Ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel!

Ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel!

Wij zijn bijzonder trots op alle goede berichten die wij mogen ontvangen over onze slimme wastafel. Met name ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel!

Wat is een zorg-wastafel precies?

Een zorg-wastafel is een wastafel die ondersteuning biedt aan iedereen die te maken heeft met een lichamelijke beperking. Een zorg-wastafel biedt veiligheid en zorgt ervoor dat mensen zelf op een zo makkelijk mogelijke manier gebruik kunnen maken van de wastafel.

De zorg-wastafel van Bano

De wastafel van Bano is speciaal ontworpen op individuele gebruikersbehoeften. Een geïntegreerde handgreep zorgt ervoor dat de gebruiker zich veiliger voelt bij het uitvoeren van zijn dagelijkse taken. Op de voorkant van de wastafel zit een afvoergoot, waardoor rolstoelgebruikers dicht bij de rand van de wastafel kunnen komen. We spreken daarom ook van een onderrijdbare wastafel.

In hoogte verstelbare wastafel - Bano Benelux

In hoogte verstelbare wastafels aanpasbaar voor elke gebruiker

Ergotherapeuten vinden het zeer handig dat de wastafel eenvoudig in hoogte te verstellen is. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker op de juiste hoogte gebruik kan maken van de wastafel. De wastafel is daarom voor iedereen goed te gebruiken. Of je nu gebruik maakt van een rolstoel of dat je nog goed ter been bent. Het in hoogte verstellen van de wastafel kan zeer eenvoudig en op 2 manieren:
  1. Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel : met een speciaal ontworpen, voor de gebruiker goed bereikbare, veilige knop.
  2. Manueel in hoogte verstelbare wastafel (met de hand) : door middel van een zwengel. Op beide manieren kan ook de eventuele verzorger de wastafel op de ideale gebruikershoogte instellen.

Zorg-wastafel met zeer functioneel design

De zorg-wastafel is zo ontworpen dat optimaal aan de behoefte van de gebruikers tegemoet wordt gekomen. Zo heeft de wastafel aan de voorkant een (zeer) stevige beugel die veilig steun biedt aan de gebruiker, wanneer die aan de wastafel staat. De belastbaarheid is getest tot maar liefst 250 kilogam! De wastafelvorm heeft een functionele verlenging aan de voorkant, speciaal voor comfortabel gebruik door rolstoelgebruikers. De wastafel biedt aan beide zijden voldoende ruimte voor bijvoorbeeld toiletartikelen.


Cliënt wassen aan de wastafel een stuk lichter voor verzorger / verpleger

Allereerst vormt de in hoogte verstelbare wastafel de basis voor een sterking verbetering van het zelfstandige gebruik van de cliënt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de hulpverlener zoals een verzorger, verpleger of mantelzorger veel minder zwaar belast wordt bij het helpen van de cliënt in de badkamer. Zij ervaren gebruiksgemak dankzij de aanpasbare hoogtes en instellingen. Minder inspanning en betere ergonomie maakt het werk minder zwaar en langdurig. En dat is ook weer ten gunste van de gebruiker.

Cliënt wassen aan de wastafel een stuk lichter voor verzorger / verpleger

Hygiënisch en zeer eenvoudig te gebruiken zorg-wastafel

De Bano wastafel is zo ontworpen dat deze heel makkelijk schoon te maken is. Dit biedt een goede hygiëne aan de gebruiker. Aan de onderkant is om de buizen en leidingen, een waterbestendige bekleding geplaatst. Daardoor is de schoonmaak sneller en makkelijker.

Aangepaste wastafel voor iedereen makkelijk te gebruiken

Uit onderzoek tijdens de ontwikkeling blijkt de behoefte aan een oplossing geschikt voor iedere gebruiker. Uit feedback van de verzorgers blijkt, dat in hoogte verstelbare elementen noodzakelijk zijn voor optimale hulp en dat dit de werkbelasting verlaagt. Deze onderzoeksuitkomsten staan aan de wieg van de flexibele oplossingen die Bano in dit badkamerconcept heeft verwerkt. Bekijk ook eens onze andere badkamer hulpmiddelen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen