Een senioren badkamer is de 'spin in het web' voor een veilig huis!

Een senioren badkamer is de 'spin in het web' voor een veilig huis!

Steeds vaker kiezen ouderen en senioren ervoor om hun eigen huis veiliger te maken. Doordat verzorgingshuizen verdwijnen en de vergrijzing steeds groter wordt, is dat natuurlijk niet zo heel gek. De ‘spin in het web’ voor een veilig huis is een senioren badkamer. Dit is de plek waar de meeste ongelukken gebeuren wanneer men ouder wordt.

Zorgeloos douchen ook als je ouder wordt

Vanzelfsprekend wil je ongeacht de leeftijd zorgeloos kunnen douchen. Maar wanneer je op leeftijd raakt kost het steeds meer moeite om gebruik te maken van de douche. En dat geeft vaak een minder prettig en onveilig gevoel. En van dat gevoel wil je af! De oplossing van dat probleem ligt voor handen: een kwalitatieve senioren badkamer.

Per jaar belanden meer dan 20.000 mensen in het ziekenhuis na een val in de eigen badkamer. Een groot deel had voorkomen kunnen worden door een senioren badkamer

Senioren badkamer van Bano

Douchen en het verzorgen van jezelf is een dagelijks terugkerende bezigheid. En als je ouder wordt en er geen aanpassingen zijn gedaan in je badkamer, dan wordt dit al snel een veel te inspannende activiteit. Beeld je maar eens in dat alle knoppen en badkamer componenten  ‘te hoog, te laag of te ver weg’ zitten. Op die manier is douchen voor zowel de gebruiker als eventuele hulpverlener geen relaxte inspanning! En dat moet het natuurlijk wel zijn! Zo ervaar je dat het nodeloos belastend, vaak langdurig en vooral niet comfortabel is. En dat geldt niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de mogelijke hulpverlener. Comfortabele ergonomie van Bano Badkamers staat voor comfort en veiligheid. Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. Dit komt door de slimme badkamer hulpmiddelen. Zo bestaat de senioren badkamer van Bano bijvoorbeeld uit een sta-op toilet en een in hoogte verstelbare wastafel. In de video hieronder wordt meer uitgelegd over de aangepaste badkamer.

Onderzoek naar natuurlijke bewegingspatronen

Omdat elke situatie anders is, is het te allen tijden van belang om te kijken wat de oorzaak van het probleem is en waar de krachtinspanning precies in zit. Daarom doen wij (Bano Zorgbadkamers) al jaren onderzoek naar de natuurlijke bewegingspatronen. De onderzoeken hebben bewezen dat er nood is aan een oplossing die aan te passen is voor iedereen die gebruik maakt van van de badkamer. Dit heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van elektrisch in hoogte verstelbare badkamer hulpmiddelen.

Onder de douche gaan is weer ‘relaxed’ met de Bano Zorgbadkamer. En helpen door de eventuele hulpverlener een flink stuk lichter en sneller!

Een senioren badkamer is een investering voor in de toekomst

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Niet elke woning is bruikbaar voor ouderen en senioren. Maar door een paar (ingrijpende) aanpassingen door te voeren is het vaak al mogelijk om in het oude vertrouwde huis te blijven wonen. De badkamer is een plek waar veel tijd wordt doorgebracht en het is dan ook vanzelfsprekend dat er geïnvesteerd moet worden in comfort en veiligheid. Zodat je de rest van je leven veilig en op een ontspannen manier gebruik kunt maken van de douche.

Test de badkamer op veiligheid

Om erachter te komen of de badkamer waar je nu gebruik van maakt nog wel veilig is, hebben we een badkamer veiligheidstest gemaakt. Doe de test en ontdek binnen een enkel ogenblikken of de huidige situatie in de badkamer veilig is!

Test veiligheid badkamer - badkamer hulpmiddelen

Meer tips om veilig te blijven wonen voor ouderen en senioren

Vandaag de dag is het zo dat mensen die ouder worden niet meer vanzelfsprekend naar een verpleeghuis of verzorgingshuis gaan. Dit komt doordat de regering zich hard maakt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Omdat senioren (ouderen) minder mobiel worden is het van groot belang om voorzichtig te zijn en om voorzorgsmaatregelen te treffen. We hebben een checklist gemaakt die je meeneemt naar alle verdiepingen in een huis (dus niet alleen de badkamer). Door deze checklist te gebruiken is de kans groot dat ongelukken worden voorkomen.

Dé checklist om veilig en langer zelfstandig te wonen.jpg

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen