4 voordelen van een opklapbaar douchezitje

Ouderen en senioren kunnen minder lang op hun benen blijven staan en dat is tijdens het douchen natuurlijk hartstikke belangrijk. Een opklapbaar douchezitje kan het douchen veel gemakkelijker maken. We hebben 4 voordelen van een opklapbaar douchezitje voor je op een rij gezet.

  1. Het helpt om langer zelfstandig te kunnen blijven douche
  2. Een opklapbaar douchezitje voorkomt val- en glijpartijen
  3. Het is veel veiliger dan een douchestoel of douchekruk
  4. Er wordt ruimte bespaard en is in elke douche toe te passen

1. Het helpt om langer zelfstandig te kunnen blijven douchen

Staand douchen is voor bijna iedereen de normaalste zaak van de wereld. Maar wat als je benen het gewicht van je lichaam niet meer kunnen houden? Dan is minutenlang staan geen mogelijkheid meer. Een opklapbaar douchezitje kan dan uitkomst bieden. Het biedt veiligheid, stabiliteit en kan er voor zorgen dat je nog lang zelfstandig kunt blijven douchen en niet afhankelijk wordt van bijvoorbeeld de thuiszorg. Want dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen!

Alle informatie over opklapbare douchezitjes

2. Een opklapbaar douchezitje voorkomt val- en glijpartijen

Stel je eens voor dat je slecht ter beent bent. Op dat moment wordt het een steeds grotere uitdaging om zelfstandig je persoonlijk hygiëne op een veilige manier uit te voeren. Zo kost staand douchen steeds meer energie en dat maakt je kwetsbaar en minder stabiel. De kans dat er dan gevallen wordt in de badkamer is erg groot. Een opklapbaar douchezitje kan in zo’n geval veiligheid en ondersteuning bieden en daarmee onnodige val- en glijpartijen voorkomen. Zo wordt onder de douche gaan weer een stuk prettiger.

3. Het is veel veiliger dan een douchestoel of douchekruk

Al hoewel vaak wordt gezegd dat een douchekruk of douchestoel zeer stevig staat, is dat heel vaak ongelukkigerwijs niet zo. Wanneer men bijna valt en zich wilt opvangen aan een douchekruk of douchestoel is de kans dat deze omvalt aanwezig. En dat betekent in veel gevallen dat de betrokken persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan bijna valt is er altijd de kans om je op te vangen aan het douchezitje of de beugels daarvan. Meer informatie over waarom een douchezitje beter is dan een douchestoel kun je hier vinden.

4. Er wordt ruimte bespaard en is in elke douche toe te passen

Een opklapbaar douchezitje is veel praktischer dan een douchestoel. Buiten het feit dat een douchestoel minder veilig is, bespaart een opklapbaar douchezitje enorm veel ruimte. Dus ook als er weinig ruimte is in de badkamer, is een opklapbaar douchezitje de oplossing. Het douchezitje van Bano is onderdeel van een doordachte aangepaste badkamer. Dit badkamerconcept is er speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

Het bijzondere aan het douchezitje is dat het bedekt is met schuimrubber voor een gedempt en zacht oppervlak, welke direct de lichaamstemperatuur aanneemt. Zo zit je gelijk lekker comfortabel zonder dat je schrikt van een koud oppervlak. Het water wordt door middel van een opening in het midden goed afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken. Dit biedt een goede hygiëne. Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een stevige constructie. Het douchezitje is tevens getest tot een belastbaarheid van maar liefst 250 kilogram. Dat zegt genoeg over de kwaliteit.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen