Meer geld voor betere zorg en hulpmiddelen bij ouderen thuis!

Meer geld voor betere zorg en hulpmiddelen bij ouderen thuis!

Het kabinet steekt de komende jaren ruim 340 miljoen euro in maatregelen om mensen in hun eigen omgeving zelfstandig oud te laten worden. Nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe combinaties van wonen en zorg moeten daarbij helpen. Zo lazen wij in het Algemeen Dagblad van 18 juni. Er komt dus meer geld voor betere zorg en hulpmiddelen bij ouderen thuis.

2030

Op dit moment woont van de 1,3 miljoen 75-plussers maar liefst 92 procent zelfstandig. Ongeveer 25 procent daarvan maakt gebruik van hulp en zorg via de gemeente, zorgverzekeraar of het Rijk. Over 12 jaar (in 2030) is de verwachting dat 1 miljoen ouderen kwetsbaar zullen zijn. Daarbij komt kijken dat het aantal beschikbare mantelzorgers in de toekomst afneemt. Dit alles staat in het programma ‘Langer Thuis’ dat deze week werd gepresenteerd door Hugo de Jonge (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Nieuwe subsidie voor technische snufjes, betere zorg en hulpmiddelen 

De Minister kondigde ook aan dat er twee nieuwe subsidieregelingen in het leven geroepen zijn die de toepassing van nieuwe technologische snufjes bij mensen thuis mogelijk maken. Verder is het belangrijk dat er voldoende aanbod is van geschikte woningen en nieuwe woonvormen, waarbij zorg een belangrijke rol speelt. Gemeenten gaan samen met een ondersteuningsteam in kaart brengen hoe vraag en aanbod op elkaar aansluiten en wat de lokale opgave is.

Denken in oplossingen

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Echter hebben heel veel gemeenten, waar de zorgvraag van senioren vaak neerkomt, de afgelopen jaren slecht geanticipeerd op deze ontwikkeling. Zo hebben wij ook meerdere malen ervaren dat de verschillende gemeenten niet mee willen denken in oplossingen. Sterker nog, met het badkamerconcept speciaal voor de zorg van Bano kunnen gemeenten op termijn veel geld besparen en tegelijkertijd de mensen helpen. Hoe is het mogelijk dat er op dit moment slechts een select aantal gemeenten hebben ingezien dat een goede zorgbadkamer uiteindelijk geld kan opleveren? Wij hopen dat met deze nieuwe subsidieregelingen de knop volledig omgaat.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Sjaan a
Door

Sjaan a

op 20 Jun 2018

Als je het boven staand bericht hebt gelezen,Dat eenonrustige demente bewoner wordt vast gebonden met touwen?Hoezo meer geld voor zorg?Goed touw is toch niet zooooooo duur.??

Dennis
Door

Dennis

op 06 Sep 2018

Dag Sjaan, Dat hebben wij niet geschreven. Wat bedoeld u precies? Met vriendelijke groeten, Dennis Team Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen