Bano Benelux en het Zorg Innovatie Atelier (ZIA) slaan handen ineen!
25 juli 2016 
in Nieuws

Bano Benelux en het Zorg Innovatie Atelier (ZIA) slaan handen ineen!

Bano Benelux en het Zorg Innovatie Atelier (ZIA) slaan handen ineen. Ze zijn een samenwerking aangegaan om de zorg te verbeteren.

Bano Benelux en Zorg Innovatie Atelier (ZIA) hebben met nog een aantal partners de gezamenlijke ambitie om op basis van co-creatie de zorg van een krachtige vernieuwings- en ontwikkelingsimpuls te voorzien. Deze gezamenlijkheid wordt bekrachtigd middels een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst. Elke ZIA partner heeft zijn eigen expertise, variërend van onderwijs tot zorgtechniek. Bano biedt uiteraard expertise over het zorgbadkamerconcept.

“Wij zijn leverancier van een uniek badkamerconcept speciaal voor mensen met een functiebeperking. Bano heeft doormiddel van een vijfjarige studie aan de universiteit van Bergen (Noorwegen), in nauwe samenwerking met ervaren ergotherapeuten, verplegend personeel en uiteraard de cliënten, een uitgekiend badkamerconcept ontwikkelt voor mensen met een functiebeperking. Dit concept is geheel opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt, en zorgt er voor dat de zelfredzaamheid en daardoor de privacy sterk wordt vergroot. ” –  Directeur Bano Zorgbadkamers Kees Verhoef –

Minder fysieke belasting verzorgend personeel

Belangrijk te weten is het feit dat het verzorgend personeel minder wordt belast waardoor er ook aan de kosten kant bespaard wordt. Bij het concept zijn de kleinste details uitgewerkt en geoptimaliseerd wat uiteindelijk heeft geleid tot het concept zoals dat bij het ZIA te zien is. Het middelpunt van deze badkamers wordt gevormd door het sta-op toiletin hoogte verstelbare zorg-wastafel en douchezitje: alle drie in hoogte verstelbaar. De eerste twee kunnen ook elektrisch in hoogte verstelbaar worden geleverd.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen