Dit zijn de badkamer trends voor de zorg in 2019 - Bano Zorgbadkamers
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 januari 2019 

Dit zijn de badkamer trends voor de zorg in 2019

De badkamer is één van de belangrijkste ruimte in huis. Het is de plek waar je kunt ontspannen, of je nu wel of geen beperking hebt. Het is daarom altijd handig om te weten wat de badkamer trends zijn voor in de zorg. Voor zowel de leverancier en installateur, als de eindgebruiker. We hebben de belangrijkste badkamer trends voor de zorg in 2019 hieronder beschreven.

1.Zorg nu voor later

Vandaag de dag is er een zeer belangrijke ontwikkeling gaande. Zo kijken consumenten, woningcorporaties en zorgorganisaties steeds vaker in de ‘toekomst’. Ze willen voorbereid zijn op een volgende levensfase die gaat komen. Ook de badkamer moet worden voorbereid op de toekomst. Een badkamer die is voorbereid op de toekomst zorgt ervoor dat mensen veel langer zelfstandig (in de huidige woonsituatie) kunnen blijven wonen. Om de badkamer praktisch in te richten kun je denken aan het toevoegen van een drempelvrije douche, een douche met een in hoogte verstelbaar en opklapbaar douchezitje, een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet en een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

2.Badkamers in de zorg worden steeds persoonlijker

Een zorgbadkamer staat uiteraard in het teken van functionaliteit. Wij weten dat het ook belangrijk is dat hulpmiddelen in de badkamer er mooi en designvol uitzien. Een nieuwe trend is dat consumenten steeds meer de keuze krijgen op het gebied van kleur en afwerking. Denk hierbij aan de kleur en de soort badkamertegels die worden gebruikt. Consumenten die een functionele badkamer nodig hebben hoeven dus niet te vrezen voor een badkamer zonder sfeer!

1. Dit zijn de badkamer trends voor de zorg in 2019 - Bano Zorgbadkamers

3.Kleur is het nieuwe wit

Een zorgbadkamer wordt altijd geassocieerd met de kleur wit. De afgelopen jaren zien we al steeds meer kleur in de functionele badkamer. Dit kunnen bijvoorbeeld gekleurde badkamertegels of gekleurd en waterproof behang zijn. Een trendkleur van dit moment is bijvoorbeeld het zogenaamde ‘spiced honey‘. Dit is een warme, rustige honingkleur. De kleur zwart (met wit) voor een zorg-wastafel of aangepaste douche blijven in 2019 nog zeker in trek.

Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano badkamer een warme uitstraling! - Bano zorgbadkamers

4.Onzichtbaar en naadloos

Zoals hierboven beschreven wordt een badkamer in de zorg steeds persoonlijker. De techniek natuurlijk ook, en dat betekent automatisch dat de techniek minder zichtbaar wordt. Bovendien is de aangepaste badkamer van 2019 volledig naadloos en barrièrevrij. Zodat ongelukken zeer zeldzaam worden. Afdekplaten van de vloergoot is in te leggen met een vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies