arrow_drop_up arrow_drop_down
3 mei 2017 
in Blogs

Ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel!

Wij zijn bijzonder trots op alle goede berichten die wij mogen ontvangen over onze slimme wastafel. Met name ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel!

Wat is een zorg-wastafel precies?

Een zorg-wastafel is een wastafel die ondersteuning biedt aan iedereen die te maken heeft met een lichamelijke beperking. Een zorg-wastafel biedt veiligheid en zorgt ervoor dat mensen zelf op een zo makkelijk mogelijke manier gebruik kunnen maken van de wastafel.

De zorg-wastafel van Bano

De wastafel van Bano is speciaal ontworpen op individuele gebruikersbehoeften. Een geïntegreerde handgreep zorgt ervoor dat de gebruiker zich veiliger voelt bij het uitvoeren van zijn dagelijkse taken. Op de voorkant van de wastafel zit een afvoergoot, waardoor rolstoelgebruikers dicht bij de rand van de wastafel kunnen komen.

In hoogte verstelbare wastafel - Bano Benelux

Ergotherapeuten vinden dit een slimme zorg-wastafel

Ergotherapeuten vinden het geweldig dat de wastafel eenvoudig in hoogte te verstellen is. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker op de juiste hoogte gebruik kan maken van de wastafel. De wastafel is daarom voor iedereen goed te gebruiken. Of je nu gebruik maakt van een rolstoel of dat je nog goed ter been bent. Het in hoogte verstellen van de wastafel kan zeer eenvoudig en op 2 manieren:
  1. Elektrisch: met een speciaal ontworpen, voor de gebruiker goed bereikbare, veilige knop.
  2. Met de hand: door middel van een zwengel. Op beide manieren kan ook de eventuele verzorger de wastafel op de ideale gebruikershoogte instellen.

Hygiënisch & zeer eenvoudig

De Bano wastafel is zo ontworpen dat deze heel makkelijk schoon te maken is. Dit biedt een goede hygiëne aan de gebruiker. Aan de onderkant is om de buizen en leidingen, een waterbestendige bekleding geplaatst. Daardoor is de schoonmaak sneller en makkelijker.

Zeer functioneel design

De zorg-wastafel is zo ontworpen dat optimaal aan de behoefte van de gebruikers tegemoet wordt gekomen. Zo heeft de wastafel aan de voorkant een (zeer) stevige beugel die veilig steun biedt aan de gebruiker, wanneer die aan de wastafel staat. De wastafelvorm heeft een functionele verlenging aan de voorkant, speciaal voor comfortabel gebruik door rolstoelgebruikers. De wastafel biedt aan beide zijden voldoende ruimte voor bijvoorbeeld toiletartikelen.

Voor iedereen makkelijk te gebruiken

Uit onderzoek tijdens de ontwikkeling blijkt de behoefte aan een oplossing geschikt voor iedere gebruiker. Uit feedback van de verzorgers blijkt, dat in hoogte verstelbare elementen noodzakelijk zijn voor optimale hulp en dat dit de werkbelasting verlaagt. Deze onderzoeksuitkomsten staan aan de wieg van de flexibele oplossingen die Bano in dit badkamerconcept heeft verwerkt. Bekijk ook eens onze andere badkamer hulpmiddelen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies