5 essentiële tips voor veilig douchen - Bano Benelux
arrow_drop_up arrow_drop_down
19 september 2019 
in Blogs

5 essentiële tips voor veilig douchen

De meeste badkamers zijn alles behalve veilig. Zo zijn badkamers vaak ingericht met een hoge bad- of douche instap, gladde badkamertegels en onvoldoende houvast. Veilig douchen is vooral voor oudere gebruikers van groot belang. Zij doen er verstandig aan om de huidige badkamer een metamorfose te geven, zodat ze de rest van hun leven veilig kunnen blijven douchen. Hieronder hebben we 5 essentiële tips voor veilig douchen beschreven.

  1. Zorg voor een vlakke instap
  2. Vervang het bad voor een aangepaste inloopdouche
  3. Handgrepen of wandbeugels bieden extra veiligheid
  4. Kies voor een opklapbaar douchezitje
  5. Zorg voor een vlakke instap

1. Zorg voor een vlakke instap

Elke keer wanneer iemand de douche betreed is het mogelijk dat de veiligheid van deze gebruiker in gevaar komt. Dit komt mede omdat de badkamer in veel gevallen niet drempelvrij is. Onze eerste tip is dan ook om ervoor te zorgen dat alle drempels in de badkamer worden verwijderd. En dat er gekozen wordt voor een douchebak zonder instap (vlakke douchebak) of een inloopdouche (en bijna nooit voor een bad; zie tip 2).

Ben je bang om uit te glijden in bad of onder de douche? Dan is het de hoogste tijd om plaats te maken voor kwalitatieve badkamer hulpmiddelen

2. Vervang het bad voor een aangepaste inloopdouche

In veel gevallen adviseren wij om het bad eruit te halen en een aangepaste inloopdouche te realiseren. Het probleem met in en uit het bad stappen wordt hiermee getackeld en met deze maatregel worden veel valpartijen voorkomen. De badkamer hulpmiddelen van Bano zorgen ervoor dat de veiligheid binnen de badkamer naar een maximaal niveau wordt getild. Bovendien is de badkamer door de hangende componenten zeer makkelijk schoon te maken.

Vervang het bad voor een aangepaste inloopdouche - bano benelux.jpg

3. Handgrepen of wandbeugels bieden extra veiligheid

Handgrepen of wandbeugels zorgen voor extra veiligheid en grip in de doucheruimte. Een douchestang en handgreep inéén is de perfecte oplossing tijdens het douchen, zodat de bewoner zich vast kan houden. Een belangrijke voorwaarde is dat wandgrepen stevig in de muur verankerd zijn.

Let op: plaats de handgrepen of wandbeugels op de juiste hoogte en op de juiste plaats. Vraag een specialist altijd om advies.

4. Kies voor een opklapbaar douchezitje

Bijna iedereen staat tijdens het douchen. Maar wat als het door fysiek ongemak steeds lastiger wordt en staan (bijna) geen optie meer is? Een opklapbaar douchezitje biedt uitkomst! Hiermee kun je de nodige valpartijen in de badkamer voorkomen. Het opklapbare douchezitje van Bano heeft een ergonomisch ontwerp en is bedekt met integraalschuim. Zo voelt het douchezitje direct aangenaam aan. In het midden van het douchezitje zit een gat waardoor het water kan weglopen. Dit zorgt ervoor dat het douchezitje zeer makkelijk is schoon te maken. Er zijn douchezitjes met extra armsteunen voor de extra stevigheid.

Kees Verhoef vertelt in deze video over een complete aangepaste badkamer 

5. Investeer in een antislipvloer of maak de huidige tegelvoer antislip

Tijdens het nemen van een douche wordt de vloer van de douche uiteraard nat. Dit betekent dat de kans op val- en glijpartijen toeneemt en dat veilig douchen niet kan worden gegarandeerd. Douchen op een antislipvloer vergroot de veiligheid. Hierdoor neemt de wrijving toe en kan er steviger (op blote voeten) worden gestaan. Er is nu ook een manier om de huidige betegelde vloer antislip te maken. Door het toevoegen van de unieke titanium-grip wordt ervoor gezorgd dat de tegelvloer stroef zal worden. Onze specialisten kunnen hier meer over vertellen.

Lees ook: Een veilige inloopdouche voor ouderen wordt steeds populairder

5 essentiële tips voor veilig douchen - Bano Benelux - Vraag om badkamer hulpmiddelen

 

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies