Waarom wij (bijna) nooit een bad adviseren voor ouderen

Waarom wij (bijna) nooit een bad adviseren voor ouderen

Een bad voor ouderen of mensen met een beperking is iets wat wij (bijna) nooit adviseren. Dit doen wij omdat bij het in en uitstappen van het bad vaak ongelukken gebeuren. En om veilig te kunnen douchen is het nodig om maatregelen te treffen die valpartijen kunnen voorkomen. Een inloopdouche in plaats van een bad verminderd de kans op een ongeluk. Eerder schreven we ook een blog met de titel: bad eruit en een aangepaste douche erin. 

Minimaliseer het valgevaar in de badkamer

Wanneer mensen op de badrand vallen en bewusteloos raken is er zelfs een kans op verdrinking. Bovendien kan door de combinatie van zeep en water de vloer erg glad worden en vooral voor ouderen is dit levensgevaarlijk. Het is niet voor niets dat ieder jaar weer veel mensen belanden op de Eerste Hulp met hoofdwonden, botbreuken of misschien wel veel erger. Daarom is het van groot belang om het valgevaar te minimaliseren en de badkamer zo veilig mogelijk te maken. Voor handige tips hebben we een e-book geschreven welke je gratis kunt downloaden.

Vervang een bad door een douche

Voor ouderen en senioren kan het zeer gevaarlijk zijn om een bad in te stappen. Daarom raden wij voor ouderen en senioren bijna nooit een bad aan. Dus mocht je de keuze hebben om te kiezen voor een bad of een douche, zorg er dan voor dat je kiest voor een aangepaste inloopdouche. Dit is vele malen veiliger dan een bad. Zo is de kans kleiner dat je valt over bijvoorbeeld de badrand of een drempel. Mocht je een aandoening hebben waarbij een bad de pijn verzacht, zorg er dan altijd voor dat het een instapbad is (aangepaste bad) of een badlift die je op een comfortabele manier in het bad laat zaken en je er ook weer makkelijk uit optilt. 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Kies voor een comfortabele senioren badkamer

In de comfortabele en veilige senioren badkamer van Bano Benelux is douchen weer ‘quality time‘. Voor nu en in de toekomst. Deze levensloopbestendige badkamer is hier een perfect voorbeeld van. Door doordachte aanpassingen (zoals bijvoorbeeld het elektrische sta-op toilet en de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel) wordt het plezier in de badkamer aanzienlijk vergroot. Bovendien ziet de badkamer er ook erg sfeervol uit!

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
T.J. Van vliet
Door

T.J. Van vliet

op 17 Apr 2019

Jullie schrijven over badzalen. Geen badkamers.

Dennis-Verhoef
Door

Dennis-Verhoef

op 07 May 2019

Nee hoor :). We schrijven over badkamers.

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen