De beste functionaliteit gegarandeerd met deze badkamer!
Blogs
Dennis Verhoef
Blogs
10/25/2016
2 min
0

De beste functionaliteit gegarandeerd met deze badkamer

10/25/2016
2 min
0

De beste functionaliteit gegarandeerd met deze badkamer. De (zorg)badkamer is een plek waar sfeer, techniek en specifieke gebruikseisen op een veelal beperkt oppervlak samenkomen. Deze ruimte hoort als een handschoen te passen. Bano heeft een specifiek zorgbadkamer ontworpen waarbij esthetiek en praktische eisen in een harmonieus geheel geïntegreerd zijn. We noemen het ook wel een aangepaste badkamer of senioren badkamer.

De beste functionaliteit gegarandeerd met deze badkamer!

Een (bewoners)badkamer vraagt om een speciale inrichting, die gekozen is met het oog op verplaatsingstechniek. Het concept behelst het optimaal plaatsen van speciaal ontwikkelde elementen in de badkamer, op een dusdanige manier dat de best mogelijke functionaliteit voor de bewoner gegarandeerd is. Voorwaarde is, dat het concept dat wordt aangeboden het design, de functies en de kwaliteit heeft zoals hieronder beschreven. 

Bano badkamerconcept

Een van de kenmerken van de functionele badkamer van Bano is de juiste plaatsing van alle onderdelen in een badkamer. Elk hulpmiddel is na een jarenlange test- en gebruiksperiode aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke werking. De ontwikkeling van deze badkamer heeft meer dan vijf jaar geduurd. De badkamer hulpmiddelen zorgen ervoor dat mensen met een fysieke beperking zich optimaal kunnen bewegen. De natuurlijke bewegingspatronen zijn meegenomen in dit onderzoek. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin de gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt.

Menskracht

Het is hierbij van belang de resterende fysieke kracht van oudere mensen te mobiliseren. Dit scheelt in belasting van de hulpverlener en maakt het leven van zowel de gebruiker als de verzorger eenvoudiger.

■ Vrijwel alle ouderen beschikken nog wel over wat lichaamskracht.
■ Men is niet langer afhankelijk van alle vormen van hulp.

Kwaliteit van leven

Dankzij een betere zelfredzaamheid in de badkamer voelen oudere mensen en gehandicapten zich veiliger en minder afhankelijk. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen en kwaliteit van leven toe.

■ Speciaal ontworpen handgrepen.
■ Uitstekende toegankelijkheid.
■ Optimale plaatsing van alle elementen

Werkomgeving verzorgers verbeterd

Door het Bano Concept hebben cliënten/patiënten aanzienlijk minder persoonlijke hulp nodig.

■ Optimaal gebruik van de zorg tijd en ZZP’s
■ Minder letsel door langdurig herhaalde bewegingen (RSI)
■ Minder ziekteverzuim
■ Vaak is er maar één verzorger nodig i.p.v. twee

In hoogte verstelbare hulpmiddelen

Bano heeft in hoogte verstelbare elementen ontwikkeld die eenvoudig aan elke gebruiker kunnen worden aangepast. De zorg-wastafel, het sta-op toilet, de handgrepen bij het toilet, opklapbaar douchezitje, douchekophouder en planchets zijn in hoogte verstelbaar.

■ Betere mobiliteit.
■ Minder belasting voor zowel gebruiker als verzorger.
■ Eenvoudig handmatig af te stellen.

Badkamers voor alle leeftijden

Een Bano badkamer is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en prachtig ontworpen. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften: een Bano badkamer houdt daar rekening mee.

Universeel ontwerp

Een belangrijk doel van ons universele ontwerp is dat alle gebruikers de vormgeving aantrekkelijk vinden. Dit is in het bijzonder belangrijk in particuliere woningen. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften: het Bano badkamerconcept houdt hier rekening mee.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reacties
Categorieën