Nederlanders omarmen de douche-wc steeds vaker
Blogs
Dennis Verhoef
Blogs
05/21/2019
1 min
0

Nederlanders omarmen de douche-wc steeds vaker

05/21/2019
1 min
0

De Telegraaf schrijft dat Nederlanders de douche-wc steeds vaker omarmen. Voorheen waren dit alleen specifieke patiënten en mensen van een Aziatische herkomst. Vandaag de dag zijn douchetoiletten bij een steeds breder publiek in trek.

Luxe wc’s

In de Telegraaf bevestigt Johan Molenbroek, hoofddocent van de Technische Universiteit in Delft, dat de douche-wc in Nederland in trek is. De luxe wc’s zijn er in alle soorten. Met een verwarmde wc-bril, een sproeier met lauwwarm water die de billen schoonspoelt, warme lucht die alles weer droog blaast en soms zelfs met muziek om nare geluiden naar de achtergrond te verdrijven. Er zijn ook toiletdouches met een flexibele slang of koud water.

Ik moest eerst niks van het toilet hebben. Maar toen ik het uitprobeerde, was ik meteen om! – Annelies Entrop in EditieNL.

Intelligente douche-wc 

Bij Bano Benelux verkopen we al een tijd een doordachte toiletdouche welke gemakkelijk te monteren is. Dit met een intelligente ingebouwde douche en föhn. En alles met één knop te bedienen. Dus geen ingewikkelde en meerdere knopbedieningen op ongemakkelijke plaatsen, maar het ultieme gemak voor de gebruiker. De toiletbril is bovendien verwarmd en geeft blauw licht. Zo kun je ook in het donker gemakkelijk naar het toilet. Wanneer je gaat zitten op de bril, wordt de blauw verlichte drukknop op de zitting rood. Doordat alle functies te bedienen zijn met één knop, is dit douchetoilet zeer gebruiksvriendelijk. In principe komt er gedurende 3 minuten warm water uit de douchekop die na het drukken op de knop naar voren is geschoven. Wil je korter spoelen? Dan drukt je weer op de rode knop. Daarna start de föhn. Deze geeft ook 3 minuten warme lucht, of je stopt de föhn eerder door eveneens op de knop te drukken of door op te staan. Eigenlijk is dit dé oplossing voor hygiënisch toiletgebruik.

Mensen met een fysieke beperking omarmen deze douche-wc al een tijdje, maar nu gaan ook andere Nederlanders overstag.

Doordachte douche-wc van Bano Benelux

Minder toiletpapier door gebruik douche-toilet

Voorheen waren het vooral mensen met een zorgbehoefte die gebruik maakte van een douche-wc. Zoals ouderen, mensen met een handblessure, met overgewicht of vrouwen na de bevalling. Langzaam aan verschuift de grens ook naar volledig gezonde mensen. En dat is een goede ontwikkeling. Momenteel wordt er veel toiletpapier gebruikt en daar kan met deze toiletten op worden bespaard.

Douche-wc van Bano Benelux

Reacties
Categorieën