eenvoudig worden gedraaid door middel van een ontgrendelingsmechanisme dat is geïntegreerd in de handgreep van de toiletsteun. Steungrepen kunnen omhoog en omlaag worden gebracht. Rugleuning kan eenvoudig worden verwijderd zodat de toegankelijkheid aan de achterzijde wordt geoptimaliseerd.

Dit draaibaar toilet van Bano zorgt voor een revolutie in de zorg

Het draaibare toilet is tussen de 43 en 63 cm elektrisch in hoogte verstelbaar en heeft een hefvermogen van 300 kg. De elektrische hoog/laag-functie is eenvoudig te bedienen vanaf een geïntegreerd paneel in beide handgrepen van het toilet.

De voordelen op een rij van het draaibare toilet

Het draaibare toilet dat door Bano Benelux is geïntroduceerd, heeft vele voordelen voor gebruikers en zorgpersoneel. Hieronder zetten we deze voordelen voor u op een rij

 1. Toilet dat zich aan de gebruiker aanpast in plaats van andersom
  Het draaibare toilet past zich aan de gebruiker aan in plaats van andersom. Door de mogelijkheid om de zitting 290 graden te draaien en elektrisch in hoogte te verstellen, kunnen gebruikers met beperkte mobiliteit of fysieke beperkingen het toilet gemakkelijk gebruiken.
 2. Verlichting van werkzaamheden van zorgpersoneel
  Het draaibare toilet verlicht de werkzaamheden van zorgpersoneel aanzienlijk. Dankzij de elektrische hoogteverstelling hoeft het zorgpersoneel de gebruiker niet meer te tillen, wat de fysieke belasting vermindert. Bovendien kan de zitting gemakkelijk worden gedraaid, waardoor het werk van het zorgpersoneel sneller en efficiënter verloopt.
 3. Maximale veiligheid en zelfredzaamheid
  Het draaibare toilet maximaliseert de veiligheid en zelfredzaamheid van gebruikers. De elektrische hoogteverstelling maakt het toilet toegankelijker en de draaibare zitting zorgt voor meer stabiliteit en grip. Hierdoor kunnen gebruikers het toilet veilig en zelfstandig gebruiken.
 4. Toegankelijkheid verhoogd
  Het draaibare toilet verhoogt de toegankelijkheid van badkamers. Dankzij de elektrische hoogteverstelling kan het toilet worden aangepast aan de behoeften van gebruikers met verschillende lengtes. Bovendien maakt de draaibare zitting het toilet toegankelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit.
 5. Elektrisch in hoogte verstelbaar
  Het draaibare toilet is elektrisch in hoogte verstelbaar, wat zorgt voor meer comfort en toegankelijkheid. Gebruikers kunnen het toilet aanpassen aan hun individuele behoeften en zorgpersoneel kan de hoogte van het toilet gemakkelijk aanpassen aan de gebruiker.

Al met al biedt het draaibare toilet van Bano Benelux vele voordelen voor zowel gebruikers als zorgpersoneel. Het toilet past zich aan de gebruiker aan en vermindert de fysieke belasting van zorgpersoneel. Bovendien maximaliseert het de veiligheid en zelfredzaamheid van gebruikers en verhoogt het de toegankelijkheid van badkamers.Grote behoefte aan toegankelijkheid en zelfredzaamheid in wc en badkamer

De badkamer van Bano maximaliseert de toegankelijkheid en zelfredzaamheid. Het draaibare toilet draagt hieraan bij. De gebruiker wordt namelijk gestimuleerd zijn of haar eigen mogelijkheden volledig te benutten. Mocht dat niet zelf lukken kan dat nu vaak met één verzorgende worden volstaan in plaats van twee.

Ook voor zorgpersoneel is dit draaibaar toilet een revolutie

De hulpmiddelen van Bano worden gemaakt in Noorwegen. Het draaibare toilet is te bewonderen in het Zorg Inspiratie Centrum, schooldwarsstraat 48, 3351 AT in Papendrecht.

Ik wil graag een afspraak maken

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen